NOKIA VEI TOISEN PAIKALLISOTTELUN

6.12.2021 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö roikkui hyvin mukana, mutta taipui lopulta puolustuksen karkeisiin virheisiin. BC Nokia heitti ansaitun kotivoiton numeroin 92-80 (47-42). Pyrintö on hallinnut paikallispelejä peräti 3 vuoden ajan, mutta tänään nokialaiset saivat viimein voiton.

BC Nokia nousi voitolla Pyrinnön kanssa sarjataulukossa tasapisteisiin (sijat 8. ja 9.). Pyrintö voitti lokakuussa Pyynikillä niin ikään 12 pisteellä (101-89), joten joukkueiden ollessa runkosarjan päättyessä kaksistaan tasapisteissä järjestys määräytyy (vahvistamattoman tulkinnan mukaan) koko runkosarjan korieron perusteella. Aika näyttää miten se kääntyy ja onko sillä lopulta merkitystä.

1. neljännes

BC Nokia aloitti ottelun päättäväisesti 7-0 pisteputkella. Sitten Topias Palmi ajoi kovaa korille ja Osku Heinonen tykitti kolmosen. Emanual Shepherd pamautti renkaasta kimmonneen put-back donkin voimalla koriin ja peli tasan 7-7.
BC Nokia juoksutti kuitenkin Pyrinnön puolustusta pelottavan määrätietoisesti. Arnaldo Toron saadessa pallon sisällä, hän jatkoi pallovirtaa nopeasti. Antero Lehto ja Max Besselink tykittivät vastapalloheittoja sisään. Pyrintö aikalisälle 5 minuutin jälkeen 13-7 tilanteessa.
Miikka Sopasen ohjeiden jälkeen peli tasoittui ja ensimmäiselle tauolle tilanteessa 20-14.

2. neljännes

Pyrintö tuli toiselle jaksolle terävänä. Devante Fosterin, Shepherdin ja Palmin koreilla Pyrintö tasoitti pelin kahdessa minuutissa ja nyt BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson kutsui näätälauman aikalisälle.
Jakson puolivälissä Topias Palmi vei vapaaheittoviivalta Pyrinnön ensimmäisen kerran johtoon 31-33. Piikkipaikka vaihteli sen jälkeen useaan kertaan, kunnes BC Nokia onnistui repimään pitkälle tauolle 47-42 johdon.
Asiantunteva yleisö pohdiskeli tauolla kuumaa koiraa syödessään, että löytääkö Pyrintö toisella puoliajalla lisää korintekijöitä, sillä vastuu tilanteiden luomisesta oli ollut pitkälti Topias Palmin ja Osku Heinosen harteilla.

3. neljännes

Pyrintö aloitti jakson vahvasti. Osku Heinonen vei vain 2. minuutin pelin jälkeen Pyrinnön taas johtoon 47-49.
Puolustuksessa oli edelleen ongelmia. Välillä kulmapelaajaan ei ehtinyt puolustamaan kukaan, välillä sinne rynnättiin kahdella. Pyrintö pysyi kuitenkin mukana kovan hyökkäyspelin ansiosta, mutta kun Heinonen ja Palmi menivät vaihtoon, BC Nokia sai onnistumisia myös puolustuksessa.
Antero Lehto heitti keltapaitaiset jo 66-56 johtoon 2 min. ennen viimeistä taukoa. Pyrintö joutui aikalisälle. David Gonzalvezilla jäi jo toisen kerran ottelussa viime sekunneilla pallo käsiin, viimeistä heittoa ei päästy edes yrittämään.

4. neljännes

Palmin ja Heinosen koreilla Pyrintö roikkui iskuetäisyydellä, mutta sitten BC Nokian tuore hankinta Steven Haney löysi uuden kotisalinsa Kankaantaan puoleisen päädyn korin ja heitti 3 peräkkäistä kolmosta ja ratkaisi käytännössä pelin. Antero Lehto rankaisi vielä kasvattajaseuraansa viemällä nokialaiset jo 85-70 johtoon. Ero kasvoi vielä 18 pisteeseen.

Pyrintö yritti vielä viimeisen 5 minuutin aluksi rytmin muutosta ja nopeat ratkaisut toivatkin sen vielä 12 pisteen päähän, mutta Gibsonin aikalisän jälkeen Nokia onnistui jälleen hyökkäyspäässä ja loppuaika pelattiinkin enää piste-erosta. Loppunumerot siis 92-80

Nostot:

Shaquille Keithin lähdettyä, Pyrinnöllä oli selvästi vaikeuksia saada vaihtorotaatiotaan toimimaan, kun kaikki joutuivat varsinkin hyökkäyspäässä vääriin saappaisiin. Aloitusviisikko pärjäsi tasaisesti, mutta vaihtojen myötä peli sekosi. Pyrinnön vaihdosta aloittavat pelaajat ovat osoittaneet kykynsä aiemmin, mutta nyt rooli oli ilmeisen väärä. Pyrintö kaipaa kipeästi Keithin korvaajaa, vahvaa pallollista hyökkääjää johon vastustajan on pakko auttaa puolustuksessaan. Se luo tilaa muille hyökkääjille.

Pyrinnön ehdoton tehokaksikko oli tänään tarkasti heittänyt Osku Heinonen (22/2) ja hyvin korille ajanut Topias Palmi (20/8) jotka pystyivät luomaan heittoja itselleen. Emanual Shepherd (12/7) hyödynsi tilanteensa.

BC Nokia oli tänään kärjen osalta huomattavasti tasaisempi. Antero Lehto (19/1/5 syöt.), Max Besselink (17/2) ja Steven Haney (17/0) sekä Arnaldo Toro (15/10) ja Kahron Ross (12/6/4 syöt.) olivat kotijoukkueen leveä ja monipuolinen kärki tänään.

Kommentit:

Osku Heinonen, Pyrintö:
Ei ollut suunnitelmissa päättää viikkoa tällä tavalla. Jotenkin tuosta kahden ja puolen viikon tauolta tultiin huonosti, ei löydetty sitä energiaa, mitä meidän joukkue tarvitsee voittaakseen.

Steven Haney, BC Nokia:
Hauska ottelu, fanit elivät mukana ja meillä oli halli täynnä. Hävisimme alussa paljon 1-1-tilanteita, mutta toisella puoliajalla paransimme. Kun saimme stoppeja, niin myös hyökkäys alkoi kulkemaan.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Tänään parempi joukkue voitti, kuten yleensä käy. Nokia oli energisempi ja heillä oli parempi oman hommansa toteutus, he oli yhtenäisempi ja tänään parempi joukkue.

Greg Gibson, BC Nokian päävalmentaja:

Olemme ylpeitä meidän jätkistä. Ensimmäisellä puoliajalla hävisimme paljon 1-1-tilanteita, mutta toisella puoliajalla olimme huomattavasti parempia siinä. Sen lisäksi levypalloissa olimme parempia. Ensimmäisessä pelissä Pyynikillä, kauan aikaa sitten, meillä oli 26 menetystä. Se oli iso tekijä, ettei Pyrintö tänään päässyt juoksemaan helppoja koreja siirtymähyökkäyksistä.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on pääseuran 125-vuotisjuhlaottelu sekä pyrintöläisen koripalloilun 80. toimintavuosi! Vastustajaksi saapuu toinen legendaarinen korisseura, ainoa aktiiviseura jolla on Korisliigassa Pyrintöä pitempi historia, Kotkan Työväen Palloilijat.

Pyrintö – KTP
Ke 8.12.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa
#punaistapäälle

Ennakkoon lippuja myy Pyrinnön toimisto (Klingendahl) sekä Tiketti
Otteluun pääsy edellyttää voimassaolevan koronapassin esittämistä ulko-ovella.