Miikka Sopanen: ”Kun tekee vieraissa 132 pistettä, niin jotain on tehty oikein”

12.11.2020 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnön otteissa ei näkynyt pienintäkään vivahdetta asenneongelmista, vaan joukkue oli alusta loppuun terävänä. Hyökkäyspeli toimi erinomaisesti eikä kotijoukkue Ura Basketilla ollut mitään mahdollisuuksia match-upeissaan, varsinkaan Marcus Lewisia vastaan, joka viimeisteli hurjat 41 pistettä Pyrinnön muutenkin suurinumeroisessa voitossa 113-132 (46-64).

1. neljännes
Pyrintö aloitti pirteästi ja kaikesta tekemisestä näki, että kaikki ovat pelissä läsnä. Marcus Lewis jatkoi alusta alkaen hyökkäyspäässä kovilla tehoilla, siis siitä mihin Pyynikillä lauantaina jäi. Mies hyökkäsi kovaa korille, heitti pari kolmosta ja täräytti taas donkki-kisan tasoisen pamautuksen Uran päätyyn.
Tämän jälkeen tuntui hetken, ettei kentällä muita olekaan ja satunnainen tarkkailija huolestui kuinka kauan Pyrinnön puolustusmoraali kestää, kun pallo kävi useammin toimitsijapöydän desinfioijan käsissä kuin monella Pyrinnön kenttäpelaajalla.  Toisaalta, Lewisin prosentit olivat jälleen niin kovalla tasolla, ettei käy moittiminen. Ja onhan Pyrinnön pelitapa muutenkin niin suoraviivainen, vihreä valo palaa kaikille. Asiat on varmasti puhuttu jo ennen kauden alkua läpi ja pelaajat sinut asian kanssa.
Ura Basketilla oli vakavia ongelmia puolustuksessa, mutta toisaalta myös kotijoukkueen hyökkäyspeli toimi hyvin. Teemu Sulonen sai jo ennalta pelätyn heittokätensä kuumaksi ja upotti heti alkuun pari kolmosta.
Pyrintö onnistui repimään hieman isompaa eroa vasta täysin kotimaisella viisikolla. ”Haalarimiehet” puolustivat paremmin, lisäsivät hyökkäykseen liikettä ja kun heittopeli e kärsinyt yhtään, Pyrintö pääsi Lassi ja Justus Kilpisen kolmosten johdolla ensimmäiselle tauolle 23-31 johdossa.

2. neljännes
Uran päävalmentaja Damion Dantzler käskytti kotijoukkueen aikalisälle jo 2 minuutin pelin jälkeen, kun Pyrinnön kentälle palannut avausviisikko lisäsi Osku Heinosen koreilla eron 12 pisteeseen.
Hurjassa korinteossa unohtuu toisinaan, kuinka tärkeää joukkueen voittamisen kannalta on, että Brady Skeens pärjäsi korin alla niin hyvin Matti Nuutiselle. Se, että Skeens onnistuu myös hyökkäyspäässä ja pystyy voittamaan muutaman 1 vs 1 tilanteen myös sisäpelistä, on bonusta.
Littoisten monitoimitalon yleisö mietti, että Shawn Hopkinsin pelaamisen täytyy olla mukavaa. Kun temput loppuu, otetaan konstit käyttöön. Hopkins heittää vaan pallon korille päin, hakee sitten oman levypallon ja nostaa sen koriin. Tilastoija miettii oliko se heitto vai syöttö, voiko itselle syöttää, entä oliko se levypallo? No, kori nyt kuitenkin.
Vaikka Uran hyökkäys toimi edelleen ja Teemu Sulonen pommitti tarkasti, Pyrintö vyörytti hyökkäystään:
Justus Kilpisen kova floater, Lassi Kilpisen kolmonen, Brady Skeensin donkki, Panu Peltokankaan kolmonen ja loppuun Marcus Lewis vapareista ja lay-upista 4 pistettä…  Aikamoista!
Makkaratauolle 46-64.

3. neljännes
Ura uskoi miespuolustukseensa eikä edes yrittänyt sotkea Pyrinnön pelin rytmiä puolustusmuotojen vaihdoksilla. Matti Nuutinen sai 3.virheensä jo minuutin pelin jälkeen. Kun Trey Niemi oli toipilaana edustusverkkareissa vaihtopenkillä, alkoi pohdituttaa riittääkö Uran pelaajamateriaalin leveys tänään haastamaan Pyrintöä.
Kevaughn Allen alkoi kuitenkin päästä vauhtiin ja upotti hurjilla prosenteilla kovia heittoja. Koko ottelun tilastorivi 27 pistettä/7 levypalloa/4 syöttöä osoittaa, että mies taitaa kyllä korin teon.
Pyrintö roikkui jakson puolivälissä reilun 10 pisteen johdossa, kunnes Osku Heinonen pussitti vapaaheitoilla Pyrinnön 64-80 johtoon.
Pian Ura otti aikalisän. Pyrintö tuli jo toisen kerran kentälle täysin kotimaisella viisikolla. Jos 1.neljänneksellä haalariviisikko repi Pyrinnön ensimmäiseen kunnon johtoon, nyt viisikkopeli ei toiminut ja puolustuksessa muutaman tilanteen voittanut Ura tykitti bonusviivan takaa Sulosen ja Allenin johdolla. Nyt Pyrinnön päävalmentaja Sopasen täytyi ottaa aikalisä, kun ero kutistui jo 6 pisteeseen tilanteessa 77-83. Jaksoa oli silloin jäljellä 3 minuuttia.
Mutta kun David Gonzalvez ja Marcus Lewis palasivat kentälle, jatkui Pyrinnön koritehtailu. Lewis lay-up, Gonza kolmonen ja Lewis kahden pisteen kori. Ero taas vähän turvallisempi 79-91.
Nyt Ura piti aikalisän, mutta Pyrinnön hyökkäyksessä riitti tänään myös pallottomien pelaajien liikettä kiitettävästi. Syntyi 1 vs. 1 tilanteita, joiden hyödyntämisen Pyrintö kyllä osaa.
Viimeiselle tauolle mentiin Pyrinnön 85-96 johdossa.

