Kobrat olivat tyly vieras

9.11.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Keskiviikko-iltana Pyynikillä nähtiin vauhdikas ottelu, jossa voittajasta ei loppujen lopuksi ollut epäselvyyttä. Erinomaisesti esiintynyt Kobrat kävi ryöstämässä Pyrinnöltä sarjapisteet luvuin 75-88. Kauden aikana isoja harppauksia pelillisesti eteenpäin ottanut Pyrintö oli Kobria vastaan hyvinkin vaisu ja kehityskaaren mukaista peliä ei todellakaan nähty. Loukkaantuneiden pelaajien paluusta kokoonpanoon ei saatu juurikaan hyötyä, vaikka etenkin Pyrintö-debyyttinsä tehnyt Chrysostom “Chuku” Chuckwuma pelasi hyvinkin pirteästi. Kobrat tulivat otteluun yllättävän fyysisesti ja tämä aiheutti Pyrinnölle vaikeuksia. Pallonmenetyksiä kertyi liikaa ja Kobrat pääsivät noukkimaan liian helppoja hyökkäyslevypalloja. 

Ottelu oli puoliaikaan asti vielä hyvinkin tiukka, mutta kolmannella erällä peli repesi lopullisesti, kun Kobrat pääsivät karkaamaan yli 20 pisteen johtoon. Pyrinnöllä oli paljon vaikeuksia hyökkäyksen toteuttamisessa, kun Kobrat puolestaan onnistuivat saamaan niin helppoja kuin vaikeitakin koreja pussiin. Pyrinnön pistekärjet ottelussa olivat Mitch Pelissier 15 pisteellä ja Luther Muhammad 14 pisteellä. Debyyttinsä pelannut “Chuku” pussitti 9 pistettä ja noukki 4 levypalloa. Kobrien tehokkaimpia olivat Anthony Roberson 24 pisteellä ja Taz Sherman 19 pisteellä ja 5 syötöllä. 

I neljännes 

Korinteon pelissä aloitti Kobrat, kun KJ Buffen kävi noutamassa hyökkäyslevypallon ja nosti siitä pelin avauspisteet. Pyrinnön avauskoria saatiin odottaa kaksi minuuttia, mutta lopulta ne tulivat Luther Muhammadin toimesta, kun hän tasoitti lukemiksi 2-2. Erän ensimmäinen puolikas oli hyvin vähäkorinen ja pallonmenetyksiä tuli useita. Viidennen peliminuutin kohdalla nähtiin Chukun avauspisteet pyrintöpaidassa, kun mies upotti kolmen pisteen heiton korisukkaan. Seuraavaksi nähtiin Kobrilta pienimuotoinen kiri, kun he veivät seuraavat minuutit 10-0. Karkuun he eivät kuitenkaan päässeet sillä Pyrintö iski heti takaisin ottaen itselleen samalla johtoaseman. Erän loppulukemat olivat 17-16. 

II neljännes 

Toisen erän alkuun Nighael Ceaser vei Pyrinnön kolmen pisteen johtoon. Kobrat tekivät kuitenkin kaksi nopeaa koria heti perään, ottaen johtoaseman itselleen. Peli pysyi hyvin tasaisena ja molemmat joukkueet kävivät vuorotellen johdossa. Kobrien aktiivinen hyökkäyslevypallopelaaminen toi lapualaisille uusia mahdollisuuksia, joista he rokottivat Pyrintöä. Pallosta huolen pitäminen oli molemmille vaikeaa ja menetyksiä kertyi runsaasti. Kumpikaan joukkue ei saanut tästä kuitenkaan etua, sillä ongelma oli molemminpuolinen. Erän loppua kohden Kobrat alkoivat päästä niskan päälle. Nopeiden hyökkäyksien ansiosta lapualaiset saivat helppoja koreja ja Pyrintö lähti aikalisälle, kun ensimmäistä puoliaikaa oli kaksi minuuttia jäljellä. Pyrintö teki ryhtiliikkeen puolustuspäässä, mutta levypallot olivat edelleen vaikeita. Lopulta erätauolle lähdettiin lukemissa 32-36. 

III neljännes 

Toinen erä alkoi sillä, että Kobrien Anthony Robersonia rikottiin kolmenpisteenheitossa. Mies upotti kaksi kolmesta vaparista. Pyrinnön vastaus tuli heti Chukwuman toimesta, kun hän upotti kolmannen kolmosensa otteluun. Pyrinnöllä vaikeudet pallon kanssa jatkui, kun menetyksiä kertyi lisää. Kobrat rankaisivat näistä ja nopeasti eroa oli jo 14 pistettä. Pyrintö oli pakotettu aikalisään ja päävalmentaja Sopanen koitti saada omiaan samalle sivulle. Pyrinnön kuivan kauden katkaisi lopulta Kapteeni Lehto kolmosellaan. Ongelmat puolustuspäässä eivät kuitenkaan loppuneet ja Kobrat saivat kirittyä edelleen lisää eroa taululle. Kovaa peliä pelanneen Timi Puittisen johdolla Kobrat pääsivät viimeiselle tauolle 25 pisteen johdossa 45-70. 

IV neljännes 

Viimeisen erän pisteiden teon aloitti Luther Muhammad kahden pisteen hyppyheitolla. Pyrintö siirtyi paikkapuolustukseen, joka hieman hidasti Kobria. Muhammad jatkoi pistetehtailua ja teki nopeasti 6 pistettä erän alkuun. Kobrilla ei kuitenkaan mennyt kauaa päästä kärryille Pyrinnön paikasta ja lapualaiset alkoivat purkaa sitä hyvin. Pyrinnön peli oli tahdotonta eikä eroa saatu kurottua kiinni mitenkään. Pyrintö koitti käydä vielä aikalisällä, mutta sekään ei auttanut vaan peli pysyi Kobrien hallussa. Loppuerästä Pyrintö sai kaunisteltua vielä lukemia, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Loppulukemiksi jäi 75-88. 

Vaikka ottelussa otettiin takapakkia niin positiivisiakin asioita löytyy. Pyrinnön kokoonpano alkaa vihdoin olla ehjänä ja kuten Sopanenkin lehdistötilaisuudessa mainitsi, treeneissä tekemisen taso on äärimmäisen korkea. Pyrinnön pitää löytää vain keinot, millä laadukas harjoittelu saadaan siirrettyä otteluihin. Mikäli tässä onnistutaan, pääsee Pyrintö jälleen kiinni voitoista taistelemiseen. 

Pyrinnöllä on hyvää aika hioa peliään kuntoon, sillä seuraava ottelu pelataan vasta 17.11, kun Pyrintö lähtee vierailulle Kotkaan. 

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva Jani Virolainen