KESKIVIIKKONA SALOON  

3.11.2020 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö kohtaa peräjälkeen Korisliigan suurimmat ennakkosuosikit, nyt on vuorossa vieraspeli Salossa.
Vilpas on aloittanut kauden odotuksiin nähden hieman alavireisesti, mutta viimevuosien kestomenestyjä tarjoaa silti Pyrinnölle todellisen haasteen ja on oiva mittari siihen mitä Korisliigassa menestyminen edellyttää. Keskiviikkona nähdään mitä Pyrintö on oppinut lauantain Seagulls-tappiosta.

Lauantain kotipelin jälkeen Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen sanoi, että tamperelaiset katsovat videoita, ottavat opiksi ja harjoittelun kautta Vilpasta lähdetään haastamaan entistä parempana.
Keskeisin kehityskohde tästä näkökulmasta lienee hyökkäyspään liikkeen lisääminen, ettei edessä ole aina kaikki 5 puolustajaa, joilla on rintamasuunta valmiina auttamaan korille ajoihin.

Pyrinnön pelin muutosten/kehittymisen lisäksi on mielenkiintoista nähdä Pyrinnön ex-valmentaja Sami Toiviaisen Vilpas. Loukkaantumisten koettelema joukkue on saldolla 3 voittoa 2 tappiota pelkästään tuloksia katsomalla sarjan epäselvää keskikastia, mutta jokainen koriksen seuraaja tietää, että Vilppaan paikka on tälläkin kaudella vähintään mitaleilla. Seura on rehdin ryhdikkäästi asettanut tavoitteekseen Suomen Mestaruuden.

Vilppaan tappiot ovat vieraspeleistä Lahdessa ja Kotkassa. Voittoja on napsittu kotona Kobrista ja Katajasta sekä viimeisin voitto lauantaina Uudessakaupungissa Korihaista.
Vilppaalla on ollut kokoonpanohuolia.  Vuosi vuodelta rooliaan kasvattanut Ura-kasvatti Riku Laine loukkasi jalkansa Kotkassa. Edessä on leikkaus ja parin kuukauden kuntoutus. Lisäksi Vilpas totesi, ettei takamies Jahaad Proctorille löydy riittävän suurta roolia ja hakee nyt eri pelipaikan pelaajaa.  Tämä saattaa enteillä pitkäaikaiskuntoutuja Teemu Rannikon paluuta kokoonpanoon lähiaikoina. Toisaalta Aatu Kivimäki ja nuori lapualaiskasvatti Perttu Blomgren ovat täyttäneet saappaansa pelinrakentajina komeasti eikä takamiesjenkille ole tästäkään syystä tarvetta.

Vilpas on ollut hämmentävän tasainen. Esimerkiksi lauantaina kaikki 9 pelaajaa tekivät vähintään 7 pistettä ja toisaalta eniten pussittanut Jeremiah Wood teki ”vain” 14 pistettä. Samoin peliminuutit jakautuivat 16-28 minuutin väliin. Viiden pelin kausikeskiarvot todistavat samaa.
Tasaisuus on ollut Vilppaan tavaramerkki myös muissa peleissä. Reiluun voittoon päättyvässä ottelussa valmentajan on aina helppo jakaa minuutteja tasapuolisemmin. Sami Toiviainen muistetaan kuitenkin Pyynikiltäkin valmentajana, joka osasi peluuttaa ja roolittaa pelaajia erinomaisesti ja rohkeasti.

Vilppaan joukkueessa on siis leveyttä, kun kaikki terveenä kenties enemmän kuin missään muussa Korisliigan joukkueessa, mutta ennen kaikkea laatua, sitä terävintä kärkeä lähes Seagullsin tapaan. Susijengin pääheittäjä Mikko Koivisto (14 pist./2,2 lev./3 syöt.) on edelleen niin murhaavan nopea ja tarkka heittäjä, että hän voi aiheuttaa päänvaivaa Pyrinnöllekin. Siitä huolimatta, että heittopaikat tulevat Pyrinnön puolusta vastaan vähän eri tavalla kuin normaalisti.  Toinen Susijengi-konkari Juho Nenonen (9,2/4,6) on myös vaarallinen kaaren takana, vaikkei olekaan vielä tällä kaudella osunut kovin pelottavalla tarkkuudella.
Vilppaan 4. jo veteraanisarjoihinkin kelpaava pelaaja on 35-vuotias amerikkalaissentteri Jeremiah Wood, joka pelasi ensimmäisen Korisliiga-kautensa Katajassa jo 2008-2009 ja sen jälkeen pari pelikautta Kauhajoella. Wood palasi Suomeen viime kaudeksi ja pelasi Vilppaassa 19,1/9,9 tilastokeskiarvoilla.
Wood voi aiheuttaa haasteita Pyrinnön hyökkäykselle, sillä Wood ei enää juoksentele ympäri kenttää turhan takia vaan suojelee Vilppaan korin alustaa tehokkaasti.
Vilppaan piste- levyri- ja peliaikakunkku on ollut toistaiseksi laituri Myles Stephens (14,2/8,6/29:13). Yhtä paljon peliaikaa Toiviainen on antanut Ladarie Griffinille (9,2/6,4/29:13).

Pyrintö lähtee Saloon edellisistä otteluista tutulla kokoonpanolla, ilman Marlon Johnsonia.
Odotettavissa on jälleen mielenkiintoinen peli. Vaikka Vilpas on kotonaan ennakkosuosikki, Pyrintö on tällä kaudella vakavasti otettava haastaja ihan mille joukkueelle tahansa.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Viime viikon tappiosta on otettu opiksi ja syytäkin; Salossa pärjätäkseen pitää pystyä pelaamaan läpi pelin korkealla tasolla. Kokoonpano: Gonzalvez, Heinonen, Hopkins, Kilpinen J, Kilpinen L, Leppänen, Lewis, Peltokangas, Pihlajamäki, Skeens

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen:
Mukava kahden kotipelin viikko ja vastassa kaksi erittäin tuttua seuraa. Pyrintö on pelannut hienon alkukauden, joten odotettavissa hyvätasoinen koripallo-ottelu, johon toivottovasti saamme entistä isomman katsojajoukon tueksemme. Voittoon vaaditaan todella aktiivinen koko kentän paine heidän takamiehiinsä, 1vs1 -puolustuksen onnistuminen sekä korkealla tasolla oleva hyökkäyksen toteuttaminen 40 minuutin ajan Pyrinnön paikkapuolustusta vastaan. Kokoonpano: Cheese, Stephens, Koivisto, Nenonen, Blomgren, Griffin, Kivimäki, Eerikinharju, Wood.

Vilpas-Pyrintö
keskiviikkona 4.11. klo 18.30 Salohallissa.
Ottelu nähtävissä Ruutu kanavalla, kuten kaikki Korisliigan ottelut tällä kaudella

Pyrinnön seuraava kotiottelu on lauantaina 7.11. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa, jolloin Pieti Poikola tuo Pyynikille komeasti kauden aloittaneen Lahti Basketballin.

Liput kannattaa ostaa ennakkoon tiketti.fi/pyrinto tai Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H, jotta varmistat pääsysi peliin.
Huomioithan poikkeusjärjestelyt joista on lisää infoa Uutiset-osiossa.

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven