Pudotuspelit alkavat Kauhajoella

24.3.2023 | Yleinen

Pyrintö taisteli itselleen paikan tämän kevään playoffeissa. Launtaina 25.3. on ensimmäisen kierroksen ensimmäinen ottelu sarjakärkeä, Karhu Basketia vastaan. Kauhajoki on pärjännyt myös Suomen ulkopuolisilla kentillä Fiba Europe Cupissa tarpeeksi hyvin, että ovat päässeet välieriiin. Pyrinnöllä on todellakin vastassaan suomalaisen koripallon huippujoukkue.

Millainen joukkue Kauhajoella on?

Karhu Basketilla on todella laaja rotaatio ja vain yksi pelaaja, Lee Skinner, pelaa yli 25 minuuttia peliä kohden. Laajasta sekä laadukkaasta materiaalista kielii myös se, että kahdeksan heidän pelaajaa tekee yli 10 pistettä ottelua kohden. Kuitenkin paras korintekijä Cameron Jones tekee vain 12,9 pistettä. Playoffeissa rotaatio kuitenkin todennäköisesti kapenee ja pallo on enemmän parhaiden pelureiden käsissä, joten varmaankin Jonesin pistetilastot kasvavat kevään edetessä. Kaaren takana takamiehen roolissa pelaavat miesten maajoukkueesta tutut Henri Kantonen sekä Severi Kaukiainen. He ovat molemmat erittäin tarkkoja kaukoheittäjiä ja ovat joukkueensa kärkiä myös koriin johtaneissa syötöissä. Kauhajoen paras korintekijä, Cameron Jones, pelaa myös takamiehenä. Korin alla Karhu Basketilla painii jälleen miesten maajoukkueessa pelannut Daniel Dolenc ja hänen lisäkseen Simeon Carter. Dolencilla on allaan ehjä kausi tehokkailla tilastoilla, kun taas Carter on tullut mukaan pelaavaan kokoonpanoon helmikuun puolessa välissä. Molemmat heistä tekevät noin 10 pistettä peliä kohden sekä kantavat vastuuta levypallo-pelaamisesta. Dolenc kuitenkin on myös tarkka kolmenpisteen heittäjä osuen 43,9% kaaren takaa 2,1 yrityksellä ottelua kohden. Laiturin roolissa Karhu Basketilla toimii Lee Skinner (minuuttikärki), Manny Patterson ja Jaye Crockett (levypallo kärki). Heistä Skinner ja Crockett ovat uhkia kaaren takaa, kun taas Patterson tekee vahinkonsa sen sisältä. Heistä kaikki tekevät yli 10 pistettä ottelua kohden.

Pyrintö vs. Kauhajoki

Pyrinnön ensimmäinen ongelma tulee kolmen sekunnin sisällä. Pyrinnön modernit isot jäävät todennäköisesti liian pieniksi Kauhajoen Dolencia ja Carteria vastaa. Heidän lisäkseen Karhu Basketin laiturit ovat myös suuri kokoisia ja aggressiivisia levypallo pelaajia. Peltokankaalla ja Lawrencellea on edessään hieno haaste, kun he yrittävät pitää levypallot omalla joukkueellaan. Toisaalta Lawrencen liikkuvuus ja Peltokankaan heittotaito saattavat olla vaikeita Dolencille, jolla on hieman hitaat jalat. Kaaren takana Pyrinnöllä tuskin tulee suurempia ongelmia, koska se on ollut tähän asti heidän vahvuus. Ike Smith korinteko uhka on vaarallinen asia Kauhajoelle ja hänen lisäkseen Osku Heinonen sekä Tomas Pihlajamäki voivat syttyä kaaren takaa kuumemmaksi kuin kukaan muu kentällä. Lauantain ottelu tulee ehdottomasti olemaan mielenkiintoinen kamppailu, jonka aikana nähdään, mihin Pyrinnöstä oikeasti on. Altavastaajina joukkueella ei ole minkäänlaisia paineita ja he voivat lähteä kilpailemaan ja koittamaan, josko jättiläinen kaatuisi.