POHJANMAAN KIERTUE, OSA 1 : LAPUA

26.2.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnöllä on edessään mielenkiintoinen viikko jonka aikana pitäisi valloittaa ensin Pohjanmaa. Lauantaina Atro Vuolteen bussi suuntaa Lapualle, ensi keskiviikkona Kauhajoelle. Molemmista reissuista tavoitteena palata kahden sarjapisteen kanssa. Marcus Lewis palaa lauantaina Pyrinnön kokoonpanoon.

Pyrinnöllä on Korisliigan runkosarjaa jäljellä 4 ottelua. Ohjelma ei ole helppo. Lakeuksien lisäksi vieraspeli vielä Nokialla ja runkosarjan päättävä kotipeli KTP:tä vastaan (Ti 9.3.). Runkosarjan kakkospaikka on omissa käsissä, mutta edellyttää käytännössä voittoa kaikista peleistä. Jos Pyrintö voittaa Karhun ensi keskiviikkona yli 6 pistettä Kauhajoella, se mahdollistaa yhden kompastumisen näissä muissa peleissä ja sijoittumisen silti Karhun edelle tasapisteissä.
Salon Vilpas on yhden voiton perässä Pyrintöä ja Karhua, pelannut yhden ottelun enemmän sekä lisäksi kohtaa vielä kolmessa viimeisessä pelissään Seagullsin kahteen kertaan. Vilpas tuskin yltää enää runkosarjan toiseksi, mutta kolmanneksi se voi vielä venyä.

Toinen kysymys sitten on, mikä merkitys ainakaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kannalta on sillä, sijoittuuko runkosarjassa 2. vai 3.sijalle. Korisliiga on harvinaisen tiukka ja mielenkiintoinen sijoitusten 2.-8. osalta. On haastavaa arvioida olisiko eduksi saada vastaan Lahti, Kobrat, Kataja vai peräti KTP.  Vain BC Nokian voi laskea nykytilanteessa (miehistövajauksen vuoksi) muita heikommaksi avausvastustajaksi pudotuspeleihin.
Näiden kaikkien sijoille 5.-8. päätyvien joukkueiden keskinäisen järjestyksen arvailu on siis vielä turhaa.
Runkosarjan sijoituksen merkitys nouseekin pikemminkin silloin kun ajatellean kotietua välierävaiheessa.
Mutta kun muistaa, että päävalmentaja Sopanen ja kaikki pelaajat ovat koko kauden toistaneet haastatteluissa sanomaa, että Pyrintö etenee peli kerrallaan, on turha nytkään olettaa, että siellä vaivataan päätä näillä spekuloinneilla.

Paha peli tulossa

Kobrat on kuuma joukkue. Se on voittanut 10:stä viimeisestä pelistään 7.
Antto Nikkarinen (11,8 pist./2,3 lev./9,8 syöt.) on Korisliigan pelinjohtajien terävintä kärkeä, varsinkin hyökkäyspäässä. Juho Lehtoranta (4,6/2,1) ja Remu Raitanen (11,7/5,8) tuovat kotimaista laatua pelaavaan kokoonpanoon ja seuraikoni Jussi Turja (3,1/1,2) luo joukkueeseen alkuperäistä lapualaista henkeä.

Kobrat on onnistunut myös vierasvahvistusten hankinnassa, sillä Anthony Gaines jr. (19,8/5,6), Jordan Loveridge (19,5/5,2), Nathanial Grimes (17,4/13,4) ja Justin Pierce (18,4/5,3) muodostavat erinomaisen nelikon. Kukin tuo omilla vahvuuksillaan Kobrien peliin voittavia elementtejä.

Pyrintö ja Kobrat ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, marraskuussa. Ottelu oli äärimmäisen tiukka. Kobrat hallitsi peliä ensimmäisen puoliajan, mutta Pyrintö kiri 15 pisteen takamatkalta rinnalle ja lopulta 95-93 voittoon. Lauantain ottelussa Pyrinnön ei siis kannata antaa yhtään eteen, sillä Kobrien voittaminen kotiluolassa voi olla muutenkin hankalaa.
Kobrat on numeroitten valossa hankala vastustaja, sillä se on erinomainen levypallojoukkue ja sille päälle sattuessaan heittovoimainen joukkue. On siis tärkeää, että Pyrintö saa puolustuksen toimimaan, saa stoppeja (riistoja tai puolustuslevypalloja) joista pääsee juoksemaan kenttää.
Ja toisaalta, kovin montaa menetystä ei sovi lapualaisille antaa, sillä Nikkarinen tarjoaa kyllä tilaisuuden tullen ilmavia alley-oop donkkipaikkoja Gaines jr:lle. Ei ainakaan 20 kpl menetystä jotka Nokialle annettiin keskiviikkona.

Päävalmentaja Miikka Sopanen:
Pohjanmaan kiertueemme starttaa Lapualta, jossa kova kotijoukkue metsästää tiiviisti paikkaa pudotuspeleissä. Koko ja heittovoima ovat Kobrien myrkky, vastalääkkeemme tähän löytyy vauhdista.
Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Leppänen, Thomas, Kilpinen L, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Lehtonen, Peltokangas, Skeens, Kilpinen J

Kobrat – Pyrintö
lauantaina 27.2. klo 17.00 Lapuan urheilutalolla.

Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelussa.