KORISLIIGA JATKUU: PYRINTÖ LAHTEEN

5.1.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Korisliiga palaa pykälän lähemmäksi normaalia, kun se jatkuu keskiviikkona täydellä 6 ottelun kierroksella.
Koronatauolla yli kuukauden ollut Pyrintö matkustaa keskiviikkona Lahteen. Pyrintö pelasi edellisen Korisliiga-ottelunsa 1.12, kotijoukkue Lahti Basketball 22.11!
Kauden ensimmäinen keskinäinen ottelu pelattiin 7.11. jolloin Pyrintö voitti Pyynikillä 118-88.

Korisliiga keskeytyi joulukuun alussa. Sen jälkeen on tapahtunut kaikenlaista.

Koronasulun kavennettua sarjan aikaikkunaa, Korisliigan sarjajärjestelmää muutettiin radikaalilla tavalla. Tälle kaudelle suunnitelluista ylemmästä ja alemmasta jatkosarjasta päätettiin luopua. Näin 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy suoraan kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.
Jokaisen runkosarjaottelun painoarvo nousi siis entisestään. Nyt 10 ottelua pelanneet Pyrintö (8 voittoa-2 tappiota) ja Lahti (6-4) ovat keskiviikon pelin jälkeen siis jo runkosarjan osalta puolimatkassa, vaikka joulukuun alun jälkeen onkin jäänyt useampi peli pelaamatta.

Pyrintö täydensi tauon aikana kokoonpanoaan ja hankki riveihinsä syksyn KTP:ssa pelanneen Shaquille Thomasin. Ottelutauon ansiosta Thomas on ehditty ajaa sisään Pyrinnön hieman erilaiseen pelitapaan. Thomas on käynyt pelaamassa myös Pyrinnön Akatemia joukkueissa 1-divisioonaa, kuten muutama muukin Korisliiga-pelaaja. Kaikki odottavat varmasti mielenkiinnolla minkälaisen roolin Thomas joukkueessa saa tai ottaa.

Muutenkin Pyrintö on yrittänyt maksimoida kaiken hyödyn pitkästä ottelutauosta. Tai ainakin minimoida siitä syntyvät ongelmat. Hyvästä harjoittelusta huolimatta paluu ottelurytmiin on aina arvoitus, kuin kausi alkaisi uudestaan. Tältä osin puntit ovat tasan, sillä epäilemättä myös Pieti Poikolan johtamassa Lahden joukkueessa ei ole jätetty kiveäkään kääntämättä valmistautumisen suhteen.

Marraskuussa Pyynikillä Pyrinnön ja Lahti Basketball:n peli oli kauden toistaiseksi viihdyttävintä korista, sillä molemmat joukkueet painoivat päästä päähän kovalla tahdilla. Puolustus oli aggressiivista, nähtiin hurja kolmosralli ja näyttäviä donkkeja. Viimeksi ottelu oli puoliaikaan asti tasainen, sitten Pyrintö karkasi voittoon.
Lahti iski Pyynikillä erittäin aggressiivisesti Pyrinnön takamiehiin, mutta toisaalta, Lahti taitaa hyökätä kaikkien pallonkäsittelijöiden kimppuun yhtä vihaisesti. Painetta on tiedossa varmasti myös Lahden Energia Areenalla keskiviikkona. Viimeksi menetykset eivät muodostuneet Pyrinnölle ongelmaksi.
Yhtä olennaista, kuin huolellisuus pallon kanssa, on varmasti tälläkin kertaa se, että Pyrintö malttaa tehdä hyviä heitonvalintoja, ettei Lahti saa helppoja levypalloja ja pääse juoksemaan kenttää.
Se joukkue joka ottaa pelissä aloitteen ja määrää pelin rytmin, on vahvoilla myös tässä ottelussa.
Lahden Wayne McCullough (18,6 pist./7,4 lev./4,4 syöt.) on ollut joukkueensa ykköstykki sarjan ensimmäisen puolikkaan ajan. Hänen lisäkseen Alex Cambell (17,5/4,3), Ville Karvonen (12,3/1,9), Brandon Peel (11,4/8,1) sekä sentteri Henri Ventoniemi (11,0/6,5) ovat olleet avainasemassa. Toisaalta Lahden kollektiivinen pelitapa aiheuttaa sen, ettei ketään sovi jättää ihan vapaaksi. Itseluottamusta riittää.

Lahti Basketball päävalmentaja Pieti Poikola:
Kaikki joukkueet ovat varmasti harjoitelleet hyvin, joten toivottavasti se näkyy Korisliigassa laadukkaina otteluina. Kiva lähteä hyvin valmistautuneena Pyrintöä vastaan, joka on yksi sarjan parhaista joukkueista. Olemme saaneet pelaajat sairastuvalta takaisin ja harjoituksissa on ollut kiva fiilis. Olemme menneet kuukauden aikana eteenpäin, mutta niin varmasti jokainen joukkue. Pelit sitten loppujen lopuksi mittaavat missä me mennään ja siksi mukava aloittaa kahta huippujoukkuetta vastaan, kun ensin Pyrintö ja sitten Seagulls.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Korisliiga jatkuu osaltamme pitkän tauon jälkeen, ja kovin mielenkiintoisessa tilanteessa alkaakin 2021. Runkosarja lyheni kahden kierroksen mittaiseksi, ja tämä lisää merkittävästi jokaisen jäljellä olevan ottelun merkitystä taistelussa pudotuspelipaikoista ja kotieduista. Kun edellisestä ottelusta on aikaa, ei pelaamisen rytmistä ole aina helppo saada nopeasti kiinni. Vastustajamme Lahti puolestaan on takuu sille, ettei pehmeää laskua arkeen ole luvassa. Luvassa siis mielenkiintoinen kamppailu seurata ruudun äärellä! Kokoonpano: Gonzalves, Heinonen, Hopkins, Kilpinen L, Leppänen, Lewis, Peltokangas, Pihlajamäki, Skeens ja Thomas.

Ainakin tammikuun alun ottelut joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille, mutta Ruutu+ näyttää kaikki Korisliigan ottelut suorana.

Pyrinnön seuraava kotiottelu:
Pyrintö – Vilpas
tiistaina 12.1. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.
Tämäkin ottelu on nähtävissä Ruutu+ kanavalla.