KOUVOT ANTOI OPPITUNNIN KORINTEKOKILPAILUSSA

3.1.2023 | Not Assigned

Kouvolan Kouvot oli tyly isäntä Pyrinnölle vuoden 2023 ensimmäisessä ottelussa lukemin 128 – 103. Hyvin heittäneet isännät näyttivät kaapin paikan kolmannen jakson jälkeen vierailija Pyrinnölle. Kouvojen huikea kolmosheittopeli 16/30 takasi selvän voiton ottelussa.

I jakso

Ensimmäinen jakso pelattiin puolin ja toisin erittäin vauhdikkaasti molempien joukkueiden onnistuessa heittopelissään. Isännät hallitsivat levypalloja mielin määrin ja Pyrintö puolestaan sai aiheutettuja menetyksiä träppäämällä isännille. Viiden minuutin jälkeen Pyrintö johti ottelua 14 – 15.  Austin Butler oli kovassa vireessä isänniltä ja Pyrinnöltä erityisesti Osku Heinonen ja Ike Smith pitivät vierailijoita pelissä mukana. Jakso Pyrinnölle 29 – 30.

II jakso

Jakson alkuun Pyrintö sai pari hyvää katkoa ja niistä helpot korit ja johto 29 – 34. Kolmen ja puolen minuutin jälkeen Pyrinnön johto oli kasvanut jo 10 pisteeseen 38 – 48. Kouvot ei tästä häkeltynyt vaan nousi Butlerin ja Deshon Taylorin vapareilla lukemiin 46 – 48.  Pyrintö sai vielä Panu Peltokankaan kolmosella eroksi 48 – 53, mutta sen jälkeen erinomaisesti heittäneet isännät painelivat taukojohtoon 65 – 58 runsaskorisessa avausjaksossa. Kouvoilta Jackson ja Butler pussittivat 19 pistettä mieheen ja Pyrinnöltä vastaavasti Heinonen ja Smith 15 pistettä.

III jakso

Kolmannella jaksolla Kouvojen heittopeli pysyi korkealla tasolla ja kun samaan aikaan joukkue dominoi täysin levypallopeliä, niin ero alkoi kasvamaan pikkuhiljaa. Jakson puolivälissä eroa oli 11 pistettä 78 – 67. Kouvojen taitavat amerikkalaispelaajat voittivat järjestelmällisesti oman miehensä.  Syötä ja liiku ja syötä vapaalle miehelle. Periaatteessa koris on hyvin yksinkertainen peli ja Jyri Lehtosen pelikirja toteutti tätä kovalla prosentilla. Samaan aikaan Pyrinnön heittopeli alkoi sakkaamaan ja peli meni 1 vs 1 puskemiseksi ja vapaalle pelaajalle ei syöttöä saatu aikaiseksi. Jakson lopussa isännät repivät eroa 20 pisteeseen 96 – 76.

 

IV jakso

Viimeinen. jakso oli lähinnä kosmeettista palloilua, jossa koreja tehtiin liukuhihnatyyliin. Ottelun loppunumerot olivat 128 – 103. Kouvoilta Butler oli kentän paras pelaaja 29/11 ja häntä säestivät hyvin Jackson 30/8/5s, Meeks 19/6/7s ja Taylor 18/6s. Pyrinnön parhaat pelaajat olivat Ike Smith 22/4/3s sekä Osku Heinonen 19/4. Eniten pisteitä teki LJ Thorpe 26/4, mutta Thorpe viilasi tilastojaan viimeisen viiden minuutin aikana 14 pisteellä, joten Oskun ja Iken tasolle hän ei yltänyt. Pyrinnön iso pelaaja Jaquan Lawrence 7/3 ei valitettavasti pärjännyt kummassakaan päässä kenttää Kouvojen puristuksessa. Levypallot hävittiin jälleen selvästi 48 – 25.  Vaikeaa on, kun levypallot hävitään jatkuvasti murskalukemin.  Seuraava ottelu on jo perjantaina 6.1 , jolloin vastaan asettuu erittäin tärkeässä ottelussa Tero Vasellin luotsaama Korihait Uudestakaupungista. Siinä on sitten revanssin paikka kitkerälle kolmen pisteen tappiolle vuoden 2022 viimeisessä ottelussa.