KOUVOT PYYNIKILLE ENNEN MAAOTTELUTAUKOA

16.11.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Näytönhaluinen Pyrintö saa keskiviikkona Pyynikille vieraaksi hienon syksyn pelanneen Kouvot.
Edessä hurja taistelu ennen Korisliigan jäämistä maaottelutauolle.

Pyrintö on sarjan huipputasaisessa ja laajassa keskikastissa sijalla 7. voittosuhteella 5/6.
Kouvot kuuluu kolmen kärkeen ja on kolmen voiton päässä pääjoukosta: 8 voittoa – 2 tappiota.

Toisilleen tuttuja pelaajia vilisee taas kentällä. Pyrinnön David Gonzalvez oli Kouvojen mestaruuden takuumies 2016 ja Pyrinnön nykyinen kapteeni Osku Heinonen kouvolalaisten kapteeni seuraavalla kaudella (2016-2017) vuoden visiitillään.

Kouvot on rakennettu kotimaisten sentterien ympärille

Yksi Korisliigan arvostetuimmista valmentajista, Jyri Lehtonen, palasi seuran valmentajaksi parin välivuoden jälkeen. Seuran junnuvalmentajana toiminut Lehtonen konsultoi myös alajuoksulla viime keväänä valmentaen KTP:n Korisliiga-kauden loppuun, mutta varsin pian jo uutisoitiin, että mestarivalmentaja palaa nallelauman peräsimeen tästä kaudesta alkaen. Tämä on jo Lehtosen 9. kausi Kouvoissa.

Kouvoilla on selkeä seuraprofiili. Menestyksen (viime vuosinakin SM-kultaa 2016 ja hopeaa 2019) lisäksi seura on tullut tunnetuksi nuorten pelaajien kehittäjänä. Pyrinnön tapaan Kouvolassa on akatemiajoukkue 1-divarissa (tosin vain yksi – Pyrinnöllä kaksi ) ja nuoret pelaajat saavat reilusti vastuuta myös Korisliigassa.

Tämän kauden Kouvot on jälleen mielenkiintoinen joukkue. Seura menetti takamies Severi Kaukiaisen Kauhajoelle ja laituri Vili Nymanin Kotkaan, mutta sai USA:n yliopistosta palanneen Namika Lahden kasvatin Hannes Pöllän jonka salipreesens herättää kunnioitusta. Leveäharteinen nuorukainen (211 cm) on ISO jopa koripalloilijoiden keskellä.
Pöllän lisäksi Kouvoilla on samalle pelipaikalle ennestään Ilmari Toikkanen (207 cm) sekä Aapeli Syrjämäki (214 cm), jotka pelasivat jo viime kaudella lupaavasti.

Coach Lehtosella on käytössään pyrintöläisittäin tutunnäköinen lähtökohta. Kymmenkunta vuotta sitten Pyrintö rakentui kotimaisten sentterien Antti Nikkilän ja Olli Ahvenniemen ympärille. Ympärille sikäli, että seuralle on melkoinen etu, kun korinalusvoimat on täytetty kotimaisin voimin. Hyvien budjettiin sopivien ulkomaalaispelaajien löytäminen on helpompaa, kun ei tarvitse rekrytoida senttejä ja kiloja.

Jyri Lehtonen joutunee kuitenkin keksimään pelitapaan jotain uutta, sillä Pöllän kanssa n. 20 minuuttia/ottelu pelannut Ilmari Toikkanen loukkaantui viime viikolla ja on Kouvojen tiedotteen mukaan palaamassa pelikentille vasta vuodenvaihteen jälkeen. Aapeli Syrjämäki (214 cm) aloitti kauden 1-divisoonassa tehokkaasti, mutta on ollut loukkaantuneena lokakuusta lähtien ja on epävarmaa pystyykö vielä pelaamaan ja ottamaan Toikkasen paikkaa rotaatiossa.

Kouvojen joukkueen pelinjohtajana toimii Tuomas Hirvonen (7,0/2,4/4,6 syöt.), joka on jo kokenut Korisliiga-pelaaja, vaikka ikää on vasta 25 vuotta. Tämä on Hirvoselle jo 9.kausi rotaatiopelaajana ja vastuuta on riittänyt, sillä peliminuutteja on kertynyt 26 minuutin kausikeskiarvolla.

Deshon Taylor (188 cm/25 v.) on rekrytoitu Kaukiaisen lähdettyä toiseksi takamieheksi. Mies pyrkii enemmän korille ja pystyy koviin tilastoihin (15,1/4,1/2,4), kuten viimeisimmässä ottelussa KTP:tä vastaan, jossa Taylor pussitti peräti 28 pistettä.

Joukkueen muut ulkomaalaispelaajat ovat hauskasti 196 cm pitkiä. Tämä kertoo juuri siitä mahdollisuudesta, jonka isot kotimaiset pelaajat tuovat. Ei taida muilla olla mahdollisuutta värvätä neljää alle kaksimetristä vahvistusta.
Mutta pituus ei merkitse kaikkea, koriksessakaan. Joukkueen tilastokärki on laituri Amir Hinton (19,2/7,1) joka on erittäin vaarallinen. Mies juoksee kenttää hyvin ja pyrkii röyhkeästi korille. Isaiah Osborne on Kouvojen paras kaukoheittäjä (17,1/4,7), liki 43% mies kolmosen viivan takaa, heittää paljon ja hyvin! Macuach Maluach (6,0/2,7) on Kouvojen neljäs vahvistus.
Pyrintö on pelannut yhden pelin enemmän ja pääsee maajoukkuetauolle jo keskiviikon pelin jälkeen, kun esim. Kouvoilla on lauantaina vielä toinen vieraspeli Helsingissä. Molemmille joukkueille tauko on varmasti mieleen, Pyrintö pääsee hiomaan joukkuepelaamistaan myöhästyneen pre-seasonin ja pelaajavaihdosten jälkeen, ja Kouvojenkin on ratkaistava miten pelata isojen poikien korista yhdellä isolla.

Mutta sitä ennen on erittäin mielenkiintoista nähdä keskiviikkona Pyynikillä, miten
Jyri Lehtosen Kouvot ongelmansa ratkaisee Pyrintöä vastaan. Tuoko Pyrinnön erilainen pelitapa siihen lisää ja uusia haasteita vai antaako se mahdollisuuksia? Se on nimittäin varma, että Pyrintö tulee otteluun isolla sydämellä ja Pyynikillä nähdään armoton taistelu!

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Runkosarjan avauskierros huipentuu keskiviikkona, kun kerrassaan upean syksyn pelannut Kouvot saapuu vieraaksi Pyynikille. Coach Lehtosen ryhmä hyökkää laajalla rintamalla sekä kovalla itseluottamuksella, ja on päässyt valmistautumaan tähän peliin hyvin. Uskon että luvassa on tiukka ja viihteellinen taisto arvokkaista sarjapisteistä. Kokoonpano: Foster, Gonzalvez, Heinonen, Keith GTD, Lehtonen, Leppänen GTD, Palmi, Pihlajamäki, Shepherd, Williams

Jyri Lehtonen, Kouvojen päävalmentaja:
Pyrintö on piristynyt ja löytänyt roolituksen kohdilleen. Hyökkäyksessä heillä useita hankalia match uppeja meille. Meillä nihkeä harjoitusviikko takana. Muutamat poissaolot ovat pudottaneet intensiteettiä huomattavasti ja Toikkasen poissaolo näkyy myös rakenteellisesti. Nämä tulevan viikon vieraspelit kun selvittäisiin ilman loukkaantumisia niin pääsisimme maajoukkuetauolle hyvistä lähtökohdista. Kokoonpano: Maluach, Osborne, Hirvonen, Hinton, Mäntynen, Taylor, Pöllä, Permanto, Kristeri GTD50% ja Syrjämäki GTD50%.

Lippuja otteluun myy Pyrinnön toimisto (Klingendahl) sekä Tiketti

Nähdään Pyynikillä!