LAUANTAIN SEAGULLS-OTTELU ON KAUDEN HERKKUPALA

5.2.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö kohtaa lauantaina sarjan kärkiottelussa sarjaa johtavan Seagullsin Helsingissä. Odotettavissa on pudotuspelien henkeä, sillä joukkueet kohtaavat viikon välein. Tänä lauantaina Pyrintö yrittää hankkia mahdollisuuden viedä Seagullsien Korisliigan kärkipaikka loppukierroksilla, viikon päästä pelataan Suomen Cupin voitosta.

Seagulls on ollut tällä kaudella suvereeni. Sillä on 15 voittoa ja vain yksi tappio, joka tuli viime viikolla Kauhajoella. Seagullsin kannalta oli noloa, että tappio tuli pahasti vajaamiehiselle Karhulle, joka taisteli vain 6 miehellä selvän 19 pisteen voiton.
Tänä keskiviikkona Seagulls ei sortunut enää ylimielisyyteen, kun se kohtasi kotisalissaan Töölön kisahallissa BC Nokian. Helsinkiläisjoukkue otti rutiinivoiton 83-72, vaikka ei numeroitten valossa mitenkään häikäissyt.

Nimet selässä vs. P-logo rinnassa?

Seagullsin nimilista on hurja.
Susijengin runkopelaajat Tuukka Kotti (6,7 pist./5,7 lev.), Shawn Huff (13/6,1) ja Antti Kanervo (14,4/2,6) sekä Korisliigan kokenein pelaaja Timo Heinonen (8,8/2,9) ovat melkoisen hyvä perusta rakentaa menestyvää joukkuetta.  Nuori toisen polven huippupelaaja Max Besselink (7,3/4,2) edustaa urheilullisuudellaan seuran ja miksei Suomenkin koripalloilun tulevaisuutta.

Amerikkalaispelaajista vahva sisäpelaaja Wayne Martin jr (16,1/7,1) on koko joukkueen tilastokärki.
Takamies Kendale McCullum (15,9/5,6/8,1 syöt.) on kuitenkin joukkueen tehopakkaus ja ollut Kotin ohella joukkueen tärkein pelaaja.
Sitten lokakuun kohtaamisen, Seagulls on vaihtanut laituri Mambi Diawaran takamies Corban Collinsiin.
Collins on pelannut kovia sarjoja menestyksekkäästi Saksassa, Ruotsissa ja Italiassa, josta mies siirtyi Seagullsiin pari viikkoa sitten. Collins on ehtinyt pelata vasta muutaman pelin, mutta kaikesta päätellen valmennuskaksikko Jussi Laakso – Vesa Vertio teki viisaan päätöksen vahvistaessaan takakenttäänsä, sillä McCullumin lisäksi joukkueessa ei ollut muita varsinaisia peliä tekeviä takamiehiä, mutta laatulaitureita vaikka muille jakaa. Joukkueen neljäskin vahvistus on nimittäin laituri Porter Troupe (8,3/2,2).

Tasalaatuisuutta ja irtiottokykyä tarvitaan

Ensimmäisessä kohtaamisessa lokakuussa Pyynikillä Pyrintö pelasi 25 minuuttia erinomaista koripalloa ja karkasi jopa 15 pisteen johtoon. Sitten Seagulls sai puolustettua Pyrinnön hyökkäyksen aseettomaksi, josta seurasi peräti 8 minuutin pisteetön jakso, josta tamperelaiset eivät enää ehtineet toipua.

Koripallossa kaikille joukkueille tulee pelin aikana hyviä ja huonoja jaksoja. Yleensä ottelun voittaa se joukkue, joka saa taisteltua huonojen jaksojen yli ja katkaistua vaikeuksien kierteen. Tarvitaan tasalaatuisuutta.
Toisaalta Seagulls on varsinkin kotisalissaan niin kova nippu, että Pyrinnön täytyy tasalaatuisuuden lisäksi saada peliin rentoa irtiottokykyä ja venyä ainakin lähelle kauden parastaan.

Lauantaina tarvitaan mailerin vauhtikestävyyttä ja pikajuoksijan räjähtävyyttä, jos sallitaan näin yleisseuran puolelta tällainen kömpelö vertaus.Päävalmentaja Miikka Sopanen:
Nykykuntomme pääsee kovimpaan mahdolliseen testiin sarjakärki Seagullsin kotikentällä. Edellisessä kohtaamisessa jaksoimme pelata riittävän kurinalaisesti 25min, nyt tavoitteena ehjä 40min ja vähän päälle tarvittaessa. Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Leppänen, Thomas, Kilpinen L, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Peltokangas, Skeens ja Lehtonen.

 

Seagulls – Pyrintö
lauantaina 6.2. klo 16.30 (Huomaa erikoinen alkamisaika!)
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ kanavalla

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven