PERJANTAINA UUTEENKAUPUNKIIN

30.12.2022 | Uutiset

Pyrinnölle vuoden viimeinen viikko toi keskiviikkona vastaan sarjakärki Karhu Basketin, perjantaina punanutut matkaavat Uuteenkaupunkiin, jossa sarjan hännille jäänyt Korihait taistelee äärimmäisen tärkeistä sarjapisteistä. Karhu raateli Pyrinnön vereslihalle, ja hait haastavat tunnetusti veren, joten hampaisiin joutumista ei voi välttää. Pakko on taistella ja rajusti!

Pyrintö matkustaa legendaariseen Pohitullin palloiluhalliin (modernimmin Uusikaupunki areena) muuten täysimiehisenä, paitsi että kotiin lähetetyn Daytone Jenningsin korvaajaa ei vielä matkaan saada. Korihait pelaa vastaavasti vielä ilman Bojan Sarcevicia.

Korihait on pelannut kauden pirteästi, vaikka saldo 3 voittoa -14 tappiota ei numeroiden valossa todista kummempaa muutosta aiempiin vaikeisiin kausiin nähden. Pelillisesti joukkue on kuitenkin parantanut selvästi ja se on pystynyt taistelemaan huomattavan monta kertaa voitosta koviakin joukkueita vastaan. Korihait on sarjataulukossa siis viimeisenä, mutta vain yhden voiton päässä Tapiolan Hongasta ja kahden voiton päässä Lahti Basketballista. Pyrinnön saldo on ennen perjantain peliä 7-9 ja tamperelaisten tavoite onkin ylempi loppusarja.

Uudessakaupungissa on menestymisen perinteet, vaikka siitä vähän aikaa onkin jo kulunut.
Kivassa kesäkaupungissa on nähty pelillisen ilmeen muutos, ja joukkue on saanut Pohitullin legendaarisen yleisön jälleen innostumaan. Keskiviikkona Nokialle joukkuetta seurasi loppuunmyyty fanibussi!

Ensimmäinen askel toiminnan kehittämisen suuntaan nähtiin jo viime kaudella, kun nuorena miehenä Uudessakaupungissa Korisliiga-uransa aloittanut Bojan Sarcevic palasi suomalaiseen kotiinsa Pohitulliin. Tälle kaudelle Korihait panosti valmennukseen, kun se palkkasi päävalmentajakseen Tero Vasellin ja apuvalmentajaksi Setumo Bodiben. Molemmilla miehillä on vahva Pyrintö-tausta, niin juniori-ikänsä seurassa pelanneena kuin myöhemmin valmentajana.
Tero Vasell siirtyi Uuteenkaupunkiin useamman Nokia-vuoden jälkeen, Setumo Bodibe on kiertänyt ympäri Suomea ja maailmaa.

Hyvää työtä miehet ovat tehneet. Korihait onnistui rekrytoimaan itselleen sopivia pelaajia, joilla on kova näyttämisen halu sekä sopivassa suhteessa rämäpäistä luonnetta ja erityisosaamista jota joukkue voi hyödyntää.

Trey Niemi (16,8/2,1) on joukkueen ykköstykki niin pisteissä kuin peliajassakin. Jo Ura Basketissa lupaavasti väläytellyt Niemi sai viime kaudella Vilppaassa uralleen uuden alun, kun nimivahva joukkue kärsi sairasteluista. Niemi kunnostautui pelinjohtajana ja oli tärkeässä roolissa kääntämässä Vilppaan tappioputkea hienoksi voittoputkeksi, jolla salolaiset ylsivät aina finaaliin saakka. Korihait oli keväällä hereillä ja kaappasi Niemen kokoonpanoonsa, lupaamalla epäilemättä suurempaa roolia kokonaisuudessaan. Niemi on lunastanut odotukset ja on tällä hetkellä koko Korisliigan paras kotimainen pistemies.

Muita kovia hankintoja olivat puolustuspelin pikkurikollisen Joni Herralan kaappaus Kotkasta sekä massiivisen Mikael Aallon (208 cm) houkuttelu takaisin Korisliigaan. Myös Aalto pelasi edellisellä Korisliiga-visiitillään KTP:ssä, 3 kauden ajan (2015-2018), mutta siirtyi sen jälkeen Kristika Turkuun 1A-divisioonaan, jossa pelannut edelliset 4 kautta. Mies on fyysinen sentteri, ja aina kun joukkue saa täytettyä sisäpelaajan tontin kotimaisella laatupelaajalla, se antaa vähän väljyyttä ulkomaalaisvahvistuksien valintaan.

Korihaiden ulkomaalaispelaajat Quin Cooper (12,6/2,5), Prince Oduro (11,1/7,7), Nick Stampley (6,0/4,8) ja Grant Audu (6,9/1,9) sopivat Vasellin konseptiin ilmeisen hyvin.

Pyrintö saa siis vastaansa verenhimoisen haiparven, joka taistelee jokaisesta sarjapisteestä nyt kaikin keinoin. Joukkueet kohtaavat tällä kaudella vasta ensimmäistä kertaa, joten on mielenkiintoista nähdä miten joukkueet sopivat toisilleen, niin miesmiestä vastaan taisteluissa kuin pelikonseptien suhteen.
Toinen kohtaaminen onkin sitten nopeasti, jo viikon päästä, kun loppiaisena Korihait tulee näytille Pyynikille.

Ennakkokommentit:

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:

Vuoden viimeinen peli Pohitullissa, kun kohtaamme Korihait ekaa kertaa tällä kaudella. Taistelevan hailauman johtotähtenä toimii sarjan paras suomalainen korintekijä Trey Niemi, jonka rattaisiin pitää kapuloita tunkea jos voittaa mielii. Kokoonpano: Thorpe, Smith, Pihlajamäki, Leppänen,  Kilpinen, Heinonen, Ahvenjärvi, Peltokangas, Pitkänen, Lawrence, Williams

Tero Vasell, Korihaiden päävalmentaja:
Nopea käännös Nokia-pelistä kotipeliin Pyrintöä vastaan. Isossa osassa näyttelee palautuminen eli torstain harjoituksen rakenne täytyy olla sellainen, että se tukee palautumista, mutta samalla valmistautumista perjantain kotipeliin. Kokoonpano: Prince Oduro, Trey Niemi, Aamos Nikula, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Manuel Barnes, Tommi Lehtonen, Grant Audu, Quin Cooper, Mikael Aalto

Korisliigaa
Korihait – Pyrintö
pe 30.12.2022 klo 18.30
Uusikaupunki Areena

Ottelu on nähtävissä myös Ruutu+ palvelussa.

Pyrinnön seuraava kotipeli on siis
Pyrintö – Korihait
pe 6.1.2023 klo 18.30
Pyynikin palloiluhallissa

Ennakkoliput Pyrinnön kotipeleihin myy Tiketti.fi