KTP tiistaina Pyynikille

8.1.2023 | Not Assigned

Pyrinnöllä on mahdollisuus aloittaa uusi vuosi voittoputkella tiistaina, kun KTP-basket tulee vierailemaan Pyynikille. Tamperelaisten kokoonpanossa tapahtunut muutos, Daytone Jenningsin vaihto Tylan Brittsiin, herättää kysymyksiä uuden pelaajan tehokkuudesta. Tähän asti pelatuissa otteluissa hän on pärjännyt varsin hyvin, mutta tiistaina nähdään, miten kausi hänen osaltaan tulee jatkumaan.

Millainen joukkue Kotkasta saapuu?

KTP on pelannut yhden voiton verran Pyrintöä paremmin tähän astisella kaudella. Edellisessä ottelussa toisiaan vastaan KTP oli kuitenkin selkeästi parempi. Silloisessa pelissä erityisiä suomalaisia onnistujia olivat Vili Nyman sekä Mubashar Ali. Kaksikko on pelannut tämän ottelun ulkopuolellakin vahvaa kautta korisliigassa. Nyman on tehnyt tasan 11 pistettä ottelua kohden kohtalaisilla heittoprosenteilla ja Ali on keskimäärin tehnyt 10,1 pistettä sekä kahminut 6,4 levypalloa. Heidän lisäkseen penkiltä löytyy muitakin enemmän minuutteja pelaavia pelaajia, mutta heitä voi tilastojensa perusteella kutsua lähinnä mausteiksi, jotka tuovat vain jotain tiettyä kentälle. Hyökkäyspään suurin vastuu on vahvoilla ulkomaalaispelaajilla. Heiltä löytyy neljä vahvistusta, joista kaikki tekevät yli 12,5 pistettä peliä kohden. Joukkueen johtava pisteiden tekijä on Brandon Tabb (15,9p), jonka jälkeen Brandon Sly tekee toiseksi eniten pisteitä (14,5p). Sly johtaa joukkuetta myös syötöissä antaen niitä 5,9 peliä kohden. Tabb puolestaan pelaa enemmän laiturin roolia. Brandonien lisäksi KTP:n korin alla 24-vuotias Roydell Brown. Hän on joukkueen tehokkain pelaaja nostaen hyvällä prosentilla (55,7%) kakkosia 14,6 pisteen edestä. Piste keskiarvoon sisältyy myös satunnainen kolmen pisteen heitto, mutta matala onnistumisprosentti kielii siitä, että tämä ei ole KTP:n haluttu ratkaisu hyökkäyksessä.

Pyrintö vs KTP

Edellinen kohtaaminen päättyi Kotkan murskavoittoon, mutta kenties tämä johtui kotikenttä edusta. Uusi vuosi on alkanut Pyrinnölle kahdella pelillä, jotka ovat molemmat päättyneet rumiin lukemiin. Ensimmäinen peli oli Kouvojen 25 pisteen voitto Pyrinnöstä ja seuraava Pyrinnön 39 pisteen voitto Korihaista. Pitänee huomioida, että Korihait ovat olleet sarjan huonoin joukkue jo pitkää, mutta on selvää, että tiistaina halutaan Uuttakaupunkia vastaan pelannut joukkue Pyynikin parketille. Mitä tämä tarkoittaa? Peli-ilmeen on oltava alusta asti kunnossa. Pitää haluta voittaa ja tehdä sen eteen töitä. Tämä näkyy kentällä vastustajan menetyksinä ja Pyrinnön loisteliaisiin suorituksiin päättyvinä nopeina hyökkäyksinä. Tähän astisella kaudella Tamperelaiset ovat olleet parhaimmillaan, kun pelin tempo on ollut korkea ja lahjakkaat 1v1 pelaajat pääsevät haastamaan omaa pelaajaansa luonnollisista tilanteista liikkuvaa puolustusta vastaan. Kääntöpuolella, kun pelin tempo on matala ja pallo liikkuu huonosti ja tarkoituksettomasti kaaren suuntaisesti, joukkuehyökkäys on näyttänyt vaikealta ja heitot ovat menneet kättä vastaan ohi. Tiistain kamppailussa Pyrinnöllä on mahdollisuus voittaa sarjapisteet Kotkasta, päästä heidän vierelleen taulukossa ja ottaa askel lähemmäs pudotuspelejä.