MATTI NUUTINEN TUO URA BASKETIN PYYNIKILLE

20.10.2020 | Otteluennakko, Uutiset

Kahdella voitolla Korisliigan avannut Pyrintö saa keskiviikkona 21.10. Pyynikin palloiluhallissa vastaansa Ura Basketin. Susijenginkin kärkipelaajiin lukeutuva Matti Nuutinen tuo kaarinalaisen kasvattajaseuransa Pyynikin asiantuntevan yleisön eteen.

Ottelu on molemmille joukkueille jo kolmas 8 päivän sisään, joten valmistautumisaikaa ei ole ollut liiaksi, mutta avauskierroksilla joukkueet tyypillisesti keskittyvätkin vielä oman pelikonseptin parantamiseen eikä niinkään vastustajan pelin rikkomiseen.

Pyrinnön pelitapaa on jo ylistetty vauhdikkaaksi, villiksi, erilaiseksi ja ennen kaikkea hyvin katsojaystävälliseksi. Donkit ovat hurjia ja heitot ovat herkässä!

Taustaa Ura Basketista

Ura on perinteikäs kaarinaisseura. Sen juuret ovat Kaarinan Ura yleisseurassa, mutta koriksen noustua ylivertaisen suureksi lajiksi, nähtiin Kaarinassa vuonna 2005 mielekkäämmäksi perustaa koripallon erikoisseura Ura Basket.
Ura Basket on ollut viimeisen 10 vuoden aikana yksi merkittävimpiä kasvattajaseuroja valtakunnallisesti, varsinkin poikakoriksessa. Myös tytöissä seura on saanut toiminnan jo hyvin käyntiin.
Korisliigassa koko Varsinais-Suomi oli yli 15 vuoden ajan pimeä aukko, mutta kaudella 2018-2019 Ura Basket vastasi koko koripalloilevan Suomen toiveisiin ja otti vastaan pelaamalla ansaitsemansa paikan miesten Korisliigassa.
Nyt on alkamassa siis Ura Basketin 3. kausi Korisliigassa. Koronakeväänä huhuttiin talousvaikeuksista ja muista haasteista, kuten kai kaikkialla muuallakin, mutta päättäväisesti seura on pistänyt Korisliiga-joukkueen jälleen pystyyn. Kauden kynnyksellä saatiin vielä iso paukku, kun yksi Suomen parhaista pelaajista, Espanjaa, Ranskaa ja Kreikkaa kiertänyt Matti Nuutinen palasi kasvattajaseuraansa.
Oman huippumiehen paluu on merkittävä askel paitsi pelillisesti, myös loikka organisaation uskottavuuden kannalta.

Nuutisen lisäksi joukkueen kotimaisia avainpelaajia ovat ennakkoarvioiden mukaan Ville Hänninen, edelliskaudella vuoden tulokkaaksi valittu Trey Niemi ja armoton kolmostykki Teemu Sulonen.
Joukkueen amerikkalaisvahvistuksista tutuin nimi on Kevin Bracy-Davis, joka on pelannut aiemmin Korisliigaa Korihaissa ja Katajassa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa hän on pelannut 19,5 pisteen ja 7,5 levypallon keskiarvolla. Kevaughn Allen on joukkueen takamies 14,5/5 tilastokirjauksin.
Laituri Emmitt Holtilta (6,5/7,5) ja sentteri Javan Whitelta (4/3) odotetaan varmasti kovempia tehoja, sillä nuori joukkue tarvitsee vastuunkantajia. Mutta pelejä siis takana vasta 2 joten turha hötkyillä suuntaan tai toiseen. Uraa valmentaa tamperelaisillekin tuttu Damion Dantzler. Hän pelasi Pyrinnössä kaudella 2007-2008.

Ura aloitti kauden vahvasti ja haastoi BC Nokian kotisalissaan ihan tosissaan. Trilleri kääntyi kuitenkin näätäkaupungin pojille. Samoin 6 pisteen tappioon oli tyytyminen vieraspelissä Kouvolassa viime perjantaina.

Pyrinnön tavoite parantaa puolustustaan

Päävalmentaja Miikka Sopanen:
– Joensuusta palasimme voiton kera lähinnä kovan taistelutahtomme ja pelirohkeutemme ansiosta. Puolustuspelaaminen sen sijaan jätti toivomisen varaa, joten pakin parantaminen on teemana tällä viikolla.

Pyrinnön kokoonpano keskiviikkona: Gonzalvez, Heinonen, Hopkins, Johnson, Kilpinen J., Kilpinen L., Lehtonen, Leppänen (GTD 50%), Lewis, Peltokangas, Pihlajamäki, Skeens

GTD kirjaus kokoonpanoluetteloissa tarkoittaa, että on epävarmaa pelaako ko. pelaaja ottelussa.
Päätös tehdään vasta ennen ottelun alkua (Game Time Decision).
Prosenttiluku kertoo arvion pelaamisen todennäköisyydestä.

 

Pyrintö – Ura  Basket
keskiviikkona 21.10. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa.

Huomioithan poikkeusjärjestelyt joista on lisää infoa Uutiset-osiossa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon tiketti.fi/pyrinto tai Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H, jotta varmistat pääsysi peliin.

Pistä punaista päällesi ja tule Pyynikille!

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven