Pisteet jäivät Pohitulliin

26.11.2023 | Otteluraportit, Uutiset

Uusikaupunki-Areenassa nähtiin lauantaina Pyrinnön kannalta hyvin kaksijakoinen ottelu, kun ehjemmän 40-minuuttisen pelannut Korihait onnistuivat pitämään sarjapisteet kotikentällään luvuin 84-74. Peli oli erittäin tiukkaa ensimmäiset kolme erää, mutta viimeisessä erässä Pyrinnön hyökkäys jäätyi täysin ja sai aikaseksi vain 8 pistettä, joista 6 tuli vapaaheittoviivalta. Korihaiden puolustus oli erinomaista, mutta Pyrinnön olisi silti pitänyt onnistua löytämään keinot sen purkamiseen. Ottelun ensimmäisen kolmen erän aikana nähtiin paljon myös positiivista, kun Pyrintö pelasi erittäin ehjää koripalloa ja heikoilta suorituksilta vältyttiin. 

Pyrinnön pelaajista pisteiden teosta huolehti pääasiassa Luther Muhammad 19 pisteellä, Mitch Pelissier 17 pisteellä, Nighael Ceaser 15 pisteellä ottaen samalla 4 riistoa ja 4 torjuntaa, sekä Kapteeni Lehto 11 pistellään. Vierailijoiden parhaimmistoa olivat Wesley Person Jr 20 pisteellä, Javion Ogunyemi 14 pisteellä ja 10 levypallolla sekä Jalen Jackson 15 pisteellä ja kolmella riistolla. Thomas Vehmanen pyöritti kotijoukkueen peliä erinomaisesti, Sarcevicin jäädessä normaalia pienempään rooliin. Tilastoista silmiin osuu Korihaiden erinomainen kolmen pisteen heittoprosentti, joka oli 41 Korihaiden heittäessä 17 heitostaan 7 sisään. 

I neljännes 

Ensimmäisen kupin ottelussa pääsi tekemään Korihait, kun Jocelyn pakitteli korille ja viimeisteli Pyrinnön pelaajien yli. Vastauksesta huolen piti Luhter Muhammad kolmen pisteen heitolla siirtäen Pyrinnön johtoon. Ottelu ei millään varsinaisella kori-iloittelulla alkanut ja joukkueet vaihtelivat koreja säännöllisin väliajoin vähän tunnustellen ottelun tempoa. Puolivälin jälkeen molemmat osapuolet alkoivat lämpenemään ja ottelun henki alkoi löytyä. Pyrinnöltä Kapteeni Lehto ja Luther Muhammad pitivät huolen korinteosta hyvillä heitoilla. Peli oli juuri sitä, mitä Pyrintö oli kaivannut, eli ehjää ja suuremmilta ajatuskatkoilta vältyttiin. Myös Pyrinnön heittopeli oli erinomaista, mikä johti siihen, että eroa alkoi hitaasti kertyä tamperelaisten eduksi. Liikaa sitä ei kuitenkaan kertynyt ja erätauolle lähdettiin lopulta luvuissa 21-25. 

II neljännes 

Toisen erän alku sisälsi hieman sähellystä, mutta lopulta avauspisteistä vastasi Korihait ja Joni Herrala, kun erää oli kulunut jo pari minuuttia. Nopeasti perään Korihaiden Wesley Person Jr Pääsi läpiajoon ja tasoitti luvuiksi 25-25. Pyrinnön päävalmentaja Tero Vasell päätti kutsua joukkonsa aikalisälle, jottei Korihait pääse vauhtiin. Aikalisältä Pyrintö pääsi takaisin otteluun mukaan ja hankki johdonkin taas itselleen, kun Ceaser riisti pallon vapauttaen Muhammadin läpiajoon. Pyrinnön hyökkäyspää alkoi hieman takuta ja Korihait saivat kirittyä eroa omaksi edukseen käyden parhaillaan kuuden pisteen johdossa. Pyrintö sai ohjat takaisin käsiinsä hyökkäyspäässä ja peli alkoi tasoittua. Tasatilanteeseen päästiin puolitoista minuuttia ennen erän loppua. Korihait onnistuivat kuitenkin vielä siirtymään johtoon ja puoliaikaluvut olivat lopulta 43-42.  

III neljännes 

Pyrintö aloitti toisen erän lepsusti ja menetti pallon pari kertaa, mutta Korihait eivät heti hyödyntäneet tilaisuutta pitäen Pyrinnön vain korin päässä. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän Korihait alkoivat saada ottelua hallintaansa. Luther Muhammadin neljäs virhe oli kova isku Pyrinnölle, sillä mies joutui tästä johtuen pidemmälle huilille penkille, jotta viidenneltä virheeltä vältyttäisiin. Korihait saivat eron nostettua jo seitsemään ja se ei siitä juurikaan muuttunut pitkään hetkeen. Erän puolivälissä Pyrintö kuitenkin kiri tämän eron kiinni salaman lailla, kun ensin Sylla nosti korinalta helpot kaksi pistettä ja sitten Mitch Pelissier riisti pallon ja häntä rikottiin epäurheilijamaisen virheen muodossa. Tästä molemmat vapaaheitot menivät sisään ja heti perään Pelissier painoi vielä kolmenpisteen heiton keksintöön nostaen luvuiksi 57-57. Erän lopussa Onnistui Korihait kuitenkin vielä saamaan taululle viiden pisteen eron ja erätauolle lähdettiin luvuissa 71-66. 

IV neljännes 

Viimeinen erä alkoi maltillisesti ja ensimmäisen neljän minuutin aikana aikaseksi saatiin vain 3 koria. Erän puoliväliin mennessä Pyrintö oli tehnyt vain yhden korin ja eroa oli kertynyt jo 8 pistettä kotijoukkueen eduksi. Lopulta ero venyi jo kymmeneen ja Pyrintö lähti aikalisälle. Pyrinnön hyökkäys ei ottanut avautuakseen ja virhevaikeudet eivät ainakaan auttaneet asiaa, kun virhesaldot tulivat täyteen Leppäsellä ja Pelissierillä. Vaikka laadukkaitakin heittoja saatiin ilmaan, oli kori kuin peitetty ja jokainen heitto pomppasi ulos eikä pisteitä tullut. Sama kaava jatkui ottelun loppuun saakka ja Pyrinnön viimeisen erän hyökkäysvaikeudet johtivat lopulta 84-74 tappioon. 

Pyrintö oli tänään erittäin tasainen ja ehjä ensimmäiset kolme erää, mikä oli erittäin positiivinen asia useamman sekavamman pelin jälkeen. Viimeisellä erällä eväät kuitenkin loppuivat kesken eikä ratkaisijaa löytynyt mistään. Vaikean viimeisen erän lisäksi tänään virhevaikeudet tuottivat Pyrinnölle paljon ongelmia, kun se aiheutti pelaajarotaatioon muutoksia ja esimerkiksi erinomaisesti muuten pelanneesta Pelissieristä olisi saatu enemmän irti, jos mies ei olisi saanut viittä virhettä niin nopeasti. Virheet johtivat myös siihen, että Korihait saivat paljon vapaaheittoja, joista he saivat paljon ilmaisia pisteitä. Tamperelaisten on keskuudestaan löydettävä se, millä vaikeina hetkinä pystytään silti kilpailemaan, vaikka mikään ei tunnu onnistuvan. 

Seuraavaksi Pyrinnöllä vastaan asettuu Karhubasket Kauhajoelta, kun vierailijat saapuvat Pyynikille keskiviikkona 29.11 klo 18:30. 

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi

 

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Jani Virolainen