MESTAREITTEN ILLALLINEN

9.11.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrintö saa keskiviikkona vieraita Loimaalta. Kaksi Suomen mestaruutta (2012 ja 2013) voittanut Loimaa Bisons kohtaa kolme mestaruutta (2010,2011,2014) voittaneen Tampereen Pyrinnön Pyynikin palloiluhallissa. Paljon on vettä virrannut niin Tammerkoskessa kuin Loimijoessa noiden vuosien jälkeen, mutta mestareitten illallinen on taas katettu. Keskiviikkona nähdään, kumpi on nälkäisempi.

Korisliigassa pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen sarja jakautuu 6 joukkueen ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Korisliigaa on pelattu nyt 9 kierrosta. Pyrintö on kohdannut kaikki muut paitsi Kouvot ja Kobrat, jotka ovat vuorossa seuraavana (La 13.11. ja Ke 17.11.). Toinen Bisons kohtaaminen käynnistää siis kaksinkertaisen sarjan toiset kohtaamiset vähän etuajassa.

Pyrintö on sarjassa kuudentena, 4 voittoa – 5 tappiota. Perjantainen komea voitto hallitsevasta mestarista näytti joukkueen potentiaalin ja teki selväksi, että ainakaan Pyrinnöllä ei ole pienintäkään halua tyytyä alemman jatkosarjan peleihin.

Bisons palasi Korisliigaan täksi kaudeksi. Seuran sisukkuutta osoittaa, että menestyksen jälkeisen talousahdingon, sarjasta luopumisen ja alasarjavuosien jälkeen Loimaalla riitti kuitenkin halua nostaa edustusjoukkue uudestaan parrasvaloihin. Jos 10 vuotta sitten sarjaan tultiin isolla metelillä, uhmakkaasti ja koviin pelaajahankintoihin perustuen, nyt sarjanousu on toteutettu tähdäten jatkuvuuteen, pysyvyyteen, eikä hetken huumaan, josta hyötyy yleensä vain se, joka pystyy ulosmittaamaan seurasta oman etunsa parhaiten.

Bisons aloitti kauden komealla kotivoitolla Pyrinnöstä (80-65), joka oli luvalla sanoen surkea liiga-avauksessaan. Sen jälkeen se pelasi hyviä pelejä mm. Lahtea ja Kauhajokea vastaan, vaikka ne hävisikin. Toinen voitto lohkesi kuitenkin vasta viime kierroksella kun se voitti Uudessakaupungissa Korihait.
Ylempi jatkosarja lienee jo kadonnut Bisonsien ulottuvilta, sillä vaikkei se ole kuin 2 voiton päässä esim. Pyrinnöstä, niin tamperelaisten kanssa samoissa pisteissä taistelee kolme seuraa (Vilpas, Kobrat ja Kataja).
Lisäksi Bisonsin edellä on BC Nokia, joka on esittänyt viime aikoina selvästi piristymisen merkkejä.
Bisons tavoittelee kuitenkin mahdollisimman korkeaa sijoitusta ja haluaa varmasti osoittaa, ettei se ole joukkue jonka täytyy kevään viimemetreillä pelata sarjapaikastaan.

Loimaan Bisonsia valmentaa  serbialainen Darko Mihajlovic.
Joukkueen kokoonpanossa on tällä hetkellä 3 amerikkaispelaajaa.  Tehokkain heistä on ollut laituri Zach Thomas (13,3,/7,1). Eniten peliaikaa on saanut takamies Cortez Edwards (12,4/6,4), joka on jakanut peräti 5,8 syötön keskiarvolla palloa korintekijöille. Uusi pelaaja on Jonathan Galloway joka on pelannut vasta 2 ottelua Korisliigassa. Isokokoinen (210 cm) sentteri pussitti viime kierroksella Korihaita vastaan kovat tehot 18 pistettä, 7 levypalloa.

Joukkueen kotimainen runko muodostuu Lahden kasvateista Vesa Heinonen ja Juho Matti Henttonen.
Vesa Heinonen (6,6/1,9) on kokenut pelimies, jota ei Pyrinnönkään kannata jättää kaaren takana vapaaksi, sillä 45,8% kolmostarkkuus ansaitsee kunnioitusta. Henttonen (12,7/4,4) on joukkueen kapteeni ja massiivinen sentteri, joka on ahne hyökkäyslevypallojen perään.

Heidän lisäkseen Teemu Knihtinen, Joona Airanne, Sami Tahvanainen ja Thomas Vehmanen tuovat rotaatioon syvyyttä ja pystyvät myös nostamaan joukkueen tasoa.
Pyrintö esitteli viime viikolla uuden vahvistuksensa Emanual Shepherdin, joka teki erittäin kovan sisääntulon punavalkoisiin. Pyrintö onnistui silloin muutenkin laajalla rintamalla ja hakee varmasti jatkoa saatuaan tehoannoksen kollektiivista itseluottamusta. Miinuspuolella kuitenkin, että Pyrintö joutuu Bisons- otteluun ilman Lassi Kilpistä.

Seuraa ainakin näitä:

* Päävalmentaja Sopanen toivoi Vilpas pelin jälkeen, että Pyrintö olisi jatkossa joka kerta parempi kuin edellisellä kerralla, ettei otettaisi taka-askelia. Samanlaiseen heittohurmokseen voi olla vaikea päästä kuin perjantaina, mutta joukkueen kantti mitataankin, jos kohdalle osuu keskinkertaisempi heittopäivä.

* Säilyttääkö Pyrintö hyökkäyspään liikkeen ja onnistuuko se luomaan etua 1 vs 1 pelaamiseen?

* Pystyykö Pyrintö olemaan aktiivinen ja aloitteellinen myös puolustuspelissä?

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Kauden avausottelussa jäimme Biisonilauman jalkoihin, joten keskiviikkona kalavelat on tarkoitus laittaa maksuun. Loimaalaisten tiukan joukkuepuolustuksen avaaminen edellyttää hyvää tilankäyttöä ja oikeita valintoja pallolliselta pelaajalta. Kokoonpano: Foster, Gonzalvez, Heinonen, Keith, Lehtonen, Leppänen, Palmi, Pihlajamäki, Shepherd, Williams

Darko Mihajlovic, Bisons päävalmentaja:
One more time Pyrintö, whom we have played in the first regular season game. Back then, both of our teams were not yet rhythm. Now the situation might be different. Pyrintö has strengthened their roster and just shown with their latest result, how dangerous they can be. For us to be successful in this game, we need to do a good job of covering Pyrintö’s 1-1 game as well as execute offensively as a team.
Kokoonpano: Lehtisyrjä, Thomas, Edwards, Heinonen GTD 50%, Henttonen, Knihtinen GTD 75%, Hollo, Airenne, Vehmanen, Galloway

Korisliigaa:
Pyrintö – Bisons
keskiviikkona 10.11.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Lippuja otteluun myy Pyrinnön toimisto (Klingendahl) sekä Tiketti

#pyrintö #munseura #aina