KORIHAIT PYYNIKILLE TIISTAINA

30.11.2020 | Otteluennakko, Uutiset

Korisliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen. Pyrinnöllä on edessä tiivis viikko, 3 peliä 8 päivään.
Tiistaina Pyynikille saapuu Korihait. Sen jälkeen edessä on kymenlaakson valloitus, vieraspelit perjantaina Kotkassa ja seuraavana tiistaina Kouvolassa. Tärkeitä sarjapisteitä jaossa.

Pyrintö on Korisliigan sarjataulukossa kolmantena, saldolla 7 voittoa / 2 tappiota. Edellä on vain puhtaanpelin Seagulls sekä Karhu Basket jolla on yksi tappio enemmän (7/3) kuin Pyrinnöllä, mutta piste-eron perusteella se on vielä sarjakakkosena. Korihait on sarjan viimeisenä lohduttomalla 0/10 saldolla.

Pyrintö ja Korihait kohtasivat jo lokakuun lopulla Uudessakaupungissa, jossa Pyrintö rynni toisella puoliajalla Lassi Kilpisen johdolla selvään voittoon 77-103. Korihait on kuitenkin saanut sen jälkeen joukkueeseensa Sal Nuhun, parimetrisen laiturin.

Uuden pelaajan tuleminen kokoonpanoon muuttaa aina koko joukkuetta jotenkin. Vaikutus voi olla positiivinen tai negatiivinen eikä johtopäätöstä aina voi tehdä ko. pelaajan omasta tilastorivistä.
Uusi rotaatiopelaaja vaikuttaa yleensä peliajan jakautumiseen, roolituksiin kentällä ja joukkueen menestykseen match-upeissa vastustajaa vastaan. Kesken kauden tapahtuvat muutokset kokoonpanoissa ovat tästä syystä hyvin mielenkiintoisia.

Sal Nuhun osalta Korisliiga lähti käyntiin mukavasti, jokaisessa pelissä tupla-tuplaa hätyytellen. Viimeisessä pelissä Seagullsia vastaan sitten rysähti: 23 pisteen lisäksi peräti 21 levypalloa sekä 4 torjuntaa. Pelejä on kuitenkin takana vasta 4 kpl, joten muut vaikutukset joukkueen peliin ja varsinkin menestykseen mitataan nyt tauon jälkeen, kun Korihait on saanut enemmän yhteisiä harjoituksia alle.
Muita mielenkiintoisia pelaajia Korihaista ovat Trey Ziegler 18,5 pist. /5,3 lev. sekä joukkueen kapteeni, Pyrintö-kasvatti, Miikka Marttinen (10,4/2,0) joka on 46% kolmosten heittäjänä äärimmäisen vaarallinen jos saa, ampumatermein, kasan kohdalleen.

Pyrinnöstä Marcus Lewis on ollut edellisissä kolmessa pelissä aivan pitelemätön, 38, 41 ja 33 pistettä on aivan uskomaton sarja! Varsinkin kun pisteet on tehty erittäin kovilla prosenteilla. Miehen donkit ovat parasta paikan päällä. Ilmavia donkkeja irtoaa toki mm. Shawn Hopkinsilta ja Brady Skeensiltä. Tai jos haluat nähdä ovelia korille ajoja, älä irrota katsettasi huippukauden pelanneesta Lassi Kilpisestä.
Me kaukoheittojen ystävät emme jätä tuulettamatta, kun Osku Heinosen, David Gonzalvezin tai Thomas Pihlajamäki tykittävät kaaren takaa.

Pyrinnön peli on ollut tänä syksynä äärimmäisen viihdyttävää ja komeaa katsottavaa. Peli on rohkeaa, uhrautuvaista ja lisäksi se on ollut myös tehokasta. Virkistävän erilaista.
Odotamme mielenkiinnolla, onko maaottelutauon aikana peliin harjoiteltu joitain lisämausteita.
Ainakin kanelin luulisi erottuvan, sillä poikkeusolosuhteiden vuoksi Korihait-peli on viimeinen kotipeli ennen joulua.

Miikka Sopanen, Tampereen Pyrinnön päävalmentaja:
Tauon jälkeen pyrkimyksenä päästä nopeasti pelaamisen rytmiin kiinni, siinä puolustusintensiteetti ja levypallopeli avainasemassa. Vaikka Korihailla on vielä avausvoitto ottamatta, on joukkue pelannut pirteämmin Sal Nuhun liityttyä joukkueeseen. Kokoonpano: Gonzalvez, Heinonen, Hopkins, Kilpinen L, Leppänen, Lewis, Peltokangas ja Pihlajamäki ja Skeens

Jarno Nikula, Korihaitten päävalmentaja:
Pienen tauon jälkeen Tampereelle. Pyrintö pelannut hienon alkukauden. Lewisin hidastaminen iso asia voittaaksemme pelin. Kokoonpano: T Ziegler, Marttinen, B Ziegler GTD50%, Perttu, Nikula  Lehtonen, Laitinen, Blondin, Nuhu ja Oja.

Pyrintö – Korihait
Tiistaina 1.12.2020 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Huomioithan poikkeusjärjestelyt joista on lisää infoa Uutiset-osiossa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon tiketti.fi/pyrinto tai Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H, jotta varmistat pääsysi peliin.