KOTKASSA KOHTAAVAT HYVIN ERILAISET JOUKKUEET

21.1.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö jatkaa Korisliigaa perjantaina Kotkassa. Odotettavissa on erityisen mielenkiintoinen ottelu sillä joukkueet poikkeavat paitsi toisistaan, myös keskimääräisestä Korisliiga-joukkueesta niin pelitavaltaan kuin kokoonpanoiltaan. Joukkueet kohtaavat vasta ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Sarjakakkonen Pyrintö on kuuden ottelun voittoputkessa. Korisliigassa sijalla 8 pelaava KTP on voittanut kolmesta viimeisestä pelistään kaksi.  Molemmilla joukkueilla on ollut hyvää aikaa valmistautua otteluun ja se on varmasti hyödynnetty, sillä ihan tavanomainen ei perjantaina riitä.

KTP:n Twin Towers määrittelee pelin, molemmissa päissä

Sarjaan valmistauduttaessa KTP osoittautui ennalta ehkä liigan mielenkiintoisimmaksi joukkueeksi. Kymenlaakson talousalueen kokoinen sentteri Joseph Burton oli kova rekrytointi ja määritteli osaltaan joukkueen muuta kokoamista. Burton on hillityt 202 cm ja hillittömät 131 kg!  Mies on taitava ja yllättävän ketterä sisäpelaaja, jonka pysäyttäminen korin läheisyydessä on vaikeaa, sillä mies viimeistelee 2 pisteen heittonsa kovalla 65% tarkkuudella. Ja kun mies on myös erinomainen syöttäjä (3,9 syöttöä/peli), niin Burton on haaste, vaikkei miehellä ole 3 pisteen heittoa repertuaarissaan ollenkaan.

KTP:n toinen rekrytointi kohautti sitten vielä enemmän! Greg Manganon nappaaminen Kotkaan oli seurajohdolta kova onnistuminen. Kaksi Suomen mestaruutta Kauhajoella voittanut Mangano on kiistatta sarjan parhaita pelaajia. Mangano (208 cm) muodostaa Burtonin kanssa Korisliigan vakuuttavimman kaksikon korin alle ja juuri Manganon ansiosta Burtonin puolustuksen organisointi tulee kaksi pykälää vaikeammaksi. Greg Mangano on ollut joukkueen pistekärki (23,5 pist/9,2 lev.) ja hänellä on myös kaukoheitto kikkapussissaan.

Näiden kahden pelaajan lisäksi joukkueen kantavia voimia ovat olleet laituri Braxton Huggins (18,6/5,3) sekä takamies Joonas Lehtoranta (12,8/1,8/3,8 syöt.) jonka puuttuminen kokoonpanosta loukkaantumisen takia sekoitti KTP:n pakkaa marraskuussa aika pahasti.
Pyrinnön kannalta vaarallisia pelaajia ovat myös tarkkakätinen Topias Kuukkanen (kolmoset 35,6%) sekä Joni Herrala (35,7%), sillä heidän osuessaan Karhuvuoren kotikoreihin, tamperelaisten puolustusurakka vaikeutuu huomattavasti.
Joulun jälkeen Kotkaan palannut DeAndre Daniels on vielä hakenut rooliaan. Toivotaan, että mies löytää paikkansa joukkueessa, mutta ei tietenkään vielä perjantaina.

KTP:n haaste lienee puolustuspäässä. Ottelun avainkysymys on, riittääkö KTP:llä nopeita jalkoja
a) omaan päähän palatessa?
b) puolen kentän match-upeissa?

Lisäksi kysymysmerkki on riittääkö KTP:n kaukoheittotarkkuus. KTP on heittänyt kolmosensa 33% tarkkuudella, joka on liigan huonoimpia (sija 10.) prosentteja. Toisaalta kotikorit ja Pyrinnön paikkapuolustuksen tarjoamat heittopaikat sopivat toisille paremmin kuin jollekin muulle. Yhtäkaikki KTP:n on perjantaina pakko onnistua myös heittopelissään. Jos ei, Pyrintö löytää kyllä aseet Twin Towersin pysäyttämiseen.

Vertailun vuoksi, Pyrintö on tällä kaudella heittänyt kolmoset vieraspeleissään 42,1 %:lla koriin.

Kuka määrittelee pelin rytmin?

Pyrinnön pelin ydin on nopeus: siirryttäessä kenttäpäädystä toiseen Pyrintö lienee sarjan paras. Lisäksi puolen kentän pelissä riittää vikkeliä jalkoja ja vastustajan on vaikea löytää kaikille pyrintöläisille sopivia puolustajia. Nyt jos koska, Kotkan pojat kaipaavat siipiä!

Jos taas KTP pääsee Pyrinnön puolustuksen sisään ja onnistuu hyökkäyksessään, se saa mahdollisuuden
määritellä ottelun rytmin. Jos pallo täytyy noukkia usein omasta korisukasta, on vaikea juosta nopeita hyökkäyksiä.
Tällöin Pyrintö on vaikeuksissa ja tarvitsee vähintäänkin hyvän heittopäivän.

On myös mielenkiintoista nähdä miten juuri KTP:stä Pyrintöön joulukuussa siirtynyt Shaquille Thomas onnistuu syyskauden kotisalissaan.

Tässä monta syytä avata Ruutu+ perjantaina.

Päävalmentaja Miikka Sopanen:
Matka Karhuvuoren korispyhättöön KTPn vieraaksi on yleensä yksi kauden kohokohtia. Tällä kaudella tämä visiitti hieman vesittyy, sillä suorapuheista paikallisyleisöä ei valitettavasti vielä halliin päästetä. Luvassa on kuitenkin kova kamppailu voitosta, saa nähdä miten pärjäämme Kotkan “twin towersille”. Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Thomas, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Kilpinen L, Leppänen, Peltokangas ja Skeens

 

KTP-Pyrintö
perjantaina 22.1. klo 18.30 Kotkan Steveco-areenalla (ilman yleisöä)

Ottelu on katsottavissa Ruutu+ kanavalla.

 

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven