Loppukiri jäi vajaaksi -Pyrinnölle tappio 93-89

2.11.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Keskiviikkona Lahden Energia Areenassa nähtiin kiivas kamppailu sarjapisteistä, kun Pyrintö ja Lahti Basketball taistelivat voitosta aivan viimeisiin hetkiin saakka. Pyrinnön hyvä taistelu ei kuitenkaan riittänyt, kun Lahti onnistui nappaamaan voiton nenän edestä. Ottelu piti sisällään paljon heilahduksia molempiin suuntiin ja Pyrinnön kovan alun jälkeen ottelusta ei saatu enää yhtä hyvää otetta loppukiriä lukuun ottamatta. Pyrintö oli matkassa hyvin vajaalla miehityksellä. He pistivät silti hyvin kampoihin fyysiselle Lahdelle ja voidaankin sanoa, että Pyrintö kaatui Lahdessa saappaat jalassa. 

Tappiosta huolimatta Pyrinnön pelissä oli paljon hyvää ja etenkin kaksikko Luther Mohammad ja Nighael Ceaser olivat äärimmäisen kovassa vireessä. Mohammad oli vaikea pideltävä kaarella ja väkevät ajot hajottivat lahtelaisten puolustusta jatkuvasti. Koriinjohtavia syöttöjä miehelle kertyi 11, pisteitä 23 ja levypalloja 5. Ceaser oli Bisons pelin tavoin aivan pitelemätön pelaaja korin alla, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Pisteitä Ceaser kerrytti itselleen 28 heittäen vain yhden pelitilanneheiton ohi. Levypalloja oli 16 ja torjuntoja 4. Lahdelta onnistumisia tuli laajalta rintamalta ja 19 pisteeseen ylsi Harrison Cleary ja Antwan Walker. 

I neljännes 

Pyrintö sai otteluun unelmastartin, kun Nighael Ceaser pääsi nostamaan nopeasti 2 helppoa koria ja heti perään Kion Williams kävi riistämässä pallon, jonka ansiosta Justus Kilpinen pääsi heittämään 3 pisteen heiton, jonka jälkeen luvut olivat jo 7-0. Lahti joutui näin lähtemään aikalisälle jo ensimmäisen peliminuutin jälkeen. Pyrintö ei suinkaan hidastanut vauhtiaan aikalisän jälkeen, vaan prässinsä ansiosta se sai pakotettua Lahden pallonmenetyksiin, joista se itse pääsi juoksemaan helppoja koreja ja tilanne olikin jo yhtäkkiä 14-0. Shokkialun jälkeen Lahti alkoi viimein pääsemään otteluun kiinni ja avauskorin teki Ville Tolonen ajollaan. Pyrintö hieman laski intensiteettiään ja lahtelaiset alkoivat hivuttautua lähemmäksi. Ensimmäisen erän lopussa Lahti tarjoili Pyrinnölle omaa lääkettään repäisemällä nopean 10-0 pisteputken ja tullen näin vain pisteen päähän lukuihin 21-22. 

II neljännes 

Jos ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, niin toisessa erässä mentiin kori korista ja peli oli äärimmäisen tiukkaa. Kumpikaan joukkue ei saanut kirittyä taululle eroa juuri ollenkaan. Joka kerta, kun toinen teki kovan suorituksen vastasi toinen joukkue siihen omallaan. Pyrintöä pelissä mukana piti hartiavoimin kaksikko Luther Muhammad ja Nighael Ceaser. Muhammadin väkevät ajot mursivat Lahden puolustusta samalla, kun Ceaser oli totuttuun tapaan dominoiva korin alla. Peli pysyi tiukkana erän loppuun saakka ja puoliajalle lähdettiin Pyrinnön pisteen johdossa 44-45. 

III neljännes 

Lahti tuli toiselle puoliajalle terävästi. Lahti pääsi ajamaan kohti koria, kun Pyrinnön heitot kolisivat raudoissa. Nopeasti taululle alkoi kertyä eroa Lahden hyväksi ja vähän yli 3 peliminuutin jälkeen Lahti oli karannut jo 8 pisteen johtoon. Pyrintö yritti kuroa eroa umpeen ja kävikin jo korin päässä, mutta Lahti vastasi tähän omalla kirillään vei eron takaisin kymmeneen. Pyrinnön hyökkäys sai luotua koreja, mutta Lahti sai vastattua aina omilla koreillaan. Ero ei näin päässyt kaventumaan ja kolmannen erän päättyessä taululla oli luvut 74-65 lahtelaisten hyväksi. 

IV neljännes 

Viimeisen erän pistetehtailun aloitti Lahti, kun Lähdetniemi osui hyppyheitossaan. Pyrintö vastasi tähän Kion Williamsin kolmen pisteen heitolla. Sitten Pyrinnölle tuli synkkä hetki ja Lahti pääsi karkaamaan jo 15 pisteen karkumatkalle ja Miikka Sopanen kutsui joukkonsa aikalisälle. Tämän jälkeen Pyrintö saikin kavennettua eron hyvin nopeasti kymmeneen ja oli Lahden aikalisän vuoro. Pyrintö oli kuitenkin päässyt jo vauhtiin ja kirivaihde oli päällä. Nighael Ceaserin johdolla eroa kirittiin umpeen ja lopulta tasoittava kori tuli, kun erää oli jäljellä puolitoistaminuuttia. Loppuhetket olivat äärimmäisen tiukat, mutta lopullisesti peli kääntyi Lahden eduksi, kun Pelissierin virhe tuomittiin epäurheilijamaiseksi ja Lahti pääsi vapariviivalta neljän pisteen johtoon. Loppulukemiksi jäivät 93-89. 

Pyrinnöllä oli ottelussa kaikki avaimet voittoon, mutta tällä kertaa Lahti onnistui viemään tiukan ottelun nimiinsä. Vaikka tappio tulikin ei Pyrinnön kannata roikottaa päätään liikaa, sillä ottelussa oli myös paljon hyvää. Etenkin ottelun alku ja loppu oli tamperelaisilta erittäin vakuuttava peliä. Jos Pyrintö pystyy esiintymään yhtä vahvasti, kun loukkaantuneita pelaajia saadaan takaisin kokoonpanoon, pystyy Pyrintö tässä sarjassa taistelemaan voitosta ketä tahansa vastaan. 

Pyrinnön seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 8.11 klo 18:30, kun Pyynikille vieraaksi saapuu Kobrat Lapualta. Pyrinnöllä on siis hyvin aikaa valmistautua otteluun ja toivon mukaan saada lisää pelaajia ehjäksi ennen keskiviikkoa. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi     

    

Teksti: Aapeli Nurminen 

Kuva: Jani Virolainen