PAKKI EDELLÄ CUPIN FINAALIIN

12.2.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Korisliigan jäädessä maaottelutauolle, pelaavat Seagulls ja Pyrintö vielä lauantaina Suomen Cupin loppuottelun Helsingissä.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen suhtautuu cup-finaaliin kuten muihinkin kauden peleihin.
Ainakin lausunnot keskittyvät pelin jatkuvaan kehittämiseen, kuten aina ennenkin.
– Viime viikkojen kovat ottelut korisliigan huippujoukkueita vastaan ovat olleet meille opettavaisia, Sopanen  sanoo.

Puolustus on avain hyökkäykseen myös lauantaina Kisahallissa.
– Pärjätäkseen parhaille, puolustuksen täytyy jatkuvasti reagoida oikein, uinahduksiin ja kömmähdyksiin on hyvin vähän varaa, päävalmentaja painottaa.
– Pitävän puolustuksen myötä saamme peliin myös haluamamme vauhdin ja pääsemme pelaamaan meidän näköistä korista.
– Pakkipää edellä siis kohti cupin finaalia, Sopanen tiivistää.

 

Tampereen Pyrinnön ensimmäinen Suomen Cup mestaruus on vuodelta 1969 ja viimeisin 2013. Tällä vuosituhannella Pyrintö on selvinnyt Cup-finaaliin nyt 6 kertaa. Pyrintö lähtee hakemaan historiansa kolmatta Cup-voittoa tosissaan.

Takana ovat Suomen Cupin kultaiset ajat, jolloin kilpailuun osallistui kymmeniä joukkueita eri sarjatasoilta.
IV- tai III -divarin joukkue saattoi kohdata puolivälierässä Korisliiga-seuran. Cupin voitto avasi oven kansainvälisiin peleihin.
Sittemmin cupin hohto on himmentynyt. Kaunis ajatus vapaasta kilpailusta, että jokaisella joukkueella on mahdollisuus cupin voittoon, on jäänyt taka-alalle. Korisliigan ammattilaistuessa riskien hallinta on nostanut merkitystään. Jos ”meiräm Make” jää Shawn Hopkinsin donkin alle, se on vaarallista molemmille.
Myöhemmin Suomen Cupia pelattiin ylempien sarjojen joukkueiden kesken, kunnes se jäi Korisliigan kasvaneiden ottelumäärien alle ja katosi ohjelmasta kokonaan, kunnes elvytettiin uudestaan edelliskaudella. Suomen cupin finaali on kuitenkin titteliottelu, joita ei meillä Korisliigan mestaruuden lisäksi ole.

Tällä kaudella myös Suomen Cup on jouduttu koronarajoitusten vuoksi pelaamaan pahasti typistettynä. Lopulta päädyttiin järjestämään vain välierät ja finaali liigaseurojen parhaimmiston kesken. Pyrintö voitti välierässä Karhu Basketin, Seagulls BC Nokian. Finaalissa kohtaavat siis Korisliigan kärkijoukkue Seagulls ja sarjakolmonen Pyrintö.

Pyrintö ja Seagulls kohtasivat juuri viime lauantaina samassa paikassa Korisliiga-ottelussa.  Kaksijakoisessa ottelussa Pyrintö vei nimiinsä 1. ja 4. jakson, Seagulls kaksi keskimmäistä. Pyrinnön hurjasta loppukiristä huolimatta Seagulls käänsi tiukan ottelun kotivoitokseen.

Viikossa ei ole tapahtunut ihmeitä. Seagulls haki tiistaina voiton Kotkasta ja Pyrintö taipui kotonaan Karhulle. Tiettävästi merkittävin muutos on, että Pyrintö joutuu cup-finaaliin ilman Marcus Lewisia, joka vielä lauantaina tulitti peräti 36 pistettä juuri Seagullsia vastaan. Näin korkean profiilin pelaajan puuttuminen kokoonpanosta ei voi olla näkymättä Pyrinnön pelissä, mutta varsin hyvin joukkue sopeutui tilanteeseen jo keskiviikkona. Pelatessaan hyvin, Pyrintö pelaa hyvin myös ilman Lewisia.

Seagulls – Pyrintö, Suomen Cupin loppuottelu
lauantaina 13.2. klo 17.15 Töölön kisahallissa Helsingissä (ilman yleisöä)

Yle TV2 näyttää ottelun suorana Ruutu+ palvelun lisäksi.

 

Kuva: Vera Suihko, Joonas Caven