KOTKA NOKKI LEVYPALLOILLA PYRINNÖN VERESLIHALLE

9.10.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnön perjantainen reissu Kotkaan ei tuottanut muuta kuin videomateriaalia. KTP:n aktiivisuus ja Pyrinnön passiivisuus levypallopelissä ratkaisivat pelin kotijoukkueelle 87-77 (46-39).

Lähtökohdat otteluun eivät olleet Pyrinnölle helpot.
Ei riittänyt, että Pyrinnöllä oli yksi välipäivä vähemmän kuin KTP:llä, ei riittänyt, että Pyrintö joutui matkustamaan vaan lisäksi bussimatka venyi liki tunnilla, sillä bussi seisoi ruuhkassa liikenneonnettomuuden vuoksi. Vaikka ottelun aloitusaika siirtyi 10 min., valmistautuminen jäi silti tavallista lyhyemmäksi.

1.neljännes

Ottelu alkoi kuitenkin tasaisesti, aika odotetulla tavalla. Pyrintö sai tukittua korin alustan hyvin, mutta KTP sai vapaita kaukoheittoja. Syksyn komeetta Remu Raitanen vei kahdella kolmosellaan KTP:n 10-4 johtoon muutamassa minuutissa.
Pyrinnön kapteeni Osku Heinonen piti tamperelaisia mukana ja kavensi peräkkäisissä hyökkäyksissä kakkosella ja kolmosella.
Pyrintö koitti prässätä koko kentällä, mutta se ei toiminut ja KTP sai ylivoimatilanteita, joihin jouduttiin auttamaan ja kotijoukkueen Topias Kuukkanen rankaisi ulossyötöstä kahdella kolmosella.
Pari minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua, Miikka Sopanen otti aikalisän tilanteessa 22-11.
Pyrintö tuli aikalisältä terävänä. Eero Lehtosen kolmosella ja Tomas Pihlajamäen 2-pisteen hyppyheitolla Pyrintö kavensi 22-16, mutta KTP:n oma kasvatti Vili Nyman venytti eron 8 pisteeseen ennen ensimmäistä taukoa (24-16).

2. neljännes

Toinen neljännes käynnistyi molemmilta joukkueilta sellaisella koheltamisella mitä näkee C-poikien harjoituksissa kun valmentaja antaa luvan pelata ”vapaasti”.
KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelältä petti ensin hermo ja hän otti aikalisän reilun 2 minuutin pelin jälkeen, kun Osku Heinonen pääsi heittämään vapaan kolmosen ja kaventamaan tilanteeksi 27-21.
Aikalisän jälkeen palattiin Korisliigaan, mutta Pyrintö pääsi peliin kiinni. Romani Hansen kavensi 27-24.

Pelissä tapahtui muutos, kun KTP alkoi päästä myös Pyrinnön korin alle. Pyrinnön pitkät pojat Devante Foster ja Romani Hansen olivat vaikeuksissa KTP:N fyysisesti vahvemman etulinjan, etenkin Flenard Whitfieldin kanssa.
David Gonzalvezin kahdella peräkkäisellä korilla Pyrintö oli jo kantapäillä 36-35.
Pyrintö pelasi perinteistä horns-hyökkäystä joka sinällään ei tuottanut tilanteita, mutta tavoite mitä ilmeisemmin olikin saada mieluisampia match-uppeja, kun KTP vaihtoi screenit.
Fosterin vaisu ensimmäinen puoliaika sai toivottavasti paremman lopun, kun erän loppuun tuli viimein onnistuminen juuri tällaisesta miss-match -tilanteesta – KTP:n lyhyt puolustaja joutui puolustamaan 206 senttistä Fosteria jonka yli Foster nosti korin. Pyrintöläisten ilon pilasi kuitenkin KTP:n väkkärämäinen Rickhard Williams, joka heitti kaukaa pallon sukkaan summerin soidessa. Pyrintö 46-39 takaa-ajoasemassa puoliajalle.

3. neljännes

Toisen puoliajan alkuun KTP yritti jälleen irtiottoa. Pyrinnön puolustuksen alapelaajilla (etenkin Hansen) oli vaikeuksia sijoittua oikein. Joko he eivät pystyneet auttamaan ajoihin, vaikka takamiesten tarkoitus oli nimenomaan ohjata pallollinen heidän syliinsä. Ja jos he ehtivät auttamaan, oma mies jäi täysin vapaaksi korin alle.
Pyrintö jatkoi taas kokokentän prässiään, tarkoituksena epäilemättä saada sykettä peliin, muuttaa pelin rytmiä ja ottaa aloite. Epävarmuus johti kuitenkin jatkuviin alivoimapuolustuksiin joiden seurauksena Kuukkanen tykitti eroksi 61-50.  Pyrintö aikalisälle.
Eero Lehtonen tykitti aikalisän jälkeen kolkin ja väkersi näppärän puoli-hookin, joilla Pyrintö kavensi 63-55 ja nyt 3 minuuttia ennen viimeistä taukoa KTP marssi aikalisälle.
Osku Heinonen oli tänään kovalla pelipäällä ja mies kikkaili itselleen heiton 65-61, mutta viimeisessä puolustuksessa Devante Foster myöhästyi pahasit tilanteesta ja jälleen ero kasvoi viimeisellä sekunnilla numeroihin 67-61.  Nämä hitaat peliin reagoinnit koituivat tänään yleisestikin Pyrinnön kohtaloksi.

4. neljännes

Pyrinnön onneksi kahden ensimmäisen kierroksen parhaalla kotimaisella pelaajalla Remu Raitasella oli
tänään huono heittopäivä. Vasenkätinen, mutta muuten aivan isänsä Jari Raitasen oloinen pelimies kylvi palloa hyvän ottelun aloituksen jälkeen pitkin Karhuvuorta, kolmoset vain 3/14.
Vaan Pyrintöpä sössi sitten totaalisesti levypallopelin. KTP haki jatkuvasti hyökkäyslevypalloja ja otti niitä lopulta enemmän (22) kuin Pyrintö puolustuslevypalloja (20)!
Shaquille Keith taisteli omalaatuisella tyylillään ja kavensi eron vielä 6 pisteeseen, mutta KTP vastasi, kuinkas muuten hyökkäyslevypallon jälkeen ja venytti eroa aina uudestaan.
Tuntui käsittämättömältä, miten Pyrintö oli 3 minuuttia ennen pelin loppua vain 7 pistettä jäljessä. Viimeistä kiriä ei kuitenkaan koskaan syntynyt. Todennäköisyydet toteutuivat ja KTP karkasi 87-77 voittoon.

Nostot:

Pyrinnön parhaana palkittiin täysin oikeutetusti Osku Heinonen (16/2), joka pelasi ainoana ehjän pelin.
Toinen onnistuja oli Eero Lehtonen (8/1). Shaquille Keithin (19/3) pelaamisen tason vaihteluväli oli melkoinen: välillä mies teki todella kovia koreja – välillä ratkaisuja joissa ei ollut päätä eikä häntää.
Välillä kävi mielessä vanha sanonta, ”heitto ei saa yllättää omia joukkuekavereita”, tarkoittaa tietenkin, että jollei oma joukkue ole valmis levypalloihin tai edes siirtymään puolustukseen, huonosta heitonvalinnasta seuraa vastustajan nopea hyökkäys ja helppo kori.

KTP:n avainpelaajia olivat Flenard Whitfield (19/9), joka oli liian fyysinen korin alla tänään. Remu Raitanen (21/13) keräsi päivän korkeimmat pisteet 21, vaikka tavaramerkkinä tunnettu kaukoheittopeli yskähtelikin.
Topias Kuukkanen teki pelätysti 16 pistettä eikä mainitsematta voi jättää Roydell Brownia (12/10) joka haki peräti 6 hyökkäyslevypalloa.

Ottelu ratkesi tänään levypallopeliin, murskanumerot:  48 -26
Vaikka Pyrintö pelasi ajoittain hyvin, muilla pelin osa-alueilla vähintään tasaväkisesti, ei tuollaista eroa levypalloissa pystyy korvaamaan millään.

Pyrinnön seuraava ottelu on ensi keskiviikkona, joten nyt joukkue pääsee harjoittelemaan, joka on se tärkein asia varmasti juuri nyt.

Seuraava kotiottelu :

Pyrintö – Korihait
keskiviikkona 13.10.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhalli

Liput kotiotteluihin myynnissä Pyrinnön toimistolla sekä Tiketissä

Kausikortilla varmistat paikkasi Pyynikillä jokaisessa kotiottelussa, hanki omasi tästä

 

Kuva: Joonas Caven