Näätien vieraaksi Perjantaina – neljäs Pirkanmaan derby

10.3.2023 | Not Assigned

Perjantaina 10.3. Nokialla pelataan ottelu Tampereen Pyrinnön ja BC Nokian välillä. Tällä hetkellä nämä ovat alemman jatkosarjan kaksi kärkijoukkuetta. Pyrintö on kahden voiton päässä Nokiasta, mutta vielä tärkeämpää, vain yhden voiton Kobrien edellä. Kun runkosarjassa on enää muutamia sarjapisteitä tarjolla, jokainen kamppailu on elintärkeä. Voitokkaana perjantai yöhön lähteminen olisi suuri askel Pyrinnön pudotuspelihaaveiden kannalta.

Millainen joukkue Nokialla on?

Nokialla on hyvä ja laadukas suomalainen runko, johon kuuluu muun muassa entinen pyrintöläinen Antero Lehto. Hänen lisäkseen minuutteja kotimaisista pelaavat Niko Mattila, Kalle Peltonen sekä Mikael Laihonen. Lehto ja Mattila jakavat palloa takakentällä takamiehen roolissa, kun taas Laihonen ja Peltonen ovat laitahyökkääjiä. Lehto tekee eniten pisteitä suomalaisista 9,5 pisteen keskiarvolla, kun taas Mattila antaa eniten koriin johtaneita syöttöjä 3,2:n keskiarvolla. Penkiltä löytyy myös Hugo Boman, joka on junnusarjoissa tunnettu heittäjänä, mutta tällä kaudella kolmoset ovat uponneet vain 16,7 %:n tarkkuudella. Suurin pelillinen vastuu on yleiseen korisliiga tyyliin ulkomaalaisilla pelaajilla. Joukkeessa eniten minuutteja pelaa Johnathan Stove. Hän myös johtaa Nokian korintekotilastoja tehden 16,3 pistettä ottelua kohden. Hän on heittotaitoinen laitahyökkääjä, joka on kykeneväinen käyttämään hyväksi toisen pelaajan luomaa etua. Alan Herndon on joukkueen tehokkain pelaaja tehden 12,9 pistettä peliä kohden todella hyvillä heittoprosenteilla. Hän osuu kahden pisteen heittoja tarkkuudella 72% ja kolmosia tarkkuudella 41%. Hän on myös joukkueen levypallotilastojen kärki kahmien niitä 7,5 peliä kohden. Nokian eniten palloa käsittelevä pelaaja on Perrion Callandret, joka johtaa joukkueen koriinjohtaneiden syöttöjen tilastoja antaen niitä 4,2 peliä kohden. Hän myös tekee keskimäärin 11,8 pistettä. Nokialta löytyy monipuolinen nippu sekä kotimaista, että ulkomaista lahjakkuutta, joka on tähän asti ollut Pyrintöä parempi

Pyrintö vs Nokia

Kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet kolmasti ja Nokia on vienyt voiton kahdesti. Pelit ovat kuitenkin olleet verrattain tiukkoja eivätkä poikkeuksellisen selviä heti aloitushypyn jälkeen. Pyrinnölle voitto merkkaisi jo lähes varmaa pudotuspelipaikkaa, ja Nokialle panos on melkein yhtä painava: Kauhajoelta välttyminen jo ensimmäisellä kierroksella. Pihlajamäen paluu kokoonpanoon on arvokas lisä Pyrinnölle kaaren taa, mutta jotta jatkosarjan kärki kaatuisi, tarvitaan paljon muutakin. Helmikuussa nähtiin esimerkki suoritus, kun Pyrintö voitti ensimmäisen kerran Nokian tällä kaudella. Perjantaina pitäisi pystyä samaan. Silloin neljä pelaajaa olivat kaksinumeroisissa pisteissä ja vastustajan ei annettu heittää helppoja kaaren takaa. Pyrinnön tulee siis pelata joukkueena ja pyrkiä pakottamaan Nokia vaikeisiin ratkaisuihin mahdollisimman usein. Pakottaa Nokia menettämään pallo useammin ja luomaan näin helppoja korinteko mahdollisuuksia itselleen. Mikäli pystytään hyvään joukkuekoripalloon ja tuomaan kentälle tarvittava intensiteetti, voitto on täysin mahdollinen, tai jopa väistämättömyys Pyrinnölle.