KOPONEN JA SEAGULLS TIISTAINA PYYNIKILLE

18.10.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Kahdella kotivoitolla ja kahdella vierastappiolla Korisliigan aloittanut Pyrintö saa tiistaina kovimman mahdollisen mittarin, kun helsinkiläinen Seagulls saapuu Pyynikille Petteri Koposen johdolla. Edessä siis mielenkiintoinen korisottelu!

Vaikka Seagulls on tämänkin ottelun ennakkosuosikki, Pyrintö on niin erilainen joukkue niin pelaajistoltaan kuin pelitavaltaan, että yllätys on #aina mahdollinen.

Ei mikään fun-sarjan huumoriporukka

Seagulls on nuori seura. Se perustettiin vuonna 2013 vastaamaan helsinkiläisen huippukoriksen alennustilaan, kun pääkaupungissa ei ollut yhtään Korisliiga-joukkuetta. Seurat yhteistyössä ymmärsivät tietysti lippulaivan tarpeen ja epäilemättä muukin koripalloileva Suomi oli tyytyväinen ryhtiliikkeestä, joka toi uskottavuutta ja näkyvyyttä koko lajille.

Seagulls on osakeyhtiöpohjainen. Tunnettujen sijoittajien myötä seura on Korisliigaan noustuaan vahvistanut joukkuettaan vuosi vuodelta. Viime vuosina siitä on muodostunut ulkomailta Korisliigaan palaavien maajoukkuepelaajien kotisatama. Tänä syksynä joukkueeseen liittyi Petteri Koponen, joka on Korisliigan nimekkäin paluumuuttaja sitten Teemu Rannikon.

Seagullsin nimilista oli ennestäänkin vakuuttava: Susijengin kokeneet runkopelaajat Tuukka Kotti, Shawn Huff  ja Antti Kanervo sekä Korisliigan kokenein pelaaja Timo Heinonen. Perinteisessä Delfin Basket turnauksessa pelataan aikuisten Fun-sarjaa, jossa toisinaan näkee tällaisia vähän suhteettomia kokoonpanoja, jonka ideana on tulla kavereitten kanssa höntsäilemään, mutta nämä herrat pelaavat siis tosissaan.

Eikä siinä vielä kaikki, Lassi Nikkarinen palasi Nokialta kotipitäjäänsä ja tuo helsinkiläiseen joukkueeseen nuoria jalkoja, nälkäistä asennetta ja taitoa. Tuorein julkaistu sopimus on tehty niin ikään helsinkiläistaustaisen, viimeksi Ura Basketissa ja Ranskassa pelanneen Marius Van Andringan kanssa, mutta hän on vielä toipilaana polvivammansa jäljiltä eikä pelaa Pyynikillä.

Seagulls on pelannut viime pelit vain yhdellä ulkomaalaispelaajalla, ja Brandon Sherrodin osalistuminen tiistain peliinkin on epätodennäköistä.  Zaccheus Darko-Kelly (24-v./198 cm) on taustansa perusteella heittovoimainen laituri, joka tosin alkukaudesta osunut vielä vaihtelevasti. Hän on ansainnut kuitenkin coach Laakson luottamuksen muulla osaamisellaan, sillä hän on päässyt pelaavaan rotaatioon kivikovassa joukkueessa.

Pyrintö haluaa juosta, Seagullsille kelpaa leppoisampikin vauhti

Seagulls aloitti kauden yllätystappiolla Kouvoille eikä peli muissakaan peleissä ollut niin ylivertaista kuin ehkä odotettiin, mutta joukkue on kuitenkin kerännyt 3 voittoa ja peli peliltä joukkueen toiminta on näyttänyt paremmalta. Joukkueen supertähti Petteri Koponen heitti perjantaina KTP:tä vastaan jo 24 pistettä, kolmoset 5/8.

Lisäksi Pyrinnön on keksittävä keinot millä se pystyy puolustamaan kaukoheitot pois ainakin Kanervalta, Huffilta ja Nikkariselta. Seagullsissa on niin monta niin hyvää heittäjää, ettei puolustusta voi rakentaa tiettyjen pelaajien ”merkitsemiseen” vaan Pyrinnön on saatava puolustus toimimaan kokonaisvaltaisesti, saatava hidastettua pallon liikettä sekä pärjättävä sisäpelissä.

Koripallokenttä on 28 metriä pitkä. Pyrintö pyrkii varmasti siihen, että kenttää juostaan päästä päähän mahdollisimman kovaa, alusta loppuun. Kokeneilla pelaajilla on kokeneet jalat, sitä Pyrinnön täytyy hyödyntää!

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Seagulls Helsingistä saapuu kylään johtohahmonaan itse Petteri Koponen, tervetuloa Pyynikille! Seagullsin veteraanit ovat erinomaisia pallon liikuttamisessa, siinä meidän puolustukselle haastetta riittämiin. Kokoonpano: Foster, Gonzalvez, Hansen, Heinonen, Keith, Kilpinen, Lehtonen, Leppänen, Pihlajamäki, Williams, Palmi

Jussi Laakso, Seagullsin päävalmentaja:
Tiistaina Tampereelle ja vastaan Sopasen Pyrintö. Vastassa match-up paikka ja isokokoinen viisikko. Jätetään turhat kikkailut pois ja lähdetään etsimään, omia pelejä hivenen muokkaamalla, vapaimpia mahdollisia heittoja. Samaan aikaan huolehditaan siitä, ettei Pyrintö pääse juoksemaan yhtään helppoa koria selkäämme. Tällä reseptillä sarjapisteet Stadiin. Kokoonpano: Zaccheus Darko-Kelly, Samuli Mäkelä, Shawn Huff, Timi Heinonen, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Tuukka Kotti, Lassi Nikkarinen, Petteri Koponen, Emil Skyttä, Santeri Makkonen, Brandon Sherrod (GTD25%).

Kuvat: Joonas Caven