4. neljännes
Teemu Sulosen henkilökohtaisesti hyvä ilta sai jatkoa, kun hän toi Shawn Hopkinsin virheestä Uran vapariviivalta vielä 8 pisteen etäisyydelle.
Mutta kun ottelua oli jäljellä 7 min ja Pyrintö jälleen 95-109 johdossa, alkoi syntyä vaikutelma, että Uralla ei ole mahdollisuuksia saada Pyrintöä kiinni, koska he eivät vaan pysty pysäyttämään Pyrintöä eikä varsinkaan Lewisia. Vaikka hyökkäyksessä tekisi mitä, ei se muuta tilannetta, kun kaarinalaisten omassa päädyssä soi aina. Marcus Lewis oli ilmiömäinen.

Ottelusta tuli suurinumeroisin Korisliigan ottelu miesmuistiin: 113-132.

Nostot:

Yhteensä 245 pistettä! Basket.fi sivuston mukaan se on suurin lukema 36 vuoteen, kun huomioidaan varsinaisella peliajalla päättyneet pelit.
Merkittävää on myös se, etteivät pisteet tulleet toisen joukkueen ylivoimaisessa johdossa vaan voitosta pelattiin 35 minuuttia. Tai no ainakin 30 minuuttia.

Marcus Lewis tehtaili siis 41 pistettä, otti 4 levypalloa ja antoi 6 koriinjohtavaa syöttöä. Kun muistaa, että Lewis pussitti lauantaina Lahti Basketballia vastaan 38 pistettä, niin onhan mies aikas kovassa vireessä!

Tuore isä, Osku Heinonen, on nähtävästi saanut yönsä nukuttua, koska mies oli pirteällä pelipäällä ja rankaisi Uraa monipuolisesti 19 pisteellä. Lassi Kilpinen on ollut koko syksyn kovassa heitossa, tänään 15 pistettä, joista 12 bonusviivan takaa. Shawn Hopkinskin nykersi jossain välissä 17/2 ja jälleen tupla-tuplan kirjannut Brady Skeens 11/10 sekä 4 syöttöä.

Uran parhaita olivat Allenin lisäksi Teemu Sulonen (22/1/3) ja Matti Nuutinen 14/2/8 syöttöä.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Oli hyvä peli meiltä. Tultiin peliin oikealla asenteella. Kunnioitettiin vastustajaa, mutta tiedostettiin missä meidän vahvuudet on ja pelattiin järkevästi läpi pelin. Ura hyökkäsi sekä fiksusti että tehokkaasti. Uskalsi ottaa ne heitot joita meitä vastaan tulee, pisti kovalla prosentilla ne sisään ja taisteli irtopalloista. En mä ole ollenkaan pahoillani et oltaisiin puolustettu huonosti, vaikka kaveri tekikin 113. Tässä pelissä tuli paljon yrityksiä molemmille joukkueille ja kun prosentit on hyviä niin pinnoja tulee tauluun.

Damion Dantzler, Uran päävalmentaja:
Meidän 1 vs 1-puolustus ei ollut tänään tarpeeksi hyvää. Meidän puolustukseksi, Marcus Lewis oli tänään todella hyvä. Positiivisia mitä tästä pelistä voidaan ottaa, on meidän 32 syöttöä, emme ole niin montaa antaneet vielä tällä kaudella. Haluan nähdä joukkueemme kokonaan terveenä. On hankalaa, kun meillä on koko ajan joku loukkaantuneena. Hattu pois päästä, Pyrintö teki todella kovan suorituksen tänään. Heidän paikkapuolustus on antanut kaikille ongelmia ja hyökkäyksessä he käyttävät hyvin hyödykseen 1 vs 1-tilanteita.

Lassi Kilpinen, Pyrintö:
Aika mielenkiintoinen ottelu. Kori-iloittelu. Ylä- ja alamäkiä, siinä kolmannella jaksolla Ura meinasi päästä mukaan, mutta meidän aloitusviisikko hyvin hoiti homman kotiin. Ei voi Lewisille olla vihainen, siitä että poika on laittanut palloa ilmaan, kun heittää noin hyvin.

Teemu Sulonen, Ura Basket:
Meidän hyökkäys oli ihan ok. 113 pistettä pitäisi yleensä riittää voittoon. Mutta jos meidän päässä tehdään 132 pinnaa niin ei se kovin hyvä ole. Kori-iloittelua, mutta se ei meidän kannalta kovin hyvä oo. Saatiin hyvä runi siinä kolmannessa jaksolla, mutta ei se vaa riitä. Pitää tuossa puolustuksessa aika paljon joukkueena.

 

Seuraava kotiottelu pelataan Pyynikillä viikon päästä keskiviikkona 18.11. klo 18.30 jolloin Pyrintö saa vastaansa mielenkiintoisen joukkueen Lapuan Kobrat.

Huomioithan poikkeusjärjestelyt joista on lisää infoa Uutiset-osiossa. Liput kannattaa ostaa ennakkoon tiketti.fi/pyrinto tai Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H, jotta varmistat pääsysi peliin.

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven