KOBRAT VOITTOON KJ JACKSONIN JOHDOLLA

6.10.2022 | Uutiset

ENNAKKO-ODOTUKSET

Ottelusta odotettiin tasaista kamppailua voitosta. Kobrien vaarallisuus tiedettiin joukkueen voitettua Karhu-Basketin. Erityishuomio kiinnittyi KJ Jacksoniin. Lisäksi Kobrat tiedettiin hyväksi heittojoukkueeksi. Kotijoukkue oli hieman arvoitus, koska joukkueeseen liittyi viime metreillä edellisen kauden korikuningas Ike Smith ja yhteispeli ja harjoittelu joukkueen kanssa jäi vähäiseksi ennen ottelua.

OTTELUN KULKU

I NELJÄNNES

Kotijoukkueen kauden ensimmäiset pisteet iski tauluun Daytone Jennings. Pyrintö aloitti vahvasti Osku Heinosen ja Daytone Jenningsin johdolla siirtyen johtoon lukemiin 12 – 8. Ike Smith jatkoi tästä ja teki kaksi kertaa korin ja vaparin päälle ja tilanne 18 – 13. Lapualta KJ Jackson piti Kobrat mukana pelissä. Parhaimmillaan kotijoukkue pelasi vauhdikkaasti ja ero kasvoi 10 pisteeseen 23 – 13. Jakson lopussa Kobrat kavensi eron viiteen pisteeseen 28 – 23.

II NELJÄNNES

Jakso eteni tasaisissa merkeissä. KJ Jackson teki jaksolla kovan neljän pisteen hyökkäyksen viimeistellessään kolmosen ja vielä virheen jälkeen vaparin sisään 34 – 36.
Jaquan Lawrence donkkasi Pyrinnön viimeisen kerran johtoon tilanteessa 38 – 37. Justus Kilpinen nousi rankaisemaan entistä seuraansa jakson loppupuolella ja teki kakkosen ja kolmosen ja avitti näin Kobrat taukojohtoon 44 – 49. Pyrintö oli suurissa vaikeuksissa puolustuspäässä läpi koko avausjakson. Kobrien vikkelä KJ Jackson oli aivan liian taitava tällä kertaa.

III NELJÄNNES

Kolmannen neljänneksen alku oli kotijoukkueelle synkkääkin synkempi. Omat heitot eivät pudonneet sisään ja vierailijat juoksivat 0 – 7 alun siirtyen Danny Pippenin johdolla 44 – 56 johtoon. Tästä Pyrintö ei enää toipunut, vaikka paikkoja oli yllin kyllin. Ero pysyi lähes koko jakson 10 pisteen tuntumassa ja Jacksonin kolmosella ero kasvoi jo tilanteeksi 56 – 70. Jakson loppupuolella Pyrintö sai Daytone Jenningsin johdolla eron vielä kuuteen pisteeseen 64 – 70, kunnes jälleen vapaaksi jätetty Justus Kilpinen sammutteli valoja kolmosellaan 64 – 73. Kolmen neljänneksen jälkeen lukemat Pyynikillä olivat 66 – 75.

IV NELJÄNNES

Jakso kulki vähän samaan tahtiin kuin edellinenkin jakso. Kobrat pysyi johdossa ja Pyrintö yritti kammeta itseään peliin mukaan. Kobrien virhevaikeuksista johtuen Pyrintö hallitsi levypalloja mielin määrin, mutta heittopelin sakatessa läheltä ja kaukaa, ei kotijoukkue pystynyt uhkaamaan fiksusti peliä pyörittänyttä Kobra -ryhmää. Lähimmillään ero käväisi lukemissa 71 – 78. Korinteon vaikeus ja yhteen pelaaminen ei tänään onnistunut. Loppu jaksosta oli toistoa ottelusta. Pyrintö repi hyökkäyslevypalloja ja heitteli hehtaaripyssyllä palloa ohi korirenkaan. Vierailijat nautiskelivat KJ Jacksonin 28/8/10s ja Justus Kilpisen 16//7/2s//r voiton Pohjanmaalle lukemin 76 – 90.

RATKAISU JA RATKAISIJA

Kobrien parempi joukkuepelaaminen oli tänään suurin yksittäinen tekijä. Vaikka Pyrintö vei peräti 22 hyökkäyslevypalloa, niin niistä ei saatu sisään juurikaan heittoja. Pyrinnön pelitilanneheitot ottelussa oli 26/80 eli 32,5%. Sillä ei yleensä otteluja voiteta. Pelaajista jo edellä mainittu KJ Jackson oli kentän hahmo ja lisäksi Justus Kilpinen pääsi pahasti rokottamaan kotijoukkuetta.

KOTIJOUKKUE

Tänään vain etuhampaansa ottelussa menettänyt Daytone Jennings 23/9/3 son nostettava esiin. Muiden osalta jäi kyllä paljon parannettavaa. Ike Smith 15/9 aloitti vahvasti, mutta katosi kuvasta , mitä pitemmälle ottelu eteni. Osku Heinonen 15/4 oli kotimaisista pelaajista ainoa, joka pystyi tänään ratkaisuihin. LJ Torpe 10/3/4s ja Jaquan Lawrence 9/8 hakivat vielä peliään. Roni Ahvenjärvi ja Arttu Pitkänen esiintyivät ensimmäistä kertaa liigaympyröissä. Kaiken kaikkiaan parannettavaa jäi joukkueelle ja seuraavalla kierroksella ei vastus ainakaan heikkene, sillä joukkue matkaa tiistaina Saloon Vilppaan vieraaksi.

KOMMENTIT

Miikka Sopanen, Pyrintö:
Fyysinen vääntö. Puolustuspelaaminen ei onnistunut. Kobrat pääsi Jacksonin ajoilla, varsinkin ensimmäisellä jaksolla, murtamaan puolustuksen. Toisella jaksolla onnistuttiin paremmin puolustuksessa, mutta ei saatu vapaistakaan paikoista helppoja koreja. Tätä peliä on turha jäädä murehtimaan liikaa.

Roni Ahvenjärvi, Pyrintö:
Ensimmäinen pelini Korisliigassa. Tottakai hieman jännitti. Kentälle päästyäni jännittäminen unohtui. Pelin taso on aivan eri divariin verrattuna.

Ville Turja, Kobrat:
Voitto tuli, kun Pyrinnön prässiä vastaan ei tullut pallonmenetyksiä. KJ Jackson pystyi jakamaan palloa vapaille pelaajille ja tänään Justus Kilpinen pääsi näistä nauttimaan. Pärjäsimme riittävän hyvin Pyrinnön hyökkäyslevypalloylivoimaa vastaan, joista Pyrintö ei pystynyt hyödyntämän helpoilla koreilla.

Justus Kilpinen, Kobrat:
Alku hankala. Hävittiin paljon 1 vs 1 tilanteita Pyrinnön takamiehille. Ruvettiin auttamaan toisia kentällä tekemällä kenttää pienemmäksi. Oma peli kulki hyvin ja oli kiva pelata Pyynikillä. Joukkue luottaa kaikkiin sen pelaajiin. Vanhat korit varmasti auttoivat ja se, kun minut jätettiin toistuvasti vapaaksi.