KOLMAS YRITYS: PYRINTÖ KISAHALLIIN HELSINKIIN

24.1.2022 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnön ja Seagullsin toisen kohtaamisen oli määrä tapahtua juuri ennen joulutaukoa, sitten vuodenvaihteessa ja nyt kolmas yritys on huomenna tiistaina 25.1.
Pakollisten ottelusiirtojen myötä Korisliigan runkosarjan viimeiset viikot ovat todella tiiviit.
Bonuksena Pyrinnöllä on menossa kovien vieraspelien sarja, jonka toisessa osassa matkustetaan Helsinkiin.

Kiitos erinomaisen esityksen Kouvolassa, Pyrintö pääsee legendaariseen Kisahalliin kolmen ottelun voittoputkessa. Ylimielisyyden vaaraa ei kuitenkaan ole, sillä vastassa on Korisliigan yksi suurimmista mestarisuosikeista, nimivahva Seagulls. Helsinkiläisjoukkueen kokoonpano on kuin suomalaisen nykykoriksen Kuka kukin on -teoksen sisällysluettelo.

Seagulls palannut voittavaksi joukkueeksi

Helsinkiläisen koripallon lippulaiva on pelannut koronatauon jälkeen 4 ottelua, jotka se on voittanut kaikki. Viimeksi lauantaina se haki Lapualta 4 pisteen vierasvoiton. Viime keskiviikkona se kaatoi jo toisen kerran viikon sisään Vilppaan, ensimmäinen voitto tuli Suomen Cupin finaalissa, jälkimmäinen Korisliigassa. Kun Pyrintö vei pisteet Kouvoilta, Seagulls on nyt Korisliigan sarjakakkonen.

Ennen joulua lokkiparvi oli siipirikkoinen, sillä joukkueen pelintekijä Lassi Nikkarinen (9,0/1,0/7,0 syöt.) oli loukkaantuneena sivussa. Se osoitti joukkueen haavoittuvuuden, sillä tuskin sattumaa, että Seagulls hävisi juuri silloin kaksi peliä peräkkäin.

Seagulls lähti kauteen mestarisuosikkina, kuinkas muuten. Päävalmentaja Jussi Laakson ei tarvinnut hosua ulkomaalaisvahvistusten hankkimisen kanssa, sillä kaikille pelipaikoille oli maajoukkuetason pelimiehiä. Vaikka kohuhankinta Petteri Koponen (15,3/3,3/3,7 syöt.) oli selvästi vajaakuntoinen, Nikkarisen esitykset vakuuttivat, että myös pelintekijän paikka on erinomaisen hyvin hallussa. Nikkarinen lähes dominoi alkusyksyn. Laakso saattoi hyvinkin ajatella, ettei edes halua ketään syömään Nikkarisen minuutteja.
Veikkaan kuitenkin, että jos/kun Seagulls hankkii viimeisen vahvistuksensa, hän on point-guard, pelinjohtaja.

Petteri Koposen pelitaidot eivät ole tietenkään kadonneet mihinkään, mutta jalkojen kanssa on ollut ongelmia. Puolustaminen on hankalaa, vaikka kuinka olisi pelisilmää.
Koponen pelaisi varmaan mieluiten kakkospaikkaa, siinä ei tarvitse kipittää jokaisessa pallonhallinnassa kaikkein nopeimpien takamiesten perässä ympäri kenttää. Heittävän takamiehen tontille on Seagullsissa kuitenkin tunkua muutenkin, mm. 66%:n kolmostykki Antti Kanervo (12,0/3,5) ja kesken kauden joukkueeseen liittynyt Marius Van Andringa (5,0/0,3).

Seagullsin laituriosasto on vakuuttava. Shawn Huff, Timi Heinonen, Zaccheus Darko-Kelly ja tamperelaisten suosikkipoika Kenneth Manigault, joka pelasi Pyrinnössä kahden kauden ajan muutama vuosi sitten. Siihen päälle sentterit Tuukka Kotti ja Joseph Lawson III, niin eipä pidä ihmetellä, jos joukkueelle paineita vähän tuleekin.

Seuraa ainakin näitä:

* Miten Pyrinnön puolustus toimii?
Syksyn kohtaamisessa lokakuussa Pyrinnön paikkapuolustus antoi Seagullseille helppoja heittoja, peli taisi jäädä ihan historiankirjoihin. Nyt puolustustapa on vaihtunut, joten mielenkiintoista nähdä miten taisteluparit muodostuvat.
* Ike Smith on ollut aikas hurjassa tuloskunnossa! Miten Seagulls-puolustus vastaa haasteeseen?
* Entä irtoaako Kenny Manigaultilta Pyrintö-vuosien tapaan tomahawk-donkki? Entä hymy?

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Ja taas sarjakakkosen kotikentälle, tällä kertaa kuitenkin Kisahalliin ja Seagullsin vieraaksi. Cup-mestareilta löytyy valtavasti korintekovoimaa ja yhteispeli sujuu sutjakkaasti, joten puolustuksemme ei saa herpaantua hetkeksikään. Pallonhallinta kerrallaan lähdemme taistelemaan voitosta.
Kokoonpano: Shepherd, Foster, Smith, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Williams, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas

Jussi Laakso, Seagullsin päävalmentaja:
Pyrintö saapuu Kisahalliin voitettuaan ensin kotonaan Kobrat ja sen jälkeen vieraissa Kouvot. Voimme unohtaa edellisen Pyrintö-matsin tapahtumat, sillä tuleva vastustajamme on vaihtanut puolustuksensa pääosin miespuolustukseen ja rosteri on muuttunut. Meillä on alla neljä melko hyvää matsia, joissa joukkuepelaaminen on näkynyt ainakin syöttösarakkeessa.
Kokoonpano: Zaccheus Darko-Kelly, Kenny Manigault, Shawn Huff, Timi Heinonen (GTD75%), Antti Kanervo, Marius Van Andringa, Tuukka Kotti, Lassi Nikkarinen, Petteri Koponen, Sakari Laakso, Joe Lawson.

 Seagulls – Pyrintö
Ti 25.1.2022 klo 18.30
Töölön kisahalli, Helsinki (ottelu pelataan ilman yleisöä)
Ottelu nähtävissä Ruutu+ palvelussa