Lahti Basketball saapuu Pyrinnön vieraaksi

1.11.2022 | Uutiset

Viime perjantaina Pyrintö esitti vakuuttavan ensimmäisen puoliajan Kotkassa, mutta jäi jalkoihin toisella puoliskolla. Keskiviikkona tarvitaan koko pelin mittainen ehjä näytös, jotta vieraaksi saapuva Lahti Basketball saadaan kaadettua. Lahti pelaa Pyrinnön tavoin äärimmäisen vauhdikasta koripalloa ja rankaisee välittömästi, jos vastustaja hiemankin nukahtaa. Toisaalta Lahdella on ollut vaikeuksia otteluissa, joissa vastustaja pääsee määräämään pelin temmon ja tähän Pyrinnönkin täytyy siis pyrkiä. 

Sarjataulukossa Lahti löytyy kärkijoukoista neljällä voitolla ja kahdella tappiolla. Pyrinnön taas vuorostaan löytää hieman alempaa 2 voitolla ja 4 tappiolla varustettuna. Viimeisimmän ottelunsa Lahti pelasi maanantaina häviten Karhu Basketille ja näin ollen tulee otteluun hieman lyhyemmällä palautumisajalla kuin Pyrintö. Perjantain jälkeen Pyrintö on saanut hiukan nuoltua haavojaan ja tulee otteluun laajemmalla ja terveemmällä rosterilla kuin Kotkaa vastaan.  

Tunnetusti intensiivinen sekä aggressiivinen Lahti: 

Vuosi toisensa jälkeen Lahteen kasataan äärimmäisen fyysinen sekä nälkäinen joukkue, jonka teemana on pelata vastustajaa kovempaa. Tämän vuoden Lahti on myös poikkeuksellisen nuori etenkin kotimaisten pelaajien kohdalla, joten kokemuksen määrässä etu kääntyy Pyrinnölle. Lahden ulkomaalaisvahvistukset ovat toimineet pääasiallisina pistemiehinä, kun äärimmäisen tarkkakätinen heittäjä Jacob Ertel on tehtaillut 20.1 pistettä ottelua kohden. Karl Gamble on vuorostaan rouhinut hyökkäyslevypalloissa ja nostellut korin alta pisteitä 12.1 keskiarvolla. Karhua vastaan sivussa olleen Devon Thomasin pistekeskiarvo on 13.7 ja Karhua vastaan debyyttinsä tehnyt Steven Haney tehtaili 16 pistettä. Kotimaisista tehokkaimpia on ollut Arttu Saarijärvi(7.3p/3.4lev/3.7syöttöä) Ricky Waxlax(7.6p/2.6lev) sekä Erik Sajantila(8.2p/2.8lev/2.5syöttöä). 

Lahden vahvuuksia fyysisyyden sekä tahdon ohella ovat olleet kolmen pisteen heitot, jotka ovat joukkueena uponneet 34% tarkkuudella, hyökkäyslevypallot joita on tarttunut 16 ottelua kohden sekä riistot joita Lahti on napannut noin 8 ottelua kohden. Nämä ovat kolme asiaa joihin Pyrinnön täytyy olla valmiina Keskiviikon ottelussa. Pyrinnön avaintekijä ottelussa tulee olemaan kypsä pelaaminen, sekä ehjä hyökkäyksen toteuttaminen nuorta ja nälkäistä Lahtea vastaan. 

Miikka Sopanen: 

Hyvin kautensa aloittanut Lahti on ennakkoluuloton ja aggressiivinen joukkue. Meidän suuri haasteemme on ollut esitystemme ailahtelevuus otteluiden aikana; tavoitteenamme onkin pelata nyt ehjä 40 minuuttia. 

Kokoonpano: Smith, Jennings, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Ahvenjärvi, Peltokangas, Pitkänen, Lawrence, Williams. 

Ota siis keskiviikkona 2.11 klo 18.30 suunnaksi Pyynikki ja laita punaista päälle ja tule kannustamaan Pyrintö voittoon. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi