PANOKSET PÖYTÄÄN – KATAJA PYYNIKILLE!

4.2.2022 | Otteluennakko, Uutiset

Rajoitusten jälkeen Pyynikille palaava yleisö ei voisi saada juuri herkullisempaa ottelua nähtäväkseen, kun Pyrintö ja Kataja kamppailevat lauantaina ylemmän jatkosarjan paikasta. Molemmat joukkueet ovat olleet huippuvireessä, jo edellinen kohtaaminen meni jatkoajalle ja panosta siis riittää.

Pyrintö kävi lokakuun lopussa ryöstöretkellä Joensuussa, mutta Kataja ei luopunut sarjapisteistä vapaaehtoisesti. Armoton 40 min taistelu ei riittänyt, vaan tarvittiin vielä 5 min jatkoaika, kunnes Pyrintö sai tehtyä Katajaan 5 pisteen eron (101-106).
Sijoittuakseen tasapisteissä Katajan edelle, Pyrinnölle riittäisi siis myös 4 pisteen tappio, mutta koriksessa tuo marginaali on olematon, kuten kaikki tietävät. Ja vielä olennaisempaa on, että viimeisistä ylemmän jatkosarjan paikoista ovat taistelemassa myös Vilpas ja BC Nokia, joten Pyrintö tarvitsee myös sarjapisteet ja sen on yksiselitteisesti pelattava voitosta.

Lokakuussa Pyrintö voitti levypallot ja niissä on pärjättävä lauantainakin. Parannettavaa jäi pallonkäsittelyn huolellisuudessa, sillä silloin tamperelaiset hölmöilivät pallon Katajalle peräti 20 kertaa. Muulta osin peräpeiliin ei kannata juuri katsoa, sillä joukkueet ovat muuttuneet ja kehittyneet niin paljon, ettei lokakuun palloilulla ole paljoakaan tekemistä tämän hetken kanssa.

Kestomenestyjä hakee asemaansa

Tämän vuosituhannen kaiketi menestynein suomalainen Korisliiga-seura saavutti hopeaa tai pronssia lähes vuosittain (yht. 10 kpl ajalla 2002-2014) ja asemoitui jo ”ikuiseksi kakkoseksi”, kunnes Kataja saavutti ensimmäisen Suomen Mestaruuden 2015. Seura uusi mestaruuden 2017, mutta sen jälkeen se on hakenut paikkaansa Korisliigassa.

Kuluva kausi on sujunut vaihtelevasti. Loukkaantumiset ja niistä seuranneet kokoonpano-ongelmat ovat estäneet siipirikkoisen lentoon lähdön. Viime viikkoina Kataja on kuitenkin osoittanut vahvaa tekemistä ja tammikuun lopulla se keräsikin nopeassa tahdissa kolme kotivoittoa (Kobrat, Seagulls, Lahti) ja haki vielä keskiviikkona vieraspisteet Uudestakapungista. Korihait-voitto oli siis jo 4. peräkkäin, ja palautti vanhan kestomenestyjän taistelemaan ylemmän jatkosarjan paikasta.

Joensuuhun on tälläkin kaudella kerätty tasokas joukkue. Katajan kotimaiset avainpelaajat ovat Susijengin pelintekijä Jamar Wilson (17,0 pist./3,1 lev./3,7 syöt.) ja Pyrinnön kasvatti Niko Mattila (8,8/1,3/3,3 syöt.), joka on tosin puuttunut Katajan kokoonpanosta viimeisistä peleistä eikä ennakkotiedon mukaan pelaa myöskään lauantaina.
Muita kotimaisia kärkipelaajia ovat taitava nuori takamies Valtteri Mervola (5,4/2,5), joka on muuten Katajan oma kasvatti, sekä KTP:n kasvatti Tomi Lommi (6,5/1,7) joka on ennen kaikkea kova kolmostykki.

Katajan ulkomaalaisvahvistuksista ykkönen on Christoher McKnight (16,5/6,2). Kokeneen 33-vuotiaan laiturin vitriinistä löytyy SM-kultamitali keväältä 2019, kun mies pelasi Karhu Basketissa Kauhajoella.
Nicholas Griffin (17,5/3,8/3,2 syöt.) on taitava takamies ja muodostaa Jammu Wilsonin kanssa väkkärän takamieskaksikon.
Rhamel Brown (7,8/7,0/2,7 syöt.) on 201 senttinen sisäpelaaja, joka ei poistu korin alle maalatulta alueelta kuin aikalisillä. Joulukuun alusta joukkueeseen liittynyt Rahlir Hollis-Jefferson (8,9/5,2/2,4 syöt.) on parimetrinen laituri, joka pystyy Brownin tapaan myös syöttämään palloa leikkauksiin.

Kannattaa seurata ainakin näitä:

* Riittääkö Pyrinnöllä puolustuksessa nopeita jalkoja sillä oletettavasti kolmikosta Wilson-Mervola-Griffin on yleensä kaksi kerrallaan kentällä?
* Jos edellinen toteutuu, niin riittääkö Katajalla pituus omassa puolustuksessa?
* Miten Pyrintö hallitsee tunteen kun katsomo onkin jälleen punainen?

Ja kysymyksiä riittäisi vaikka kuinka!  Mielenkiintoinen peli tulossa.

Kommentit:

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Runkosarjan päätöskierroksella vieraaksemme saapuu voittoputkessa porhaltava Kataja Basket Joensuusta. Kuten Pyrintökin, myös Kataja on haastavan alkukauden jälkeen raapinut isoja voittoja juuri silloin kun on pitänyt. Hieno matsi siis luvassa, kun taistelussa ylemmän jatkosarjan paikoista vain voitto kelpaa kummallekin joukkueelle. Ja erityisen upeaa on se, että saamme esittää tämän näytelmän punaisiin pukeutuneen kotiyleisömme silmien edessä. Koris on parasta paikan päällä, nähdään Pyynikillä!
Kokoonpano: Shepherd, Foster, Smith, Pihlajamäki, Leppänen, Kilpinen, Heinonen, Williams, Gonzalvez, Peltokangas

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen:
Runkosarjan päätös Pyynikillä. Ottelussa mukavasti panosta molemmilla joukkueilla ja yleisökin pääsee palamaan lehtereille. Hieno tapahtuma tulossa!
Kokoonpano: Mervola, Lommi, McKnight, Brown, Wilson, Pihlajamäki, Laihonen, Griffin, Hollis-Jefferson

Runkosarjan päättävään otteluun on myös yleisö jälleen enemmän kuin tervetullutta!
Kotijoukkue kaipaa tukeasi. Punaista päälle ja Pyynikille!

Pyrintö – Kataja
lauantaina 5.2. klo 17.00 Pyynikin palloiluhallissa

Liput ennakkoon Pyrinnön toimistolta, Pyhäjärvenkatu 5H sekä Tiketistä

Kuva: Joonas Caven