LASSI KILPINEN JUHLI UUDESSAKAUPUNGISSA, OSKU HEINONEN TAMPEREELLA

29.10.2020 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä. Vierasvoitto Uudestakaupungista haettiin alun haparoinnista huolimatta. Toisella puoliajalla Pyrintö kaasutteli karkuun ja lopulta suurinumeroiseen voittoon 77-103 (44-50). Lassi Kilpinen pussitti ennätyspisteensä (25) upean esityksen jälkeen ja palkittiin Pyrinnön parhaana.

Pyrintö lähti peliin ilman Osku Heinosta, joka sai oman parhaan pelaajan palkintonsa jo maanantaina, kun vaimo Laura synnytti perheen esikoisen. Osku heilutti vieressä pyyhettä silminnähden onnellisena. Onnea vielä kaikille!

Uudessakaupungissa Pyrinnöltä puuttui myös sentteri Marlon Johnson, joka on vielä toistaiseksi pois rivistä. Myös Korihait joutui peliin kolmella amerikkalaisella.

1. neljännes

Korihait aloitti väkevästi ja otti nopeasti 10-2 johdon mm. Miikka Marttisen kahdella kolmosella.
Lisäksi puolustuspään levypallot aiheuttivat Pyrinnölle ongelmia, Korihait haki niitä peräti 5 kpl. Jokaisesta voitetustakin levypallosta jouduttiin taistelemaan rajusti, eikä Pyrintö päässyt juoksemaan kenttää, joka on kuitenkin ollut Pyrinnön ykkösase alkukauden ajan. Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen otti aikalisän 3 min pelin jälkeen, jonka jälkeen tamperelaiset alkoivat päästä peliin mukaan.
8 minuutin jälkeen Pyrintö nousi johtoon 16-17 Lassi Kilpisen kovalla lay-upilla.
Korihait pääsi kuitenkin 24-22 johdossa ensimmäiselle tauolle.

2. neljännes

Tauon jälkeen Pyrinnön puolustuksesta näytti puuttuvan itseluottamusta. Se aiheutti ongelmia ajoituksiin ja Korihait pääsi syöttelemällä korin alle. 4 min jälkeen kotijoukkue repi 33-24 johdon. Sitten oli Pyrinnön vuoro hakea muutama hyökkäyspään levypallo ja Pyrintö pääsi jälleen peliin mukaan. Marcus Lewis löysi reikiä Korihaitten puolustuksesta ja Brady Skeens oli tehokas korin alla.
Pyrintö jätti toistuvasti Miikka Marttisen kulmaan auki ja mies tykitti peräjälkeen kaksi kolmosta sekä löysi hyvin tyhjän tilan Pyrinnön puolustuksesta juosten myös oikea-aikaisesta takaovesta lay-backin.
Lassi Kilpinen jatkoi kuitenkin erinomaista peliään ja keräsi puoliaikaan mennessä 16 pistettä kovilla prosenteilla. Hänen johdollaan Pyrintö pääsi pitkälle tauolle 44-50 johdossa.

Ruutu Plussan puoliaikahaastattelussa Justus Kilpinen tiivisti 1.puoliajan kompaktiin pakettiin:
– Lepsu alku meiltä. Päästettiin Mara (Miikka Marttinen) kuumaksi ja hän rankaisi kasvattajaseuraansa armottomasti. Onneksi velipoika oli yhtä lailla kuumana kuin hellankoukku ja sen avulla päästiin mukaan.

3. neljännes

Makkaratauolta tultaessa jatkettiin siitä mihin jäätiin. Marttinen heitti kaukaa ja tarkasti ja Pyrintö pyrki ahkerasti korin alle joko ajamalla tai syöttämällä. Brady Skeens otti Pyrinnön reppuselkään. Hän oli tehokas niin levypallopelissä kuin korinteossa.
Jakson puolivälissä ero oli vielä 3-5 pistettä, mutta sen jälkeen Pyrintö alkoi repiä lisää eroa.
7 minuutin jälkeen Korihaitten päävalmentaja Jarno Nikula käski joukkueensa aikalisälle, kun Marcus Lewis pamautti pari donkkia Korihaitten päätyyn.
Ratkaiseva ero meinasi jo syntyä kun ensin Justus Kilpinen tykitti kolmosella Pyrinnön 9 minutin jälkeen 61-75 johtoon ja pian perään velipoika Lassi ajoi korille 61-77. Atte Pertun buzzer-beater kolmosella Korihait pääsi viimeiselle tauolle kuitenkin vielä mahdollisesta 13 pisteen takaa-ajoasemasta.

4. neljännes

Pyrintö aloitti väkevästi 4-0 ja ottelu alkoi kääntyä lopullisesti. Tämä taisi heijastua joidenkin Korihaiden pelaajien haluun kaunistella omia tilastoja. Pyrintö onnistui peittämään syöttölinjat Marttiselle hyvin ja silloinkin kun hän oli vapaana, Korihait ei malttanut syöttää sinne kuin ehkä viimeisenä optiona, viiveellä, jolloin puolustus ehti jo peittämään. Lassi Kilpinen ja Marcus Lewis olivat pitelemättömiä ottelun loppuun asti. Pelaaminen näytti helpolta.
Jarmo Nikula halusi Korihaitten pelaavan loppuun asti ja otti aikalisä 5 min ennen ottelun loppua, mutta ero kasvoi vielä 16 pisteestä (74-90) lopulliseen 26 pisteeseen. Pyrintö voitti 77-103.

Nostot:

Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti Pyrinnön Lassi Kilpinen ja Korihaiden Miikka Marttinen (17/3).
”Lapa” Kilpinen tehoili komean Korisliiga ennätyksensä 25 pistettä! Lisäksi 2 syöttöä ja 4 riistoa sekä 1 levypallo. Lisäksi Lassi meni tapansa mukaan pelottomasti hyökkäyslevypalloihin ja aiheutti ainakin pari tilannetta, joissa pallo pomppi lopulta Pyrinnölle. Niitä ei kukaan tilastoi, mutta oma penkki nousee #aina tuulettamaan. Lassi Kilpinen on alkukauden aikana osoittanut olevansa hurjassa kunnossa!

Myös Marcus Lewis oli loistavassa pelivireessä tehtaillen niinikään 25 pistettä sekä 6 lev./9 syöt./6 riistoa!
Sentteri Brady Skeens ahkeroi molemmissa päissä kenttää ja oli tänään korinteossa myös tavallista oma-aloitteisempi. Tilastoihin jälleen tupla-tupla, nyt tilastoilla 17 pistettä/14 levypalloa. Ja päälle vielä 3 torjuntaa.
Shawn Hopkins (10/4) ja David Gonzalvez (9/3) olivat tänään vähän näkymättömämpiä, vaikka kelpolukuja nuokin.

Tilastojen valossa Pyrintö voitti ottelun huomattavasti korkeammalla 2 pisteen heittojen tarkkuudella: Pyrintö 31/50 = 62%, Korihait 17/43=39%.  Vaikka heittomäärissäkin on eroa, se ei ratkaissut tänään peliä vaan se, että Pyrintö pääsi ajamaan korille lay-uppeihin, viimeisteli hyvin. Korille pyrkimisen myötä Pyrintö pussitti myös vapaaheittoviivalta 10 pistettä enemmän kuin kotijoukkue.

Kommentit:

Lassi Kilpinen, takamies:
Alussa oli haasteita löytää puolustuksessa miehet, mutta pikkuhiljaa puolustus alkoi toimia. Hyökkäys alkoi rullata sitten sen myötä. Täytyy toki olla tyytyväinen (omaankin peliin), kun tulee noin suuri parannus ennätyspisteisiin. Pelataan eri tavalla kuin viime kaudella, mutta se näyttää toimivan kun ollaan nyt 4-0.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Hyvä ottelu. Korihait tuli hyvin peliin ja pelasi fiksusti. Emme olleet ihan noin paljon parempia kuin numerot osoittavat, lopussa ero repesi. Levypallopelissä on parannettavaa. Me haluamme aina 5 omaa miestä puolustuslevypalloihin ja nyt siellä oli aina välillä muutama, joka tyytyi katselemaan.

Pyrinnön seuraava kotiottelu pelataan jo perjantaina 30.10. klo 18.30.
Tällöin Pyynikin palloiluhalliin saapuu vieraaksi toinen tappiottomana sarjaa pelannut Seagulls Helsingistä.

Huomioithan poikkeusjärjestelyt, joista on lisää infoa Uutiset-osiossa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon tiketti.fi/pyrinto tai Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H, jotta varmistat pääsysi peliin.

Punaista päälle ja Pyynikille!

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven