POHJANMAAN KIERTUE, OSA 2: KAUHAJOKI

2.3.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnön lakeuksien valloitus jatkuu, sillä keskiviikkona Pyrintö suuntaa Kauhajoelle Karhun vieraaksi.
Lauantainen vierailu Lapualla sujui sekä tuloksellisesti että pelillisesti lupaavan hyvin, mutta Karhu on kotipesässään aina vaarallinen.

Kyseessä on epäilemättä kauden mielenkiintoisin ottelu, sillä siinä kohtaavat Korisliigan sarjataulukon kakkonen Karhu ja kolmonen Pyrintö. Molemmilla on saldona 15 voittoa – 4 tappiota. Joukkueet erottaa toisistaan vain Tampereella pelattu keskinäinen peli (10.2.) jonka Karhu käänsi voitokseen numeroin 83-89, joka siis määrää myös tämänhetkisen järjestyksen sarjataulukossa.

Pyrintö pelasi 3 viikkoa sitten pelatun ottelun ilman Marcus Lewisia, joka on nyt siis palannut kokoonpanoon ja Lapualla annetun työnäytteen perusteella homma sujuu edelleen mallikkaasti.

Karhun kokoonpano on elänyt koko kauden voimakkaasti. Loukkaantumiset ja koronakaranteenit ovat sotkeneet kauhajokisten arkea, mutta tuloksessa se ei ole juurikaan näkynyt. Välillä Karhu pelasi 6 pelaajalla ja vain 1 ulkomaalaisvahvistuksella, nyt sillä on 5 amerikkalaisen reservi joista päävalmentaja Janne Koskimies joutuu valitsemaan 4 kuhunkin peliin. Lauantaina Nokialla sivussa oli sentteri Osasumwen Osaghae jr., mutta tuskin Koskimies huiluuttaa häntä Pyrintöä vastaan. Ulottuva Osaghae aiheutti nimittäin Pyynikillä Pyrinnölle ongelmia korin alla yhdessä Jeffery Garrett jr:n kanssa. Herrat varastivat silloin yhteensä peräti 26 levypalloa, reippaasti yli puolet Karhun kokonaismäärästä.
Muut kandidaatit pelaavaan kiintiöön ovat Timothy Holyfield, Anthony Hilliard ja Collin Malcolm.

Karhun kotimaiset kärjet ovat pelinjohtaja Bojan Sarcevic (11,5/3,5/7,3 syöttöä) ja pistelinko Okko Järvi (16,3/3,6).  Etenkin puolustuksessa erittäin fyysinen Antti Niskanen oli poissa Karhun Nokian vierailulta alaraajavamman vuoksi. Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä saatu vahvistusta Karhun kokoonpanosta.

Pyrintö pääsee otteluun liki täydellä kokoonpanollaan. Vain Eero Lehtonen on pois rivistä.

Ottelussa on jo mukavasti panosta. Oletuksella, että kumpikaan ei kompastele runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella (Pyrinnöllä Nokia vieraissa, KTP kotona / Karhulla Kouvot kotona, Ura Vieraissa) tai että ne menevät tasan, tämän keskinäisen ottelun voittaja sijoittuu Korisliigan runkosarjassa toiseksi, joka merkitsee kotietua myös pudotuspelien toisella kierroksella, siis välierissä. Tietenkin sillä edellytyksellä, että puolivälierät sujuvat voitokkaasti. Jos Pyrintö voittaa Karhun 7 pistettä tai enemmän, Pyrintö saa mahdollisuuden jopa yhteen tappioonkin.

Paineistettu ottelu on vähintäänkin erinomaista valmistautumista pudotuspeleihin, jotka käynnistyvät 13.3. mutta todennäköisesti Pyrinnön osalta vasta sunnuntaina 14.3.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Pyrinnön bussi suuntaa keskiviikkona Kauhajoelle, jossa pelataan Korisliigan runkosarjan kakkospaikasta. Joukkueiden viimeksi kohdatessa Bojan Sarcevic pyöritti puolustustamme mielin määrin, nyt on aika iskeä kapuloita hänen rattaisiinsa. Väkivahvaa Karhua vastaan myös levypallopeli on haaste, siinä pärjääminen vaatii panosta joka ukolta. Kokoonpano: Lewis, Pihlajamäki, Leppänen, Thomas, Kilpinen L, Heinonen, Hopkins, Gonzalvez, Peltokangas, Skeens, Kilpinen J

Karhu Basket – Pyrintö
keskiviikkona 3.3.2021 klo 18.30 Kauhajoella
Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelussa sekä VeikkausTV:ssä

Kuvat: Joonas Caven