PAIKALLISPELIIN NOKIALLE!

5.3.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Hyvässä vireessä viime aikoina ollut Pyrintö matkustaa lauantaina Nokialle kauden toiseen paikallisotteluun. Panoksia runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella riittää, sillä BC Nokia pelaa tiukasti sijoista 5.-8. ja Pyrinnön täytyy voittaa vähintään toinen kahdesta viimeisestä pelistään varmistaakseen runkosarjan kakkostilan. Toinen mahdollisuus on ensi tiistaina Pyynikillä, kun KTP saapuu kylään, mutta tarkoitus on tietenkin hoitaa homma jo lauantaina Nokialla.

Joukkueet kohtasivat reilu viikko sitten Pyynikillä, jolloin BC Nokia pisti hyvin kampoihin loppuun asti, mutta Pyrintö vei odotetusti voiton 103-93. Taloushuolien vuoksi kokoonpanoaan kauden aikana karsinut Nokia on jäänyt pieneksi, niin määrältään kuin kooltaan. Rotaatiossa on useita pelaajia, joiden Korisliiga-minuutit ovat ennen muutosta kertyneet jämäminuuteista. Nokialaisittain kolikon kääntöpuoli on, että tilanne tarjoaa nuorille pelaajille arvokkaita paljon kokemusta, joka on kuin rahaa laittaisi pankkiin.  Tai no, kulunut vertaus ei taida toimia näin nollakorkojen aikaan, mutta ymmärrätte pointin.

BC Nokian Antero Lehto oli kovassa vireessä edellisessä kohtaamisessa. Samoin amerikkalaispelaaja Gokul Natesan, joka soveltuu BC Nokian nykykokoonpanoon erinomaisesti. Molemmat ovat parhaimmillaan, kun saavat paljon pallokosketuksia, pääsevät haastamaan ilman omantunnon tuskia puolustusta heitoillaan, ajoillaan ja syötöillään. Mutta erityisen vaarallisia pelaajia siis, kun pallo kulkee usein heidän kauttaan.
Tämä todellakin toteutuu kuihtuneessa BC Nokiassa, jossa juuri hyökkäysuhkaa luovat pelaajat ovat jääneet vähiin. Lassi Nikkarinen on kovan luokan takamies, mutta joutuu väistämättä vähän väärään asemaan, kun nykyjoukkueessa pääsee paremmin esiin hyökkäysuhkaa luovana korintekijänä, kuin pelinrakentajana.

Sisäpelistä Nokialla vastaavat tällä hetkellä Matias Ojala sekä Lauri Toivonen, joka on ollut poissa viimeisistä kokoonpanoista loukkaantumisen takia. Tällä hetkellä ei ole helposti löydettävää tietoa pelaako mies lauantaina. Jos ei, Nokia on liikkeellä jälleen erittäin pienikokoisella joukkueella, kuten Pyynikilläkin.

Tämä sisäpelin puuttuminen selittää Nokian heitonvalintoja. Viimeksi Pyynikillä BC Nokia heitti peräti 50 kolmen pisteen heittoyritystä!  Se sivuaa Korisliigan kaikkien aikojen ennätystä. Kotisalissa on toki vaara, että Pyynikin ottelun heittoprosentti 36% nousee tästä olennaisesti. Toisaalta ilman sisäuhkaa heitoista voi tulla entistä villimpiä eikä prosentti pysy aina vauhdissa mukana.

Yksi mielenkiintoinen tunnelisä otteluun saadaan, sillä Shawn Hopkins palaa kotisaliinsa ensimmäisen kerran sitten viime kevään. Keväistä puheenollen, Shawn on löytänyt uuden kevään Pyrinnön erilaista korista pelaavassa joukkueessa, jossa mies saa paljon pallollista vastuuta ja pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan: pikajuoksijan lähtönopeutta, aerodynaamisia lento-ominaisuuksia ja hyvää kaukoheittoaan.
Eikä vähätellä sovi Hopkinsin mahtavaa persoonaa, joka on yksi Korisliiigaan johtavista markkinointimiehistä tuuletuksineen, media esiintymisineen ja high-light -koosteita suosivan pelitapansa ansiosta.

Pyrintö lähtee ratkaisuotteluun parhaimmillaan, kuten pitääkin!
Povitaskussa vierasvoitto kobrasta ja karhusta, seuraavaksi makustellaan miltä maistuu näätä.
YÖK! ?

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Lakeuden kiertueemme oli oikein onnistunut, niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. Olemme yhtä voittoa vaille runkosarjan kakkosia ja lauantaina Nokialla avautuu ensimmäinen mahdollisuus napata vaadittava vinsti. Motivaatiomme on siis tapissa, eikä itseluottamustakaan puutu. Viime viikolla BC Nokia pelasi Anteron johdolla Pyynikillä ennakkoluulottomasti, rohkeasti ja kovaa.  Yhtään vähempää emme odota heiltä nytkään, mainio peli tulossa. Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Leppänen, Thomas, Kilpinen L, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas, Skeens, Kilpinen J

 

BC Nokia – Pyrintö
lauantaina 6.3. klo 17.00 Nokian palloiluhallissa.
Ottelu joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille, mutta onneksi se on nähtävissä Ruutu+ kanavalla, kuten kaikki Korisliigan ottelut tällä kaudella.

Kuvat: Joonas Caven