LASSI KILPINEN JATKAA PYRINNÖSSÄ

14.7.2021 | Uutiset, Yleinen

Tampereen Pyrintö ja Lassi Kilpinen ovat tehneet ensi kautta koskevan jatkosopimuksen.
Viime kaudella Korisliigan parhaaksi 6. pelaajaksi valittu Kilpinen on arvokas pala Pyrinnön joukkuetta.

Lassi Kilpinen on kuulunut 4 kauden ajan Pyrinnön Korisliiga-joukkueen vakiokokoonpanoon ja pelaavaan rotaatioon. Hän teki ensiesiintymisen Korisliigassa jo kaudella 2014-2015, mutta keskittyi vielä Pyrinnön 1-divisioonaa pelaavan akatemiajoukkueen pelinjohtamiseen. Pyrintökasvatti on käynyt läpi seuran pelaajapolun pallokoululaisesta Korisliigaan.

Viime kausi oli Lassilta erinomainen! Mies tuli peliin ensimmäisten vaihtopelaajien joukossa ja toi kentälle uudenlaiseen sykkeen. Lassin taistelu, intensiivisyys ja tilannekovuus nosti Pyrinnön pelin #aina seuraavalle tasolle. Ei siis ihme, että mies valittiin Korisliigan kauden parhaaksi 6. mieheksi.

Lassi Kilpinen teki viime kaudella lähes kaikissa tilastokategorioissa uudet kausikohtaiset Korisliigan ennätyksensä! Peliminuutteja kertyi keskimäärin 17:15, pisteitä 7,5, levypalloja 2,0, syöttöjä 2,5…
Pelitilanneheittoja tuli enemmän kuin ennen ja tarkkuus oli entistä parempi. Samoin pallon riistot, tehokkuusindeksi, kaikki!  Lisäksi Lassi teki muutamia ottelukohtaisia ennätyksiään, nostaen mm. piste-ennätyksekseen 25 pistettä!

Kilpisen ura on siis ollut hyvin nousujohteinen. Ei siis ihme, että päävalmentaja Miikka Sopanen on innoissaan.

-Viime kaudella Lassi oli yksi takakenttämme voimahahmoista pelaten itsensä suomalaisen koriskansan tietoisuuteen. Jo pitkään Lassin työskentelyä läheltä seuranneena minun on helppo uskoa, että samaa menoa entistä paremmilla mausteilla on luvassa myös ensi kaudella. Loistavaa että yhteistyömme jatkuu Pyrinnön paidassa!

Tampereen Pyrinnöllä on ensi kautta koskevat pelaajasopimukset Shawn Hopkinsin, Panu Peltokankaan, Valtteri Leppäsen, Eero Lehtosen, David Gonzalvezin, Osku Heinosen, Tomas Pihlajamäen ja Lassi Kilpisen kanssa.

Kuva: Joonas Caven/Vera Suihko