PAIKALLISPELIIN NOKIALLE

3.12.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Korisliigan maajoukkuetauko on ohi ja mikä sen mukavampaa, että sarja jatkuu kauden toisella Pirkanmaan paikallisottelulla. Sunnuntaina Nokialla kohtaavat kaksi rajusti ylemmästä jatkosarjapaikasta taistelevaa joukkuetta.

Pyrintö on sarjassa sijalla 7., yhden voiton päässä viivan päällä olevista Kobrista ja Lahdesta. Toisaalta Pyrinnönkin niskaan hengittää tasapisteissä, yhden ottelun vähemmän pelannut Vilpas sekä vain voiton päässä olevat Kataja ja sunnuntain kotijoukkue BC Nokia.
Pyrinnöllä ja BC Nokialla on pelattuna 12 ottelua, joten runkosarjaa on jäljellä 10 ottelua.

Pyrintö voitti ensimmäisen paikallispelin Pyynikillä 101-89, joten voiton lisäksi sunnuntaina edetään piste pisteeltä, sillä 12 pisteen marginaali ei vielä ratkaissut joukkueiden keskinäistä järjestystä tasapisteissä.

NOKIALLA RIITTÄNYT TAPAHTUMIA TAUOLLAKIN

Nokianvirta tuo, Nokianvirta vie. Vanhan kunniakkaan palloiluhallin ovissa on riittänyt vilskettä myös tauon aikana. BC Nokia purki sopimuksen Terry Thomasin kanssa ja uutisoi tuoreeltaan, että tilalle tulee Steven Haney, joka on ehtinyt tehdä ammattilaisuraa Kosovossa, Ruotsissa ja Puolassa, josta mies siirtyy Nokialle. Huomattavan pienikokoisella joukkueella pelannut BC Nokia saa Haneyn myötä hieman lisäsenttejä (198 cm), mutta päävalmentaja Greg Gibsonin lausuntojen mukaan mies on etenkin kovan luokan heittäjä. Peliluvan uskotaan saapuvan ennen sunnuntaita, joten todennäköisesti mies pelaa Pyrintöä vastaan.

BC Nokian takakentällä riittää silti vilskettä. Pispalan sällillä Antero Lehdolla (10,6/2,1/3,3) on itseoikeutettu paikka joukkueen pelinjohtajana, mutta mielenkiintoista on nähdä mihin Gibson lopulta päätyy amerikkalaistakamiestensä välillä. Kahren Ross (14,3/2,5/5,4 syöt.) pelannee kauden loppuun, vaikka pituus 180 cm aiheuttaa puolustuksessa omat haasteensa. Tehot kuitenkin puhuvat puolestaan. Kuitenkin, jos RaPyyn 1-divisioona B:hen siirretty Tevaun Kokko saa kovasti odotetun Suomen kansalaisuuden, voi kaikenlaisia muutoksia tietysti tapahtua, jos Gibson haluaa joukkueeseen lisää kokoa.
Ronshad Shabazz (5,3/2,2) ehti pelata musta-keltaisissa 3 peliä ennen maaottelutaukoa, joten hänen todellinen antinsa joukkueelle päästään mittamaan vasta nyt.

Nokian vahvistuksista Arnaldo Toron paikka on sen sijaan sementoitu BC Nokian korin alle.
Epäilemättä koko Korisliigan yksi parhaista vahvistuksista kantaa joukkuetta eleettömästi ja napsii levypalloja peräti 16,5 irtopallon keskiarvolla! Pisteitä mies on tehnyt 12,8 /peli.

BC Nokian kotimaisista vaarallisimpia pelaajia ovat Lehdon jälkeen ison pään Matias Ojala (5,3/2,2) ja huikentelevaisuuteen taipuvainen Max Besselink (11,3/3,0), jolla on urheilullisuutta ja taitoa vaikka mihin. Nokian omista kasvateista Antti Ahonen (5,8/2,2) on potentiaalinen ottelun kääntävä pelaaja, kuten ensimmäisessä paikallisottelussa Pyynikillä nähtiin, kun mies tykitti peräti 18 pistettä.

MYÖS PYRINNÖSSÄ MUUTOKSIA

Maajoukkuetauko sujui Tampereella ensin vähän leväten ja sitten harjoitellen. Topias Palmi tosin ei paljon ehtinyt lepäilemään, sillä Topias piti pelivirettään yllä Susijengin paidassa maaotteluissa Ruotsia ja Kroatiaa vastaan.

Positiivinen uutinen on, että takamies Lassi Kilpinen palaa kokoonpanoon loukkaantumisensa jälkeen. Viime kauden Korisliigan paras 6.pelaaja paitsi levittää rotaatiota, tuo siihen myös paljon energiaa, kärkeä ja järkeä.

Epäilemättä tauko on auttanut varsinkin Emanual Shepherdia joka on nyt ehditty hitsata joukkueen pelitapaan. Viiden pelin perusteella tiedetään miehen kyvyt ja roolia on voitu hioa palvelemaan yhä paremmin joukkuetta. Komean sisääntulon Pyrintöön tehneeltä Shepherdiltä voidaan hyvinkin nähdä uusia ominaisuuksia.

Yksi valitettava takaiskukin kuitenkin tapahtui. Shaquille Keithin ja Pyrinnön tiet erkanivat heti maaottelutauon alkaessa. Pyrintö etsii sopivaa uutta pelaajaa Keithin tilalle, mutta ainakaan Nokialla Pyrintö ei vielä uusia pelaajia esittele.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Pirkanmaan paikallistaistosta on tälläkin kertaa lupa odottaa kiihkeää ja tiukkaa kamppailua voitosta ja arvokkaista sarjapisteistä. Kokoonpano: Shepherd, Foster, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Williams, Gonzalvez, Lehtonen, Palmi

Greg Gibson, BC Nokian päävalmentaja:
Focus against Pyrintö offensively needs to be to simply take care of the ball and make good decisions. Defensively, we must win a lot of 1 on 1 matchups. Roster: Lehto, Besselink, Piirtola, Heikkataipale, Boman, Ross, Toro, Ojala (GTD 25%), Ahonen, Shabazz, Haney (GTD 25%)

BC Nokia – Pyrintö
Sunnuntaina 5.12.2021 klo 17.00 Nokian palloiluhallissa
Ottelu nähtävissä Ruutu+ palvelussa.
Jos menet paikan päälle, muista ottaa koronapassi mukaan.

Pyrinnön seuraava kotiottelu on pääseuran 125-vuotisjuhlaottelu!
Pyrintö – KTP
Ke 8.12.2021 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa
#punaistapäälle

Ennakkoon lippuja myy Pyrinnön toimisto (Klingendahl) sekä Tiketti.
Otteluun pääsy edellyttää voimassaolevan koronapassin esittämistä ulko-ovella.