Korihait Pyynikille viimeviikon toimitsijasekoilun saattelemana

5.1.2023 | Uutiset

Perjantai-iltana 6.1 klo 18:30 on Pyynikillä varmasti luvassa tunteikas ottelu, kun Pyrintö saa vieraakseen Uudenkaupungin Korihait. Lisäjännitettä otteluun tuo näiden kahden joukkueen viikko sitten käyty kamppailu, joka päättyi Korihaiden voittoon 84-81, vaikka tosiasiassa pistetilanne oli 83-83. Toimitsijavirhe on Koripalloliiton käsittelyn alla, mutta päätöstä tuskin saadaan ennen ottelua, joten Pyrinnöllä on väärydestä johtuen pieni ekstralataus otteluun. 

Edellisessä kohtaamisessa Korihait heittivät erityisesti kaaren takaa erinomaisesti (48%), kun Pyrinnöllä oli taas hieman vaikeuksia kaukoheittojensa kanssa (26%). Ottelussa mukana Pyrintö pysyi agressiivisen puolustuksensa ansiosta pakottaen Korihait 24 menetykseen riistäen pallon suoraan 14 kertaa. Pyrinnöltä ottelun parhaimmistoa oli Ike Smith(26p/9lev/5s), Tomas Pihlajamäki (14p) sekä LJ Thorpe (11p/5lev/7s) Korihaiden tehokkaimpia olivat Trey Niemi(17p/6s) sekä Grant Audu (17p/7lev) 

Koko kauden mitassa Korihait ovat olleet menetysherkkä joukkue etenkin ykköspelintekijä Bojan Sarvevicin loukkaantumisen jälkeen. Tällä hetkellä pelintekijän rooli on Trey Niemellä, jolle on kertynyt 17 pistettä 5 syöttöä, mutta myös 4.5 menetystä ottelua kohden. Muita merkittäviä pelaajia ovat sentterit Prince Oduro (11p/8lev) sekä Mikael Aalto (10p/5lev) ja Äärimmäisen tarkkakätinen Quin Cooper (12p) 

Ottelussa Pyrintö on vahvoilla jos ohuella kokoonpanolla pelaava Korihait saadan pois mukavuusalueeltaan ja agressiivisella puolustuksella saadaan pakotettua menetyksiä. Pyrinnön pitää myös pitää Trey Niemi kurissa sillä lämmettessään hän voi aiheuttaa tuhojaan kuten myös Quin Cooper jota ei saa hukata kolmosella. 

Miikka Sopanen: Korihait saapuu vieraaksi Pyynikille vuoden 2023 ekaan kotipeliin. Olisi melkoista vähättelyä todeta, että meillä “jäi jotain hampaankoloon” viime viikon kohtaamisesta; mielestämme sen ottelun toimitsijat ryöstivät meille kuuluneen voiton. Ketutus ei kuitenkaan auta, jollei se tunne siirry energiaksi ja kovuudeksi kentällä. Enemmän koreja tehnyt joukkue voittakoon. 

Kokoonpano: Thorpe, Smith, Birts, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Ahvenjärvi, Peltokangas, Pitkänen, Lawrence, Williams 

Ottelu on perhepeli joka tarkoittaa sitä että Pyrintö tarjoaa otteluun perhelippuja (2 aikuista ja 2 lasta, tai 1 aikuinen ja 3 lasta) hintaan 25 euroa. Tarjouslipun voi lunastaa Pyrinnön toimistolta tai pelipäivän lipunmyynnistä. Muuten liput ennakkoon myy tiketti.fi  

Lisäksi perheen pienimmille ottelutapahtumaan rakentuu lastenmaa. 

Tullaan siis kaikki Perjantaina kannustamaan Pyrintö vuoden ensimmäiseen voittoon Pyynikille 6.1. klo 18:30