Oskun ja Jennin mietteitä kesäharjoittelusta

29.6.2021 | Uutiset

Pyrinnön edustusjoukkue teki hyvän ensimmäisen peruskuntokauden treenaten tiiviisti toukokuulta juhannukseen. Heinäkuussa joukkue treenaa enimmäkseen omatoimiohjelman kanssa.

Pyrinnön reportaasi suuntasi harjoituksiin haistelemaan tunnelmia.

Pyrinnön kokeneeseen kaartiin kuuluva Osku Heinonen kertoili kesäkuulumisiaan harjoittelun suhteen.

– Hyvin on kesä lähtenyt käyntiin ja erityisesti on tullut harjoiteltua henkilökohtaisia juttuja. Näihin kuuluu mm. pallonkäsittelyä ja ylläpitää omia vahvuuksia.

Oskun kesäharjoitteluun kuuluu tällä hetkellä 3 x viikossa voimaharjoittelua, 2 x viikossa juoksutreeniä sekä aamupäivä pallon kanssa taitoa ja heittoa. Kaksi harjoitusta viikossa Osku vetää joukkueen kanssa.

– Fysiikkaharjoittelun tarkoituksena on kehittää erityisesti ensimmäisen askeleen nopeutta heittoa kontaktitilanteissa . Näihin tarvitaan erityisesti keskivartalon hyvää hallintaa, joihin fysiikkavalmentaja Jenni Puputti laatii ohjelmaa. Olen tyytyväinen harjoitteluun ja räjähtävyyden lisääminen on yksi tämän kesän tavoitteita.

– Tykkään harjoitella kesällä paljon yksin. Silloin, kun harjoittelen joukkueen kanssa yritän keskittyä palloreeneissä erilaisten valintojen tekemiseen ja siihen , miten niitä toteutetaan oikein.

Näissä tunnelmissa Pyrinnön heittävä laituri Osku Heinonen suuntaa kohti omatoimijaksoa.

Entäpä fysiikkavalmentaja Jenni Puputti – miten joukkue selvisi?

Mikä meininki Pyrinnössä?

– Hyvä meininki! Nuorimmat Akatemia -pelaajat opettelevat valmennusmetodejani ja opettelevat myös omatoimisuutta. Vanhempien pelaajien kanssa tehdään omia juttuja yksilökeskeisesti.

Mitä haetaan harjoituksissa?

– Yritetään löytää kaikille sopivat ja kaikkia palvelevat turvalliset harjoitusmetodit ja keskitytään oikeisiin asioihin. Viime kaudella esim. lihasvammoja oli minimaalisen vähän.

Pyrinnössä on tehty paljon hyviä asioita jo ennen Akatemiaan siirtymistä.

Jenni toteaa, että tärkeää on tehdä toiminnallisia liikkeitä voimaharjoittelun ohella. Kun haastattelija kysyi fysiikkavelho Puputilta, että kumpi on tärkeämpää voima vai nopeus, niin vastaus tuli nopeasti ” nopeutta ei voi harjoitella ilman voimaa”

Punttisalilla kaikki näytti hyvältä niin nuorempien kuin vanhempienkin osalta ja Jenni jakoi ohjeita ja pelaajat ahkeroivat hien virratessa Pyynikillä.