Lahti jäi jalkoihin -Pyrintö marssi selvään voittoon

4.11.2022 | Uutiset

Voittajasta ei ollut Pyynikillä epäselvyyttä, kun Pyrintö hallitsi ottelua aloitushypystä loppusummerin soittoon asti jättäen taululle luvut 107-70. 

Ottelun lähtökohtana oli kahden äärimmäisen vauhdikaan joukkueen kohtaaminen, mutta Pyrintö otti pelin temmon haltuunsa heti alusta alkaen eikä jättänyt Lahdelle juuri muuta vaihtoehtoa kuin jahdata perässä. Ottelun parhaana pistenikkarina toimi tutusti Pyrinnön Ike Smith, joka keräsi saalikseen 26 pistettä sekä 6 levypalloa. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin LJ Thorpe (16p/9lev/4s/3riistoa), joka jakeli Lassi Kilpisen (5p/4s) kanssa namupasseja, joista Jaquan Lawrence (10p/8lev) ja Daytone Jennings (16p/5lev/5s) kiittivät komeilla donkeillaan. Vierailijoiden leiristä joukosta edukseen erottuivat Karl Gamble (16p/7lev) sekä Michael Ertel II (17p). 

I Neljännes 

Ensimmäisessä erässä Pyrintö näytti olevansa valmiimpi kamppailuun, sillä kotijoukkue juoksi kenttää selvästi paremmin ja se palkittiin helpoilla läpiajokoreilla heti alkuun. Kolmannen peliminuutin jälkeen Osku Heinonen upotti kolmosen nopeasta hyökkäyksestä ja muutti luvut 11-4, Lahden Pieti Poikola oli näin pakotettu aikalisään. Aikalisästä ei kuitenkaan ollut juuri hyötyä, sillä Pyrintö jatkoi pelin pyörittämistä yhä paremmin repien taululle lisää eroa. Lopulta ensimmäiselle erätauolle lähdettin kotijoukkueen 25-13 johdossa. 

 II Neljännes 

Toisen erän alkuun Lahti tuli vähän kovempaa. Pari onnistunutta puolustusta sekä kolmen pisteen heittoa kavensivat lukemat 28-19. Pyrintö kuitenkin ryhdistäytyi ja jatkoi agressiivista pelaamistaan ottaen pelin takaisin omaan haltuunsa. Loppuerä mentiin täysin Pyrinnön komennossa ilmavien alley-oop donkkien siivittämänä. Pyrintö kerrytti joukkueiden välistä eroa lopulta 21 pisteeseen ja puoliajalle mentiin luvuissa 54-33. 

III Neljännes 

Vierailijat tulivat puoliajalta sähäkästi aloitten 6-0 runilla, mutta Pyrintö ei tästä hätääntynyt vaan tuplasi Lahden luvut omalla 12-0 runillaan. Tämän jälkeen Lahdelta loppui aseet kesken ja kolmannen erän loppu oli täysin Pyrinnön omaa showta ja kotiyleisön onnistunutta viihdyttämistä. 

IV Neljännes 

Viimeinen erä meni hieman pelailun puolelle, kun voittajasta ei ollut enää kahta kysymystä. Pyrinnön hyökkäys rullasi kuin rasvattu ja aktiivinen puolustustapa piti Lahden kokoajan kovilla. Lopulta päätössummerin soidessa taululle jätetyt numerot olivat 107-70. 

Ennen ottelua Pyrinnön pelaajilta pyydettiin ehjää 40 minuutin suoritusta ja se tänään todellakin saatiin. Lahti ei saanut ottelusta kertaakaan kiinni ja kuten Lahden päävalmentaja Pieti Poikolakin sanoi: “Pyrintö sai meidät näyttämään huonolta ja tänään ei ollut mitään jakoa.”  Pyrinnön hyökkäyspään toteuttaminen oli kauden parhainta ja pallo liikkui toistuvasti parhaisiin korintekopaikkoihin ja niistä myös viimeisteltiin hyvillä prosenteilla (kahden pisteen heitot 63% ja kolmen pisteen heitot 50%). Puolustuspäässä Pyrinnön aktiivisuus sai Lahden menettämään palloa poikkeuksellisen paljon suoraan kuljetuksesta ja tästä seurasi melkein joka kerta vapaa kori toiseen päätyyn. Tämän huomasi etenkin siitä, että Pyrinnöllä oli tänään 31 pistettä nopeista hyökkäyksistä. 

Miikka Sopasen mietteet pelistä: “Meiltä hyvin onnistunut peli. Lähdimme pelaamaan kovaa ja dominoimme täysin levypallopelaamista. Lainaan Coach Woodenia : play hard, play smart, play together. Sen ympärille rakennamme tätä.” 

Pyrintö jää nyt maajoukkuetauolle ja seuraava ottelu on Joensussa uudella Motonet areenalla keskiviikkona 16.11 klo 18:30. 

Seuraava kotiottelu vuorostaan pelataan lauantaina 19.11 klo 17:00 kun paikallisvastustaja BC Nokia saapuu vieraaksi Pyynikille.