KORISLIIGAN RUNKOSARJA HUIPENTUU: PYRINTÖ KESKIVIIKKONA NOKIALLE

18.1.2023 | Not Assigned

Korisliigan runkosarja vetelee viimeisiään. Pyrintö päättää 22 ottelun sarjan kahteen vieraspeliin
ensin keskiviikkona Nokialla ja lauantaina Kauhajoella. Tämän jälkeen sarja jakautuu ylempään ja alempaan loppusarjaan, joissa ratkeavat pudotuspeliparit sekä taistelu sarjapaikasta.

Kuten nykyisen sarjajärjestelmän aikana #aina, runkosarjan viimeisistä kierroksista on muodostunut todellinen jännitysnäytelmä. BC Nokialla ja Kouvoilla on 10 voittoa/10 tappiota ja nykyisellä sijoituksellaan selviämässä ylempään loppusarjaan, mutta KTP, Kobrat ja Pyrintö ahdistelevat vain yhden voiton päässä (9 voittoa/11 tappiota).

Pyrinnölle tilanne ylempää loppusarjaan selviytymistä ajatellen on kuitenkin monessa mielessä vaikea. Punakone tarvitsisi voiton molemmista peleistä, sillä voittamalla vain toisen pelin, vaaditaan jo melkoista onnea muiden pelien suhteen. Eikä onnetar ole ollut pyrintöläisten puolella tällä kaudella: jos Uudessakaupungissa olisi onnistuttu pisteiden yhteenlaskemisessa tai jos edes Korisliigan säännöt sallisivat korjata dokumentoidut toimitsijavirheet, niin tilanne olisi eedes vähän helpompi. Korihait pelistä riistetty voitto olisi nyt arvossaan.

BC Nokiakaan ei ole päässyt helpolla. Loukkaantumisten värittämällä kaudella lohtua on tuonut kuitenkin mojova 0-40 ”luovutusvoitto” Kouvoista, jonka ansiosta se sijoittuu kahdenkeskisessä vertailussa Kouvojen edelle. Kouvot nimittäin voitti Nokialla vain 28 pistettä.
Pyrinnön lisäksi BC Nokia kohtaa vielä Kobrat Lapualla.

Periaatteessa Kobrat on aika hyvässä tilanteessa, sillä se pelaa tiistaina sarjan hännille jäänyttä Korihaita vastaan ja saa siis nokialaiset kotikentälleen, mutta toisaalta sillä on takanaan nyt peräti 9 ottelun tappioputki.

KTP kohtaa kahdella viimeisellä kierroksella kotipeleissään Seagullsin ja Tapiolan Hongan.

Vahva veikkaus on, että ylempään loppusarjaan selviävän joukkueen täytyy voittaa molemmat pelinsä. Tiistain pelien jälkeen lukija on Nokialle mennessään paljon viisaampi kuin tämän kirjoittaja nyt.

PYRINNÖN TAKAKENTÄLLÄ VAJAUSTA

Lisähaastetta pyrintöläisille keskiviikon paikallisderbyyn tuo kokoonpanohuolet. Jo muutamasta pelistä sivussa olleen Thomas Pihlajamäen lisäksi sairastuvalla ovat nyt Lassi Kilpinen ja Valtteri Leppänen. Keskipituus kasvaa, mutta muuten noin kovien pelimiesten puuttuminen ei voi olla näkymättä. Mitä Miikka Sopasen johtama valmennusryhmä keksii, se nähdään Nokian palloiluhallilla, kenties viimeisessä siellä pelattavassa paikallisottelussa. Pitkään palvellut halli on menossa purkuun ja uutta hallia odotellessa Nokialla pelataan ensi kausi väistötiloissa.

BC Nokia on kerännyt tälle kaudelle vahvan joukkueen. Kokeneet pyrintöläiskasvatit Antero Lehto (8,6/2,2) ja Niko Mattila (6,3/2,9) sekä Mikael Laihonen (7,4/4,6) muodostavat joukkueen kotimaisen rungon.
Ulkomaalaispelaajista Johnathan Stove (16,2/4,4) on ollut joukkueen ykkösuhka hyökkäyspäässä.
Malik Benlevi (14,8/4,7), Perrion Callandret (12,76,9/4,7 syöt.) ja Alan Herndon (13,0/7,5) ovat kaikki isossa roolissa nokialaisessa konseptissa.

ENNAKKOKOMMENTIT:

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Nokia pelaa kovaa eikä anna hyökkäykselle mitään ilmaiseksi. Meidän täytyy tunnistaa mistä he auttavat ja tehdä fiksuja valintoja pallon kanssa. Takakentältämme puuttuu monta pelaajaa, joten next man up -mentaliteettia tarvitaan taas. Kokoonpano: Thorpe, Smith, Birts, Heinonen, Ahvenjärvi, Peltokangas, Pitkänen, Lawrence, Williams

Greg Gibson, BC Nokian päävalmentaja:
We know what’s at stake on Wednesday. No excuses for anything other than a very good performance from everyone at both ends of the court. Roster: Lehto, Callandret, Peltonen, Boman, Laihonen, Benlevi, Sauramo, Herndon, Stove, Mattila

Korisliigaa:
BC Nokia-Pyrintö
ke 18.1.2023 klo 18.30
Nokian palloiluhalli

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ palvelussa

Pyrinnön seuraava kotipeli selviää jatkosarjojen ohjelmien valmistuttua.