KOTIAVAUS PYYNIKILLÄ KE 5.10 KLO 18.30 VASTASSA KOBRAT

2.10.2022 | Not Assigned

Keskiviikkona 5.10 on se hetki käsillä, kun Korisliiga käynnistyy Tampereen Pyrinnön osalta. Pyrintö lähtee kauteen 2022 – 23 uusiutuneella ilmeellä. Kaksi kautta Tampereella pelannut joukkueen henkinen johtaja David Gonzalves päätti pitkän ja menestyksekkään uransa viime kauteen.

Tähän kauteen haettiin lisää liikkuvuutta sekä nopeutta. Haaviin tarttui kaksi pitkää, hyvin liikkuvaa pelaajaa. 205cm pitkät Jaquan Lawrence sekä Daytonen Jennings tuovat joukkueelle uusia ulottuvuuksia niin puolustus kuin hyökkäyspäässä. Takamiehen tontille naarattiin LJ Thorpe, joka pitkänä 196cm ja vahvana pelaajana tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen pelaaja Korisliigassa. Lopulta Tampereelle saatiin jättipotti, kun edellisen kauden korikuningas Ike Smith saatiin palaamaan Manseen. Kaikki tietävät Iken taidot ja yleisö näkee jälleen hänet livenä Pyynikillä.

Kotimaisella osastolla joukkueen kapteeni Osku Heinonen on jälleen hyvässä vireessä ja korisukat tulevat saamaan kyytiä. Erityistä läpilyöntiä Tampereella sopii odottaa Tomas Pihlajamäeltä, joka ainakin preseason -pelien perusteella tuntuu olevan elämänsä kunnossa. Lassi Kilpinen, Panu Peltokangas sekä Valtteri Leppänen jatkavat joukkueessa ja takaavat sen, että joukkueessa riittää vauhtia ja energiaa. Uusina pelaajina on liigaan nostettu Roni Ahvenjärvi sekä Arttu Pitkänen. Myös Kion Williams jatkaa joukkueen vahvuudessa,

Kauden avauksessa vastaan asettuu Lapuan Kobrat, joka avausottelussa vei Pohjanmaan derbyn Kauhajoen Karhu-Basketia vastaan. Oliko tulos yllätys? Sitä pitää kysyä asiantuntijoilta. Tämäkin tulos osoitti sen, että Korisliiga tulee olemaan erittäin kovatasoinen sarja. Yhtään helppoa vastustajaa ei sarjassa ole kenellekään.

Pyrintö kohtasi Kobrat Syyskuun loppupuolella Hanhivaara -turnauksessa. Tämän kiihkeän pre-season tapahtuman Pyrintö voitti lukemin 90 – 82. Kobrien voitto Karhu-Basketista näytti, että lapualaisilla on käsissään erinomainen joukkue. Joukkueen moottori on takamies KJ Jackson, joka on parkettien yksi mielenkiintoisimmista pelaajista tällä kaudella. Lisäksi Danny Pippen ja Denzel Livingstone tuovat kovan korintekouhan joukkueelle. Kun tähän lisätään vielä Antto Nikkarinen, on joukkue erittäin haastava kenelle tahansa.

Oman mausteensa peliin tuo veljesten kohtaaminen. Pyrinnön takamies Lassi Kilpinen kohtaa kaksoisveljensä ison laiturin tontilla häärivän Justus Kilpisen. Siinä on poikien isällä pyrintöläisellä valmentajagurulla Kari Kilpisellä seuraamista. Molemmat Kilpiset tunnetaan kaikkensa kentälle jättävinä pelaajina. Tässä on pelin yksi mielenkiintoinen lisäpointti.

Miten Pyrintö pystyy pysäyttämään vikkelän KJ Jacksonin sekä tarkkakätisen Danny Pippenin? Molemmilla joukkueilla on myös penkiltä tulevaa voimaa ja se onkin yksi pelin mielenkiintoisia asioita. Kumman penkki tuo syvyyttä enemmän peliin.

Kuinka käy levypallopelaamisessa? Pyrinnön Lawrence ja Jennings ovat avainasemassa .
Pyrintö tuo otteluun Ike Smithin. Hän tuo kentälle vauhtia ja korintekouhkaa monelta sektorilta. Ike on kovassa kunnossa ja uhkuu pelihaluja. Kuka pysäyttää Smithin vai jatkaako Ike viime kauden hurjastelujaan? Mielenkiintoiset yhteenotot nähdään takamiesten kesken. LJ Thorpe ja Tomas Pihlajamäki saavat vastaansa KJ Jacksonin ja Antto Nikkarisen. Tätä herkkua on luvassa tässä ottelussa. Kaikki alkaa olemaan valmista kauden avaukseen Pyynikillä.

Vielä Kilpisen veljesten kommentteja kohtaamisesta.

Lassi :
– Pieni extralataus on olemassa. Täytyy olla parempi ja onhan se myös hauskaa sekä tavallaan outoa nähdä Jusu eriväreissä. Enemmän fyysisyyttä on varmasti luvassa. Sitä kuuluisaa veljesrakkautta varmasti nähdään kentällä.

Justus:
– Hieno ja spesiaalitapahtuma tulla Pyynikille. Onhan siellä myös muita tuttuja ja se antaa ylimääräisen latauksen tähän otteluun. Tampereella pelaamisessa on hienointa myös se, että siellä on tuttujen lisäksi katsomossa kavereita ja perhettä. Itselleni on varmasti hyötyä siitä, että tunnen myös vastustajan valmentajat ja osittain myös pelitavan. Hieno tapahtuma!

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen ottelusta:
– Vihdoinkin sarja alkaa. Lähdemme innokkaina ja odottavina eteenpäin. Jokainen ottelu on merkityksellinen ja ottelut ovat suuria haasteita. Sarjassa ei ole helppoja pelejä. Uskomme omiin vahvuuksiimme ja niillä me pärjäämme. Pyrintö on urheilullinen ja vauhdikas joukkue, joka pelaa kentän joka osa-alueella kovaa. Kobrat näytti vahvuutensa voittamalla viime kauden mestarit avauskierroksella.

Suuntaa siis Pyynikille ja näe Korisliiga-avaus Pyynikin palloiluhallissa ke 5.10 klo 18.30 alakaen Pyrintö – Kobrat.