Pirteä esitys ei riittänyt voittoon asti

21.10.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrinnön vierailu Töölön palloiluhallilla Seagullsin vieraana ei vieläkään tuonut mukanaan toivottua tulosta eli sarjapisteitä, kun vakuuttavasti esiintyneet isännät onnistuivat pitämään voiton kotikentällään luvuin 109-91. Tappiosta huolimatta Pyrintö esiintyi hyvin pirteästi ja ottelussa oli paljon positiivista. Vasta eilen joukkueen vahvuuteen liittynyt Luther Muhammad pelasi olosuhteista huolimatta lupaavasti. Lisäksi alkukaudesta takunnut hyökkäys onnistui luomaan paljon erinomaisia korintekopaikkoja. Pyrinnön kohtaloksi koitui Seagullsin erinomainen hyökkäys, jossa kolmenpisteen heitot upposivat ja kokoylivoimaa hyödynnettiin korinalta. 

Ennen ottelua Pyrintö lähti hakemaan ehjää 40 minuutin esitystä, jossa ottelutempoa päästään hallitsemaan tehokkaasti. Molemmissa onnistuttiin paremmin, kuin kertaakaan tällä kaudella, mutta Seagulls oli silti vain yksinkertaisesti parempi. Pyrinnön onnistujia tilastojen valossa tänään oli jenkkinelikko Sylla (21p/11lev), Pelissier (20p), Ceaser (14p/11lev) ja Muhammad (16). Seagullsin puolelta Pyrinnölle vaikeuksia aiheutti Coleman ja Grant 22 ja 21 pisteellä. 

I neljännes 

Ottelussa korinteon pääsi aloittamaan Seagulls ja Chuba Omans, kun hyvästä puolustuksesta huolimatta pallo pyörähti Pyrinnön koriin. Pyrinnöltä tasoituksen teki Kion Williams väkevällä ajollaan. Ensimmäisten minuuttien aikana peli pysyi tasaisena ja Pyrintö pääsi juoksemaan kenttää haluamallaan tavalla. Pyrinnön Sekou Sylla väänsi väkevästi korinalla ja keräsi itselleen nopeasti 9 pistettä. Molemmilla joukkueilla hyökkäys rullasi kivasti ja koreja syntyi runsaasti. Myös Arttu Pitkänen sai ensikosketuksensa parkettiin tällä kaudella, kun asevelvollisuuttaan suorittava nuori mies pääsi kentälle. Erän lopussa Seagulls pääsi tehokkaalla hyökkäyksellään kartuttamaan eroa ja erätauolle mentiin luvuissa 33-25. 

II neljännes 

Toisen neljänneksen pistetehtailun aloitti Nighael Ceaser korin alta kahden pisteen arvoisesti. Pyrinnön uusin vahvistus Luther Muhammad pääsi avaamaan pistetilinsä keskimatkan heitolla, kun hän kavensi luvuiksi 36-29. Pyrinnön kannalta ikävästi Nighael Ceaser sai kolmannen virheensä heti toisen erän alkuun ja näin mies jouduttiin laittamaan huilille. Onneksi Sekou Sylla jatkoi hurjaa peliään ja paikkasi Ceaseria erinomaisesti. Tästä huolimatta Seagulls sai revittyä taululle jo 16 pisteen eron ja Pyrintö joutui lähtemään aikalisälle. Aikalisältä Pyrintö tuli takaisin hyvin energisenä, mutta korinteko oli edelleen vaikeaa. Aina kun Pyrintö sai tehtyä korin vastasi Seagulls siihen omallaan. Ero pysyi samankaltaisena ja erätauolle lähdettiin Pyrinnön 14 pisteen takaa-ajo asemasta 60-46. 

III neljännes 

Pyrinnöltä toisen puoliajan pistetilin avasi Luther Muhammad hyppyheitolla. Seuraavassa hyökkäyksessä oli Ceaserin vuoro osua ja kaventaa ero kahteentoista. Pyrintö jatkoi pirteää peliä ja kävi parhaillaan 9 pisteen päässä MItch Pelissierin kolmosen ansiosta. Seagullsin kolmen pisteen heittopeli piti Pyrinnön kuitenkin etäällä. Vaikka Pyrinnön hyökkäys rullasi hyvin, aseita Seagullsin hidastamiseen puolustuspäässä ei löydetty. Lopulta myös Pyrinnön hyökkäys hidastui ja Seagulls otti ottelun hallintaansa. Eroa alkoi kertyä taululle ja Pyrintö ei saanut otetta Seagullsista. Helsinkiläisten kova loppuerä sai aikaan taululle luvut 87-68. 

IV neljännes 

Viimeisellä erällä Pyrintö yritti vielä repäistä itseään peliin mukaan ja etenkin Luther Muhammad sai kovia onnistumisia hyökkäyspäässä. Seagullsin hyökkäys oli kuitenkin Pyrinnölle liikaa eikä eroa saatu kurottua juuri ollenkaan. Erässä Pyrinnön Arttu Pitkänen sai kauden avauspisteet, kun hän ampui ensin 3-pisteen heiton säkkiin ja sitten perään viimeisteli alley-oopin Pelissierin syötöstä. Ottelu pelattiin loppuun eron pysyessä 20 ympärillä ja loppulukemiksi taululle jäi 109-91. 

Tappiosta huolimatta ottelu oli lupauksia täynnä, sillä ottelu oli kauden ylivoimasesti ehjin esitys ja uuden vahvistuksen Muhammadin otteet olivat vakuuttavia. Parannettavaa jäi puolustuspäähän ja etenkin 1 vastaan 1 tilanteisiin kaarella. Nyt Pyrinnöllä on 8 päivää aikaa hioa kuviot kuntoon ennen kuin vastaan asettuu sarjanousija Loimaa Bisons. Jos Pyrintö pystyy yhtä ehjään otteluun Bisonsia vastaan on ensimmäinen voitto enemmän kuin lähellä. 

Ottelu pelataan sunnuntaina 28.10 klo 15:00 Pyynikin palloiluhallilla. 

Kaikki silloin siis punaista päälle ja Pyynikille kannustamaan Pyrintö kauden avausvoittoon.

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi  

 

Teksti: Aapeli Nurminen

Kuva: Jani Virolainen