Kouvot kävi ryöstöretkellä Pyynikillä

16.10.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyynikillä nähtiin sunnuntaina luvatun fyysinen ja nopeatempoinen koripallo-ottelu. Koreja tuli molempiin päihin roppakaupalla, mutta voittajaksi ottelusta selvisi lopulta Kouvot luvuin 84-107. Ottelussa ensimmäinen puoliaika oli erittäin vauhdikasta ja runsaskorista koripalloa, jossa molemmat joukkueet toteuttivat omia asioitaan hyökkäyksellisesti hyvin. Toisella puoliajalla ottelun teema muuttui, kun etenkin Kouvot laittoi liinat kiinni puolustuspäässä ja Pyrinnön hyökkäys alkoi junnaamaan. 

Pyrinnöltä tänään edukseen erottui Sekou Sylla 21 pisteellä ja 11 levypallolla, Mitch Pelissier 15 pisteellä ja Nighael Ceaser 12 pisteellä ja 11 levypallolla, joista peräti 5 oli hyökkäyslevypalloja. Joukkueena Pyrintö menetti pallon 21 kertaa ja Kouvot rokotti näistä 25 pisteellä. Menetykset nousi merkittävään rooliin toisella puoliajalla, jossa Kouvot lähtivät karkumatkalleen. Kouvoilta mainitsemisen arvoista on Joel Mäntysen 29 pistettä 5 levypalloa ja 3 riistoa. 

 

I neljännes 

Korinteon ottelussa aloitti Kouvot, kun Ricardo Lindo pääsi nostamaan korinalta lay-upin. Pyrintö vastasi omallaan perästä, kun Nighael Ceaser istutti Pyynikin kotiyleisön. Heti alkuminuuteista ottelu osoittautui niin vauhdikkaaksi ja korkeakoriseksi kuin ennakoitua, kun viiden minuutin jälkeen tilanne oli jo 15-12. Pyrinnön Nighael Ceaser osoittautui Kouvoille vaikeaksi pideltäväksi, kun pisteitä kertyi nopeasti 10. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisen vauhdikkaasti loppuun asti ja erätauolle mentiin luvuissa 21-24. 

II neljännes 

Toinen erä ei alkanut Pyrinnön kannalta toivotusti, kun Kouvot karkasi nopeasti 7 pisteen johtoon. Miikka Sopanen reagoi tähän aikalisällä. Kuvioiden kertaamisen jälkeen Pyrintö pääsi ottelutempoon jälleen kiinni. Kouvot rokotti Pyrintöä hyökkäyslevypalloista, mutta Pyrinnön hyökkäys pysyi tehokkaana. Kouvot kävivät jo välissä aikalisällä, mutta Mitch Pelissierin vapaaheitot toivat Pyrinnön jo 2 pisteen päähän. Tästä pisteestä eteenpäin Kouvot alkoivat pikkuhiljaa hivuttautumaan johtoasemaan ja kun erää oli noin 3 minuuttia jäljellä, oli ero kasvanut jo 11 pisteeseen ja Pyrintö lähti aikalisälle. Loppuerästä Pyrinnön kovat korit varmistivat, ettei ero kasvanut liikaa, mutta Kouvojen hyökkäys oli äärimmäisen tehokasta ja siitä kertoo myös puoliaikatulos 50-60. 

III neljännes 

Kolmas erä aloitettiin napakasti, kun Justus Kilpinen osui kolmosessa. Pyrinnön hyökkäys kuitenkin alkoi hieman hidastua ensimmäisestä puoliajasta, kun Kouvojen hyökkäys puolestaan jatkoi jauhamistaan. Eroa kehittyi taululle jälleen hieman enemmän, mutta Pyrintö pysyi yhä pelissä mukana. Lopulta Pyrinnön puolustus sai juonesta kiinni ja Kouvojen hyökkäys hidastui ensimmäistä kertaa ottelussa. Kun erää oli noin 4 minuuttia jäljellä Pyrinnöllä tapahtui kuitenkin pelillisesti paha retkahdus ja Kouvot veivät erän lopun nimiinsä 0-13. 

IV neljännes 

Viimeiselle erälle lähdettiin tilanteesta 60-86. Pyrinnön yli 5 minuuttiseksi venyneen kuivan kauden katkaisi Mitch Pelissier, mutta se ei lopulta paljoa lämmittänyt, kun Kouvot jatkoivat eron takomista taululle. Ottelun viimeisessä erässä peli oli tasaista ja ero jähmettyi yli kahteenkymmeneen pisteeseen. Kun päätössummeri lopulta soi, taululla seisoi luvut 84-107. 

Ottelussa ensimmäinen puoliaika nähtiin todella reipasta Pyrintöä, mutta tänään Kouvot kestivät fyysistä peliä pidempään ja sai lopulta kolmannessa erässä otettua pelin haltuunsa. Pyrintö kaipaa edelleen ottelua, jossa koko 40 minuuttia pystyttäisiin suorittamaan oman tason mukaisesti. Päävalmentaja Miikka Sopanenkin kommentoi ottelun jälkeen, että avausvoittoon avain tulee olemaan se, että joukkue pysyy pelisuunnitelmassaan koko ottelun.

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan Töölön kisahallilla Helsingissä 20.10 klo 18:30, kun Pyrintö käy Helsinki Seagullsin vieraana. 

Seuraava kotiottelu on luvassa 28.10 klo 15:00. Silloin Pyrinnön vieraaksi Pyynikille saapuu Loimaa Bisons. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi  

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: Jani Virolainen