KIINALAINEN UUSIVUOSI: KARHU PYYNIKILLE!

1.2.2022 | Otteluennakko, Uutiset

No nyt!  Keskiviikkona Pyynikille saapuu huippukuntoisen Pyrinnön vieraaksi sarjakärki Karhu Basket. Odotettavissa erityisen mielenkiintoinen Korisliiga-ottelu, nyt kaikki Ruutu+ palvelun ääreen!

Jo vuosien ajan kauhajokelaiset korisfanit ovat aloittaneet uudenvuoden viettämisen Pyynikin palloiluhallissa. Kuukausi sitten aattopäivälle suunniteltu peli jouduttiin perumaan viime hetkillä, koronan takia. Nyt ottelu pelataan viimein tänä keskiviikkona, kuinka ollakaan, kun kiinalaisen kalenterin mukaan on uusi vuosi! Valitettavasti Pyrinnön ja Karhu Basketin fanit eivät pääse Pyynikille juhlimaan yhteistä lyhtyjuhlaa, sillä ottelu joudutaan pelaamaan vielä ilman yleisöä.
Mutta toivo elää vahvana, että jo lauantaina runkosarjan päättävään Kataja-otteluun Pyrinnön fanit pääsevät katsomoon kannustamaan!

Mutta onhan näissä ohjelmamuutoksissa #aina jotain hyvääkin: Pyrintö on jalostunut tammikuun aikana voittavaksi joukkueeksi, ja odotettavissa on todellinen taistelu kahden Korisliigan kuntopuntarin kuumimman joukkueen välillä.

Sarjakärki Karhu Basket on jyrännyt läpi kauden ylivertaisesti. Se on voittanut 18 peliä, hävinnyt vain kahdesti. Tappiot tulivat vieraissa Seagullseille ja Vilppaalle. Karhu hakee keskiviikkona kahdeksatta peräkkäistä voittoaan.

Pyrintö on voittanut 5 viimeistä peliään, ml. Seagulls ja Vilpas vieraissa, viime viikolla. Kokonaissaldo on 11 voittoa – 9 tappiota, joka oikeuttaa Korisliigan 5. sijaan. Runkosarjaa on jäljellä 2 ottelua, joista ainakin toisesta Pyrintö tarvitsee voiton varmistaakseen omaehtoisesti paikan 6 joukkueen ylempään jatkosarjaan.
Samoista sijoituksista kamppailevat kiihkeimmin Vilpas, jolla on yksi voitto vähemmän, mutta myös 3 peliä jäljellä: KTP (vieras), Bisons (v) sekä ottelu BC Nokiaa vastaan, jolle ei ole vielä määritelty ajankohtaa.
BC Nokian tilanne onkin kaikkein kimurantein. Näätälauma oli kovassa iskussa ennen joukkuetta kohdannutta koronasairastelua, saldo 8 voittoa – 9 tappiota. Se tarvitsee 3-4 voittoa
peleistä: Kobrat (k), Karhu (k) sekä siirretyt ottelut Vilpas (v), Korihait (v), Kouvot (v), joten kovat talkoot nokialaisilla on edessään.
Katajan osalta tilanne on selvä: loppukirin ottaneet joensuulaiset ovat vahvoilla jos voittavat Korihait keskiviikkona vieraissa ja Pyrinnön lauantaina Pyynikillä.

Korisliigan tuoreen tiedotteen mukaan runkosarjan kaikki pelit tullaan pelaamaan, joten spekulaatiot siirtymisestä voittoprosenttien muodostamaan sarjataulukkoon voidaan nyt unohtaa.
Jatkosarjat alkavat vasta 16.2. joten rästipelit pelataan ensi viikon aikana ja sen jälkeen tiedetään runkosarjan lopullinen järjestys.

Sarjajohtaja Karhu on hurjassa kunnossa

Viimevuosien kestomenestyjä Karhu Basket loi viime kesänä nahkansa uudestaan. Se menetti tukun kotimaisia kärkipelaajiaan. Vanhasta kokoonpanosta jäivät vain Eero Innamaa, Kalle Peltonen ja Karhu Basketin oma kasvatti Joona Hakamaa.
Seura hankki kuitenkin tukun uusia kotimaisia ja huipputason ulkomaalaisvahvistukset, joten alkukesän kysymysmerkki vaihtui Korisliigan huutomerkiksi hyvin nopeasti.

Jo ennen kesää julkaistiin takamies Severi Kaukiaisen ja laituri Miikka Marttisen siirto Kauhajoelle.
Kaukiainen on KTP:n kasvatti, joka kasvoi liigatasolle Kouvoissa, jossa sai jo ison roolin.
Miikka Marttinen pelasi juniorivuodet Pyrinnössä, kasvoi Osku Heinosen ja nykyisen Pyrinnön valmentajan Santeri Liljebergin kanssa samassa 92-syntyneiden ikäluokassa ja on tietysti pelannut vuosikausia myös vähän nuorempien Kilpisten veljesten ja Topias Palmin kanssa. Opiskelut veivät 195-senttisen laiturin Jyväskylään JBA:n riveihin ja Korisliiga-ura alkoi Uudessakaupungissa muutama vuosi sitten. Miikka ”Mara” Marttisen heittokäsi on kuuma eikä 43% kolmostykkiä kannata Pyrinnönkään unohtaa vapaaksi.

Elokuussa Karhu Basket ilmoitti Henri Kantosen paluusta Korisliigaan ja Karhuun. Kantonen osoittikin olevansa kaiken kohun arvoinen. Karhu pystyikin Kantosen ja muiden terrierimäisten prässääjien kanssa luodaan peli-identiteetin, jossa vastustaja on armottomassa paineessa heti pallon saatuaan. Pelinrakentaminen ja omaan hyökkäyspeliin pääseminen on vastustajille vaikeaa, jos suoranaisilta menetyksiltä onnistuukin välttymään. Henri Kantonen loukkaantui reilu viikko sitten pelissä ja on sivussa 6-8 viikkoa, mutta se ei ole joukkuetta hidastanut. Karhu reagoi nopeasti ja hankki joukkueeseen helsinkiläisen MuKin kasvatin Teemu Suokkaan, jolla on taustaa mm. HBA:sta ja Yhdysvaltojen yliopistokoriksesta. Vielä on epävarmaa, pelaako Suokas jo Pyynikillä.

Karhun ulkomaalaisvahvistukset ovat kovia ammattilaisia.  Rene Rougeau ja Cameron Jones ovat erittäin arvostettuja pelaajaa, jotka ovat toimineet Karhu Basketin mestaruuksien takuumiehinä. Heidän lisäkseen sentterit Simeon Carter ja Malik Toppin ovat laatupelaajia.

Seuraa ainakin näitä:

* Kuka puolustaa ketäkin? Pyrinnön täytyy pärjätä 1 vs 1 puolustuksessa kaukana korista, koko peliä ei voi puolustaa rotaatiossa.

* Rene Rougeau vs. Ike Smith
Kaksi Korisliigan kuuminta nimeä kohtaavat!

*Osku Heinonen vs. Miikka Marttinen. Hyvä heittopeli luo tilaa muulle hyökkäykselle, joten kaukoheitoilla on suuri merkitys.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Korisliigakauden selkeä ykkösjoukkue Karhubasket testaa tosissaan Pyrinnön kisakunnon. Urheilullinen Karhu puolustaa kovaa ja hyökkää armotta korille, ja on lisäksi viimeisen kuukauden ollut suorastaan liekeissä kolmoskaaren takaa. Lähdemme taistelemaan voitosta yksi pallonhallinta kerrallaan. Kokoonpano: Shepherd, Foster, Smith, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Williams, Gonzalvez, Peltokangas

Janne Koskimies, Karhu Basketin päävalmentaja:
Runkosarjan toiseksi viimeisen kierros edessä, kun suuntaamme Pyynikille voittoputkessa olevan Pyrinnön vieraaksi. He ovat tehneet muutoksia sekä joukkueeseen, että pelitapaan ensimmäisen kohtaamisemme jälkeen, joten siitä emme pysty hirveästi ottamaan asioita mukaan tähän otteluun. Heidän tehokkaiden 1vs1 pelaajien puolustuksessa onnistuminen tulee varmasti olemaan se avainasia meille. Kokoonpano: Jones, Rougeau, Suokas (GTD 25%), Kaukiainen, Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Toppin, Carter, Peltonen.

Tampereen Pyrintö – Karhu Basket
keskiviikkona 2.2.2022 klo 18.30
Pyynikin palloiluhallissa

Huom!
Ottelu pelataan ilman yleisöä vallitsevien rajoitusten vuoksi.
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelussa

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 5.2.2022 klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa
Toivottavasti rajoitukset muuttuvat sitä ennen ja voimme ottaa tärkeään otteluun jälleen yleisöä.
Seuraa siis Pyrinnön somea erityisen tarkkaan!

Kuva: Joonas Caven