Lahti Basketball Pyrinnön vieraaksi

17.2.2023 | Uutiset

Pyynikillä on 18.2 lauantaina klo 19:00 taas jaossa tärkeitä sarjapisteitä, kun hyvävireisen Pyrinnön vieraaksi saapuu Lahti Basketball. Kohtaaminen on Pyrinnön ja Lahden välillä jo neljäs tällä kaudella ja toistaiseksi Pyrintö on ollut voittamaton Lahtea vastaa. Tämä siis varmasti toimii pienenä lisämotivaattorina Lahden pelaamisessa ja siihen Pyrinnön on oltava valmis vastaamaan. 

Kaksi edellistä kamppailua näiden kahden joukkueen välillä on käyty Lahden kotikentällä ja molemmat ottelut olivat äärimmäisen tiukkoja niiden päättyessä 4 ja 3 pisteen eroihin. Näissä otteluissa Lahden puolelta on astunut esiin etenkin Devon Thomas sekä joulutauon jälkeen joukkueeseen liittynyt Chris Clarke, joka otti muun muassa 21 levypalloa edellisessä kohtaamisessa. Viimeisin kohtaaminen Pyynikillä tapahtui marraskuussa ja tuolloin ottelu oli täysi ylikävely Pyrinnön toimesta eron ollessa lähes 40 pistettä. 

Vauhtia ottelussa on luvassa, sillä Lahden pelitempo on aivan yhtä korkea kuin Pyrinnönkin. Erityishuomiota Pyrinnön täytyy kiinnittää Lahden Chris Clarkeen, sillä miehen tilastot ovat hurjaa luettavaa: 18.5 pistettä, 15 levypalloa, 8.7 syöttöä ja 2.3 riistoa ottelua kohden sarjan ylivoimaisesti kovimmalla tehokkuuslukemalla. Muita tärkeitä pelaajia Lahdelta ovat erittäin tarkkakätinen Michael Ertel II (18.1p), jota ei saa hukata kaaren takana ja liukas takamies Devon Thomas (17.6p/4.5s). Lahdelta löytyy myös muutamia pelaajia, jotka lämmetessään voivat tehdä paljonkin pisteitä, mutta ovat hyvin epätasaisia. Näihin pelaajiin on reagoitava ottelun sisällä. 

Ottelun avainkohtia tulee olemaan pelin temmon kontrollointi sekä heittopeli. Lahdella on sarjan huonoin kolmosprosentti, mutta siitä huolimatta joukkueessa on muutama äärimmäisen hyvä heittäjä. Pyrintö vuorostaan on ollut Osku Heinosen johdolla erittäin hyvässä heitossa, mutta huonon heittopäivän sattuessa Pyrinnön pitää olla valmis menemään myös kohti koria. 

Miikka Sopanen 

Luvassa jälleen tiukka ja kova vääntö sarjapisteistä, kun Lahti saapuu Pyynikille. Puolustuksemme täytyy jälleen onnistua, mikäli voittaa aiomme. 

Kokoonpano 

Thorpe, Smith, Birts, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Ahvenjärvi, Peltokangas, Pitkänen, Lawrence, Williams 

Ottelu siis pelataan Pyynikillä Launtaina 18.2 klo 19:00. Ennakkoliput myy tiketti.fi