Kouvot vahvempi vauhdikkaan ottelun jälkeen

23.10.2022 | Uutiset

Pyynikillä nähtiin luvatun paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun Kouvot kävivät laadukkaalla pelillä ryöstämässä sarjapisteet hyvin taistelleelta Pyrinnöltä luvuin 79-98. 

Kentän kuumin käsi löytyi tänään Kouvojen nuorukaiselta Joel Mäntyseltä, joka pussitti 27 pistettä rikkoen oman piste-ennätyksensä korisliigassa, heittäen seitsemästä kolmen pisteen heitostaan viisi sisään. Pyrinnön parasta antia tänään oli LJ Thorpe joka upotti 14 pistettä kahmi 8 levypalloa ja jakoi 8 koriin johtanutta syöttöä. Pisteitä Pyrintö teki tänään laajalla rintamalla, kun jokainen kentällä käynyt pelaaja onnistui kuluttamaan Pyynikin korisukkia. Kouvoilta eniten pisteitä Mäntysen ohella tehtailivat Austin Butler (19p/14lev), Deshan Taylor (21p 5s) sekä Quanterrius Jackson (19p) 

I neljännes: 

Ottelu alku eteni vauhdikkaissa, mutta tasaisissa merkeissä kun molemmat joukkueet pitivät tempoa oletetun korkealla ja pelasivat hyvin organisoituja hyökkäyksiä kovaa puolustusta vastaan. 6 minuutin kohdalla Kouvojen Joel Mäntynen heitti kahdessa perättäisessä hyökkäyksessä kolmoset pussiin vieden Kouvot 7 pisteen johtoon. Loppuerän ajan koreja tehtiin vuorotellen ja summerin soidessa Ike Smithiä rikottiin 3 pisteen heitossa. Smith pisti kaikki 3 vaparia pussiin jättäen taululle luvut 23-28. 

II neljännes: 

Toisen neljänneksen alkuun Kouvot tekivät pari kovaa koria, mutta Pyrinnön Daytone Jennings vastasi kahdella perättäisellä kolmosellaan kaventaen eron kolmeen ja pakottaen Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen kutsumaan pelaajansa aikalisälle. Aikalisän jälkeen Kouvot alkoivat kori korilta kasvattaa eroa, kunnes Deshon Taylor kasvatti eron lay-upillaan jo yhteentoista pisteeseen ja oli Pyrinnön vuoro kutsua joukkonsa aikalisälle. Loppuerä kului kuitenkin tasaisissa merkeissä ja puoliajalle mentiin Kouvojen 8 pisteen johdossa. 

III neljännes: 

Kolmannessa erässä Pyrintö yritti kaventaa eroa käyden LJ Thorpen hyppyheiton jälkeen 6 pisteen päässä, mutta Kouvot piti pintansa eikä Pyrintö päässyt sen lähemmäs. Etenkin Kouvojen Amerikalaiskolmikko Deshon Taylor, Quanterrius Jackson ja Austin Butler pitivät huolen Kouvojen johdosta upottaen vuorotellen kovia heittoja kaaren takaa ja sen sisältä. Lopulta erä päättyi Kouvojen 12 pisteen komennossa. 

IV neljännes: 

Viimeisessä neljänneksessä tahtipuikkoa heilutti Kouvot. Pyrinnön upeasta taistelusta ei ollut apua, kun Kouvot vastasi jokaiseen Pyrinnön koriin omallaan ja päätössummerin soidessa eroa oli kertynyt taululle 19 pistettä Kouvojen eduksi. 

Tänään joukkueiden välinen ero oli heittojen laatu sekä pallonmenetykset. Kouvot saivat jatkuvasti luotua heittopaikkoja parhaille heittäjilleen ja siitä kertoo myös heittoprosentit. Kouvot osuivat kaaren takaa 55% tarkkuudella, mikä on toistaiseksi paras suoritus Korisliigassa tällä kaudella. Kouvot saivat myös pakotettua Pyrinnön 17 pallonmenetykseen, joista he pääsivät juoksemaan helppoja koreja toiseen päähän. 

Päävalmentaja Miikka Sopasen kommentit ottelusta “Kouvot pelasi Kouvot-palloa läpi ottelun. He toteuttivat hyvin tekemistään ja on liigan parhaiten valmennettu joukkue. Meiltä puuttui viimeinen puristus ottelussa. Tänään hyökkäys oli huonompaa kuin puolustus. Ensimmäisellä puoliajalla olimme jotakuinkin pelissä mukana, mutta toinen puoliaika oli sysi-surkea. Kuvaavaa oli, että meillä oli menetyksiä enemmän kuin syöttöjä.” 

Pyrinnöllä on edessään vielä 2 ottelua ennen maajoukkuetaukoa. Seuraava peli on 28.10 klo 18:30 vieraskentällä Kotkassa, kun vastaan asettuu KTP-Basket. 

Seuraava kotipeli pelataan 2.11 klo 18:30 Kun Pyrintö saa vieraakseen Pyynikille Lahti Basketballin. Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi