KTP tällä kertaa vahvempi

18.11.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnön tappioputki sai valitettavasti jatkoa Steveco-Areenalla perjantai-iltana, kun Kotka puolusti onnistuneesti kotikenttäänsä luvuin 84-60. Ottelu oli Pyrinnölle jälleen hyökkäyksellisesti vaikea, mutta suurin osasyy sille oli KTP:n erinomainen puolustus. Hyökkäyspään vaikeuksista kertoo paljon Pyrinnön heittoprosentit: kahden pisteen heitot 38% kolmen pisteen heitot 24% ja vapaaheitot 56%. Ensimmäisen erän verran tasaisena pysynyt peli repesi hieman toisen neljänneksen aikana ja lopullisesti kolmannessa erässä eikä Pyrintö enää mitenkään saanut kotkalaisia kiinni tämän jälkeen. 

  

Miikka Sopasen kommentit kuvasivat ottelun luonnetta erinomaisesti: “Me tultiin hyvin valmistautuneina ja pelasimmekin alussa ihan hyvin. Toisessa erässä KTP kuritti meitä varsinkin hyökkäyslevypalloissa. Me olemme hävinneet alkukaudesta paljon ja nyt se näkyy tappiotilanteessa pään painumisena turhan aikaisin. Tänään se näkyi mm. helppoina ohiheittoina. Meidän täytyy vain jatkossa olla aktiivisempia kaksinkamppailuissa. Kyllä me vielä täältä tullaan.” Pyrinnön valopilkkuna vaikeassa pelissä toimi Sekou Sylla 19 pisteellä, 10 levypallolla ja 4 riistolla. Kova suorite oli myös Nighael Ceaserin 7 torjuntaa. Kotkalta pisteitä ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta tehokkaimpina joukosta erottuivat Ahmad Rand 12 pisteellä 16 levypallolla ja 5 torjunnalla, sekä Shaun Doss Jr 20 pisteellä 6 levypallolla ja 4 torjunnalla. 

  

I neljännes 

Ottelu lähti liikkeelle, kun Justus Kilpinen avasi pistetilit lay-upillaan. Pyrintö piti omaa päätyään puhtaana ja Luther Muhammad pääsi riistonsa jälkeen lisäämään eroa läpiajosta. Kotkan avauspisteitä saatiin odottaa lähes kolme minuuttia, mutta lopulta ne tulivat Shaun Dossin kädestä, kun KTP kavensi tilanteeksi 2-6. Ottelun alku osoittautui hyvin vähäkoriseksi, kun molemmat joukkueet heittelivät vuorotellen palloa rautoihin. Erän loppua kohden heitot alkoivat molemmilla joukkueilla putoilemaan sisään, mutta eroa ei päässyt tulemaan, sillä toisen tehdessä korin vastaus tuli välittömästi toiseen päätyyn. Erän loppuun Roydell Brown heitti vapariviivalta erätaukotilanteeksi 17-19. 

  

II neljännes 

Toisen erän alku oli Pyrinnölle synkkä. Kotka pääsi puolustuksessa torjumaan kaksi Pyrinnön heittoa ja näistä molemmista se juoksi toiseen päähän nopean lay-upin. Yhtäkkiä Pyrinnön peli-ilo oli viety ja Sopanen kutsui joukkonsa aikalisälle. Tämä ei kuitenkaan piristänyt Pyrintöä vaan Kotka painoi edelleen päälle. Suurimmaksi ongelmaksi osoittautui hyökkäyslevypallot, joita KTP pääsi poimimaan mielin määrin. Toisessa erässä Pyrintö sai 7 minuutin aikana tehtyä vain yhden korin, kun samalla kotkalaiset repivät taululle 13 pisteen kaulan. Viimeisen kolmen minuutin aikana Pyrintö hieman piristyi ja sai ennen erän loppua eron vielä takaisin yhdeksään, kun puoliaikaluvut olivat 40-31. 

  

III neljännes 

Toisen puoliajan alkuun nähtiin hieman pirteämpi Pyrintö, kun tamperelaiset ottivat pari riistoa ja hakivat hyökkäyslevypalloja. Ero pysyi kuitenkin samana, kun heitot eivät ottaneet upotakseen. Ero juuttui kymmeneen ja molemmat joukkueet toteuttivat omia asioitaan hyvin. Pyrintö koitti löytää keinoja, joilla se saisi kurottua eron umpeen, mutta kotkalaiset pitivät siitä kiinni kaikin voimin. Kun erää oli 2 ja puoli minuuttia jäljellä oli ero edelleen 10, mutta sitten kotkalaiset innostuivat. Pyrintö ei onnistunut hyökkäyspäässä kahteen minuuttiin kertaakaan, kun KTP puolestaan iski taululle 11 pistettä, kuin salama. Tämä tarkoitti sitä, että ero oli kasvanut 21 pisteeseen. Pyrintö sai kavennettua vielä Syllan vapaaheitoilla luvuiksi 61-42, mutta se oli laiha lohtu, kun Pyrintö joutui lähtemään erittäin vaikeasta tilanteesta viimeiselle erätauolle. 

  

IV neljännes 

Viimeisen erän alku näytti siltä, että Pyrinnön selkäranka oli katkennut KTP:een kovaan kiriin kolmannessa erässä, sillä neljäs erä alkoi 8-2 ja Pyrintö oli nopeasti aikalisällä. Peli alkoi kuitenkin olla jo pikkuhiljaa taputeltu, kun kotkalaiset olivat vauhdissa ja eroa taululla oli 25 pistettä. Pyrintö yritti vielä tulla uudella energialla aikalisältä, mutta pyristely ei auttanut. Peli pelattiin loppuun ja lopulta Kotka voitti luvuin 84-60. 

  

Tällä hetkellä Pyrinnön pelistä puuttuu ajoittain hieman röyhkeys ja tietynlainen maltti, kun vastustaja saa hieman vauhtia päälle. Tällä kaudella Pyrintö on hävinnyt useat pelit synkkiin hetkiin, joiden aikana vastustaja on saanut kammettua itsensä liian isoon johtoon. Kuten Sopanenkin sanoi päät painuvat liian helposti, jolloin ottelua on vaikea saada haltuun. Pyrinnön pitää löytää keinot, joilla se saa pidettyä itsensä kasassa kun on vaikeaa. Helpointa tämä olisi tehdä joukkueena eikä yksittäisten pelaajien suorituksina. 

  

Pyrinnön seuraava peli pelataan lauantaina 25.11 Uudessakaupungissa, kun Pyrintö lähtee Korihaiden vieraaksi. 

  

Pyrinnön seuraava kotiottelu on luvassa keskiviikkona 29.11, kun Pyynikille saapuu Karhubasket. 

  

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi 

  

  

Teksti: Aapeli Nurminen 

Kuva: Jani Virolainen