PÄÄTTÄVÄINEN PYRINTÖ KAATOI NYT SEAGULLSIN!

26.1.2022 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö nappasi toisen kovan vierasvoiton sarjakakkosesta, tällä kertaa Seagullsista Helsingissä.
Ottelu oli pyrintöläisittäin epätyypillisen vähäkorinen, mutta 76-79 (44-39) voitto osoittaa, että Pyrintö pärjää myös jahkailevammassa koriksessa oikein hyvin. Voitto todistaa, ettei 4 ottelun voittoputki ole sattumaa, vaan Pyrintö on kovassa iskussa!

Voiton myötä Pyrintö nousi sarjataulukossa 5. sijalle. Tasapisteissä olevalla Vilppaalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna ja kahden voiton päässä takana väijyvä BC Nokia on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Lisäksi ylempään loppusarjaan pääsystä kilpailevat edelleen Lahti Basketball ja Kobrat, jotka ovat kaksi voittoa Pyrinnön perässä.

1.neljännes
Ottelu alkoi terävästi. Molemmat joukkueet hyökkäsivät tehokkaasti.
Jakson puolivälissä Shawn Huff tykitti jo 3. kolmosensa ja vei kotijoukkueen 13-11 johtoon.
Molemmat joukkueet rankaisivat vastustajan screeneissä vaihtavaa puolustusta tehokkaasti.
Lisäksi Seagullsin sisäpeliuhka aiheutti päänvaivaa Pyrinnön puolustukselle. Joseph Lawson III ja Tuukka Kotti ovat niin massiivisia sisäpelaajia, ettei Pyrintö voinutkaan vaihtaa jokaista screeniä, muuten korin alla olisi jouduttu kohtuuttomiin vaikeuksiin. Pieni epävarmuus, vaihdetaanko vai ei, myöhästytti tilanteisiin ehtimistä ja Seagulls sai muutaman ylimääräisen pisteen korin alta tai avasi muutamia kaukoheittoja, jotka Seagulls käytti tehokkaasti.
Muilla pelin osa-alueilla Pyrintö pärjäsi oikein hyvin.
Ensimmäiselle tauolle kotijoukkueen johtaessa 25-20.

2.neljännes
Pyrinnön peli-ilme oli jälleen erinomainen. Pikkuhiljaa ero kaventui ja 3 minuutin jälkeen David Gonzalvez vei kolmosellaan Pyrinnön ensimmäisen kerran (sitten alun) johtoon 30-31.
Jussi Laakson poissa ollessa Vesa Vertion johtama lokkiparvi vetäytyi aikalisälle.
Jos ottelun ensimmäiset 15 min pelattiin hienoa hyökkäyspeliä, nyt puolustuspeli alkoi saada painoarvoa ja onnistumisia. Ottelun vauhti vähän laski ja tämä sopi tietysti kotijoukkueen Joe Lawsonille, jonka massiivisuus pääsee oikeuksiinsa, kun ei juosta päästä päähän kuin päättömät lokit. Pyrintö ei antanut kuitenkaan tuumaakaan periksi.  Ike Smith ja ex-pyrintöläinen Kenneth Manigault ottivat kentällä miehestä mittaa ja tekivät kovia koreja.
Jakso meni tasan ja Seagulls pääsi pitkälle tauolle 44-39 johdossa.

Jääkaapilla käydessä kotikatsomo selasi tilastoja ja toivoi, että Pyrintö pystyisi toisella puolikkaalla parantamaan kaukoheittojen osumatarkkuutta, sillä kolmosten (3/15=20%) pussitus on tärkeää paitsi tietenkin niistä saatavien pisteiden takia, myös siksi, että hyvin heittävä joukkue pakottaa puolustuksen tulemaan lähemmäksi ja näin korin alle aukeaa tilaa leikkauksille ja ajoille.

3. neljännes
Korisliigan kovapäisin tyyppi, Tomas Pihlajamäki kuuli sohvaperunoiden toiveet ja avasi toisen puoliajan kolmosella. Osku Heinonen osoitti kohta perään omalla kolmosellaan, että Pyrintö on hyvin päättäväisesti lähtenyt taistelemaan voitosta.
Silminnähden hyvähenkinen tamperelaisjoukkue roikkui ensin muutaman pisteen päässä, kunnes aloittivat jakson loppupuolella rynnistyksensä.
Pihlajamäen ajolla Pyrintö kävi iholle (50-47) vajaa muutama minuutti ennen viimeistä taukoa.
Sitten 35 sekuntia ennen jakson loppua Lassi Kilpinen ja Panu Peltokangas tuplasivat puolustuksessa Petteri Koposen, Lassi vei pallon lähtien läpiajoon. Koponen otti epäurheilijamaiseen virheen, josta seuranneilla vapareilla Lassi tasoitti pelin. Pyrintö sai vielä pallonhallinnan, josta Panu Peltokangas vei kolmosellaan Pyrinnön 60-63 taukojohtoon.

4.neljännes
Parissa minuutissa päättäväinen Pyrintö meni 60-68 johtoon ja lokkiparvi kokoontui kotipesäänsä puhumaan syvällisiä. Aikalisän jälkeen Seagulls näytti pääsevän rytmiin, mutta kotijoukkueen kavennuksen jälkeen Devante Foster haki 1950 valmistuneen B-kisahallin katon rajasta 2 lähes peräkkäistä hyökkäyslevypalloa ja nosti jälkimmäisestä itse Pyrinnön 63-72 johtoon.
Tomas Pihlajamäki puolusti erinomaisesti ja suurella tunteella, kuten aina. Kiihkossaan mies meni laskuissa sekaisin ja sortui kaksoiskuljetukseen, mutta siitä saatu virtapiikki antoi miehelle siivet! Tomas torjui Seagulls sentteri Lawsonin heiton pitkälle katsomoon. Jokaisessa kotikatsomossa varmasti yhdyttiin Tomasista lähteneeseen karjuntaan!
Seagulls hiipi kuitenkin iholle, kun se voitti irtopalloja ja sai niiden avulla uusia yrityksiä.
Coach Miikka Sopanen otti Pyrinnölle aikalisän pari minuuttia ennen loppua tilanteessa 74-76.
Ike Smith heitti kovan kolmosen Petteri Koposen naaman edestä ja venytti Pyrinnön johdon 5 pisteeseen (74-79). Lawson kavensi pian perään tilanteeksi 76-79.
Ottelun viimeiset 90 sekuntia pelattiin pisteittä vaikka Seagulls käytti aikalisänsä ja pääsi suunnittelemaan tasoituskolmosta vielä 5 sekuntia ennen loppua.
Ike Smith vei Shawn Huffilta pallon ja Pyrintö juhli jälleen voittoa sarjakakkosesta.

Nostot:

Tämä ottelu oli jälleen koko joukkueen yhteinen voitto! Kaikki 10 kentällä käynyttä pelaajaa
antoivat kaikkensa voiton eteen, ja kaikki onnistuivat myös korinteossa. Peräti 9 pelaajaa haki myös vähintään yhden levypallon.
Justus Kilpinen, pyrintökasvatti, nykyisin Kobrien pelaaja totesi joskus, että ”levypallopeliin osallistuminen tai osallistumattomuus joko yhdistää tai repii joukkuetta”. Hyvin sanottu.

Pyrinnön parhaana palkittiin Devante Foster (13/8) joka haki 4 hyökkäyslevypalloa kookkaan ja kokeneen Seagulls joukkueen keskeltä.
Joukkueen tilastokärki oli jälleen Ike Smith (19/8). Lisäksi kaksinumeroisiin pisteisiin yltivät Emmanual Shepherd (11/7) ja Osku Heinonen (11/1).
David Gonzalvezin (6/4/7 syöt.) heittotarkkuus oli tänään hukassa, mutta miehen johtajuus oli jälleen rautaa. Mies loi sopivan match-upin tullen uhan johon Seagullsin oli reagoitava.
Tomas Pihlajamäki (8/1) pelasi erinomaisen pelin. Hongan kasvatti puolusti tänään kurinalaisesti ja tiukasti. Lisäksi miehen tuoma energia piiskasi koko joukkuetta ja muutama tahtokori todistivat koko joukkueen päättäväisyyttä.

Seagullsin ykkönen oli Pyrinnölle hankala puolustettava Joseph Lawson (22/6). Kenneth Manigault (15/6) oli varsinkin 1.puoliajalla pelottavan tehokas, kun pelissä juostiin kenttää päästä päähän.

Kommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Hieno voitto hyvästä joukkueesta niiden kotikentällä lämmittää mieltä. Mikään ei tullut helpolla kummassakaan päädyssä. Tässä ryhmässä on kovia kilpailijoita ja yhteishenki on tosi hyvä. 

 Vesa Vertio, Seagullsin päävalmentaja:
Mun mielestä me hyökättiin ihan hyvin. Puolustuspäässä jäi paljon parannettavaa. Tiedettiin kyllä etukäteen, että Pyrinnöllä on paljon hyviä 1 vs 1 pelaajia ja epäonnistuttiin heidän pysäyttämisessään joukkueena tänään. Sen lisäksi Pyrintö sai liikaa hyökkäyslevypalloja.

Devante Foster, Pyrintö:
Viimeisessä kolmessa neljässä pelissä meillä on ollut hyvä energia ja olemme olleet valmiita taistelemaan. Hyvä voitto joukkueena.

Shawn Huff, Seagulls:
Pyrintö oli parempi. Ne toteutti niiden gameplania paremmin kuin me. Meillä ei heitto uponnut ihan niin kuin viime peleissä. 

Pyrinnön seuraavakin ottelu pelataan vieraskentällä

Vilpas – Pyrintö
La 29.1.2022 klo 17.00
Salohalli (ottelu pelataan ilman yleisöä)
Ottelu nähtävissä Ruutu+ palvelussa

Runkosarjan kaksi viimeistä peliä Pyrintö pelaa kotisalissaan Pyynikillä.
Keskiviikkona 2.2. vastaan tulee Karhu Basket ja lauantaina 5.2. Kataja.