Lupaava Tomas Pihlajamäki Pyrinnön liigamiehistöön

11.9.2020 | Uutiset

Pyrinnön liigamiehistö on saanut kovanluokan nuoren vahvistuksen riveihinsä. Toisen polven koripalloilija Tomas Pihlajamäki, jonka isä Tommi Pihlajamäki pelasi 90-lla Pyrinnön liigamiehistössä, on liittynyt Pyrinnön riveihin.

Tomas Pihlajamäki 20v 192cm/85kg aloitti koripallotaipaleensa 5 vuotiaana Tapiolan Hongassa ja siirtyi lukioiässä HBA:han, jossa vierähti neljä vuotta. Tomasilla on vyöllään peräti 84 nuorten maaottelua. Kesällä 2018 hän kärsi pahan loukkaantumisen, jonka seurauksena hän joutui kuntouttamaan itseään vuoden ajan. Tomas kiittelee vuolaasti HBA:n tarjoamaa valmennusta ja yksilökeskeistä valmennusta. Kuntoutuksen ansiosta hän palasi kaudelle 2019 – 20 HBA:n yhdeksi runkopelaajaksi tehoilla 10.3p/3.3lp ottelua kohden.

Heittävän takamiehen tontilla viihtyvä Tomas valitsi Pyrinnön, koska hän katsoi, että Pyrinnön valmennus tarjoaa hänelle parhaat mahdollisuudet seuraavan stepin ottamiseen. Päävalmentaja Miikka Sopanen on valmentanut Tomasia useampana vuotena nuorten maajoukkueissa niin apu- kuin päävalmentajana. Iso merkitys oli Sopasen taustaryhmällä. Tomasin mielestä hyvin harva seura pystyy tarjoamaan sellaiset lajilegendat opettajikseen kuin mitä Damon Williams ja Antti Nikkilä opettavat. Lisäksi fysiikkavalmentaja Jenni Puputin taustoilla ja tietotaidolla oli suuri merkitys Tampereelle muuttoon. kokonaispaketti oli kunnossa ja se antaa parhaat mahdollisuudet kehittymiselle.

Tomas ei säästele tavoitteitaan. Murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon henkilökohtaisella tasolla ja vuoden tulokkaan palkinto siintelee silmissä. Hän haluaa tuoda joukkueeseen omia vahvuuksiaan ja energisyyttään. Voittaminen on tavoite, josta ei tingitä nuori koripallolupaus toteaa.

Henkilökohtaisten taitojen parantaminen erityisesti puolustuspelaamisella 1 vs 1 tilanteissa ja oikeiden valintojen tekeminen ovat isoimpia haasteita siirryttäessä ammattilaiskoripalloa kohti juniorivuosien jälkeen. Hän toteaa, että Pyrintöön oli helppo tulla ja joukkueen muut pelaajat ovat ottaneet hänet hienosti vastaan. Vahvimman vaikutukseen ensimmäisen viikon harjoituksissa on tehnyt Damon Williamsin neuvot sijoittumisessa ja erilaisten pienten tilanteiden lukemisessa. Jatkossa hän haluaa olla enemmän pallollinen takamies ja tuoda jatkuvasti energiaa ja määrätietoisuutta lisää sekä omaan että muiden tekemiseen.