KESKIVIIKON SIIPIPELIIN SARJAKÄRKI KARHU

8.3.2022 | Otteluennakko, Uutiset

Keskiviikkona rytisee! Faneilla on lupa odottaa mielenkiintoista ottelua, sillä Pyrintö saa vieraita Kauhajoelta. Mitä ilmeisemmin mukana saapuvat myös Karhu Basketin innokkaat fanit, joten tunnelmaa Pyynikillä riittää!

Pyrintö on voittanut kaksi edellistä otteluaan, sekä Kouvot että Seagulls kaatuivat Pyynikillä. Ylemmän jatkosarjan avauskierroksella Pyrintö taipui KTP:lle Karhuvuoressa.
Samoin Karhu voitti molemmat kotiottelunsa (Seagulls ja KTP), mutta taipui viime kierroksella yllättäen Vilppaalle Salossa. Yllättäen sikäli, että vaikka Karhultakin oli loukkaantumisten vuoksi pois Henri Kantonen ja Severi Kaukiainen, Vilpas voitti ottelun vielä paljon karsitummalla kokoonpanolla, kokonaan ilman takamiehiään (Ahonen ja Lovett) ja korkean profiilin sentteriään (Wood).

Ylivoimaisesti sarjaa hallinnut Karhu on siis haavoittunut ja saattaa olla vähän äreä. Pyrinnöllä ei ole kuitenkaan halua eikä mahdollisuutta väistellä, ja kaatolupa on myönnetty.

Karhu kasvaa vuosi vuodelta

Karhu on johdonmukaisesti kasvattanut joukkueensa kokoa, jokaiselle pelipaikalle löytyy useampi laatupelaaja. Jos joskus takavuosina Karhu oli tunnettu siitä, että se pelasi ottelut kapealla kokoonpanolla, huippupelaajien minuutit olivat suuria ja vastaavasti osa vaihtopelaajista oli lähinnä somisteita, niin nykyisin Karhu pelaa huomattavasti laajemmalla kokoonpanolla. Pienimmille minuuteille jäänyt Kalle Peltonenkin on pelannut yli 12 min. ottelukeskiarvolla.

Karhu Basket on onnistunut kehittämään toimintaansa johdonmukaisesti oikeaan suuntaan, sillä nykykoriksen tempopelissä on lähes mahdoton jaksaa säästelemättä alusta loppuun. Ja jos pelejä on useampi viikossa, pienellä 6-7 pelaajan rotaatiolla on pakko tinkiä pelillisistä ja taktisista asioista sekä harjoittelusta. Lisäksi kapea kokoonpano on tietenkin haavoittuvainen.
Karhu on siis oikealla tiellä, ja kun Kauhajoelle valmistuu uusi hieno kotiareena, Etelä-Pohjalaisen koripalloilun tulevaisuudelle on helppo ennustaa kultaisia vuosia tulevaisuudessakin.

Kauhajoelta tulee siis Pyynikille kova joukkue, vaikka joku pelaaja puuttuisikin. Ennakkotiedon mukaan vielä Salossa puuttunut Severi Kaukiainenkin on palaamassa riviin.
Karhu on pystynyt terrierimäisten prässääjien kanssa luomaan peli-identiteetin, jossa vastustaja on armottomassa paineessa heti pallon saatuaan. Pelinrakentaminen ja omaan hyökkäyspeliin pääseminen on vastustajille vaikeaa, jos suoranaisilta menetyksiltä onnistuukin välttymään.
Takamiehet Cameron Jones (17,0/5,0/5,6 syöt.), Eero Innamaa (7,5/3,1) ja Karhu Basketin oma kasvatti Joona Hakamaa (4,2/2,0) luovat vastustajiin armotonta painetta ja kun laiturit Rene Rougeau (14,2/7,5/4,0 syöt.), Lee Skinner (13,8/6,9) sekä Pyrintö-kasvatti Miikka Marttinen (7,8/2,8) pystyvät myös prässäämään koko kentällä, niin rentoja henkäisyhetkiä kentällä ei yksinkertaisestit ole.
Sentterit Simeon Carter (14,6/8,9) ja Malik Toppin (7,6/3,9) ovat erittäin fyysisiä pelaajia ja kun Karhun laituriosastokin on kookasta ja urheilullista, niin juuri korin alla Pyrintö oli helmikuussa vaikeuksissa.

Helmikuussa Pyrintö pääsi korille ajamalla, Karhu syöttämällä. Jos Pyrintö voittaa Karhun puolustajat edelleen keskikentällä ja tamperelaisille osuisi kohtuullisen hyvä heittopäivä niin hyökkäys antaa kyllä mahdollisuuksia. Jos puolustuspäässä Pyrintö saa pidettyä Karhun sisäpelin pallottomana sekä pakotettua Karhun häirittyihin heittoihin, niin kaikki on mahdollista. Kunhan sitten vielä pärjätään levypallopelissä!

Seuraa ainakin näitä: 

* Levypallot. Puolustuspään levypallopeliä ei voi roolittaa, varsinkaan Karhua vastaan. Kaikkien viiden kentällä olevan on osallistuttava levypallopeliin, #aina.
* Pyrinnön pitää päästä juoksemaan kenttää. Tämä edellyttää puolustuspään onnistumisia, mm. niitä levypalloja.
* Joko Ike Smith nousee aloitusviisikkoon? Miten Pyrintö organisoi peluutuksen, kun
kokoonpanosta puuttuvat ainakin Tomas Pihlajamäki ja Valtteri Leppänen.

Ennakkokommentit: 

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Karhubasket koki viime kierroksella sille harvinaisen tappion, joten kauhajokiset tulevat Pyynikille taatusti hyvin latautuneina. Edellisessä kohtaamisessamme kauhajokiset hallitsivat levypallopeliä mielin määrin, siinä meille siis selkeä petraamisen kohde. Kokoonpano: Shepherd, Foster GTD, Smith, Kilpinen, Heinonen, Williams GTD, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas

Janne Koskimies, Karhu Basketin päävalmentaja:
Helmikuun ottelussa Tampereella onnistuimme hyökkäyspäässä löytämään hyviä korintekopaikkoja, mutta puolustuspäässä meillä oli vaikeuksia takakentän pelaajien ajojen puolustamisessa. Palasimme lauantaina heikosti maajoukkuetauolta, joten keskiviikko Pyynikillä on hyvä mahdollisuus meille parantaa tekemisen tasoa. Kokoonpano: Jones, Rougeau, Suokas, Kaukiainen (GTD 75%), Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin, Skinner, Peltonen.

Tampereen Pyrintö – Karhu Basket
keskiviikkona 9.3.2022 klo 18.30
Pyynikin palloiluhallissa

Food Cornerissa saamme maistella Deli 1909 herkullista possuleipää!

Pyrinnön kotiotteluiden liput ovat myynnissä Pyrinnön toimistolla (Klingendahl) tai ennakkoon Tiketissä.

Kuva: Joonas Caven