PUKUHARJOITUS KOUVOLASSA KESTI 15 MINUUTTIA

26.3.2022 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö joutui pelaamaan jälleen pahasti vajaalla kokoonpanolla ja jaksoi Kouvojen mukana 15 minuuttia, jonka jälkeen kotijoukkue karkasi suurinumeroiseen 120-83 (56-40) voittoon.

Jos ennakkoon toivottiin, että ottelusta olisi saanut kenraaliharjoituksen mahdollista pudotuspelivastustajaa vastaan, niin teatteritermeillä jatkaen, ottelu jäi pukuharjoitukseksi. Oikeissa peliasuissa pelattiin, mutta kovin paljon muuta yhteistä perjantain esityksessä ei ollut sen kanssa mitä nähdään reilun viikon päästä, jos Kouvot tulee vastaan pudotuspeleissä.

Pyrintö oli jälleen matkassa 8 miehellä, pois molemmat sisäpelaajan paikkaa pelanneet Devante  Foster ja Panu Peltokangas. Hyökkäyksessähän Pyrinnöllä ei niin selvää sisäpelaajaa olekaan, mutta puolustuksessa korin alla jäädään armotta liian pieneksi ilman heitä. Lisäksi muiden pelaajien kuormitus nousee kohtuuttomaksi, kun viikkokausia joutuu pelaamaan yliminuuteilla.
Pelin jälkeisessä Ruutu+ haastattelussa päävalmentaja Miikka Sopanen oli toiveikas, että sairastuvalta saadaan pelaajia takaisin ensi viikon aikana.

1.neljännes 

Vaikeista lähtökohdista Pyrintö aloitti hyvin. Pyrinnön aloitusviisikko Emmanual Shepherd-Osku Heinonen – David Gonzalvez sekä viime viikkoina viisikkoon nousseet Ike Smith – Eero Lehtonen osoittivat, että Pyrintö pystyy pelaamaan Kouvojen kanssa hyvin tasavahvasti.
Kouvoja piti pelissä mukana Billy Boyd kahdella kolmosella ja 2 pisteen korillaan (9-7).
Pyrintö sai puolustuksessa voittoja ja pääsi juoksemaan. Jakson puolivälissä Ike Smith painoi kaasun pohjaan ja syötti Emmanual Shepherdin donkkiin (12-12). Kohta perään sama toistui toisin päin, Smith viimeisteli, ja Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen otti aikalisän.
Sen aikana Pyrintö otti myös ensimmäiset vaihdot, ja kentälle tulivat Lassi Kilpinen ja Mika Nuolivirta. Lehtonen ja Gonzalvez pääsivät vetämään henkeä.
Heinonen, Smith ja Shepherd pääsivät huilaamaan vasta 9 min. pelin jälkeen. Sopanen hyödynsi tässä taukoa, joka mahdollisti miehille vähän pidemmän yhtäjaksoisen lepohetken.
Ensimmäiselle tauolle päästiin mukavissa 22-21 numeroissa.

2.neljännes 

Ike Smith ja Emmanual Shepherd palasivatkin kentälle heti jakson alkuun. Kieltämättä Pyrintö tarvitsi pärjätäkseen tänään parhaan viisikkonsa kentälle. Pyrintö joutui tinkimään puolustuksen aktiivisuudesta ja olisi tarvinnut avukseen Kouvoille vähän huonomman heittopäivän.
Billy Boydin kolmosista huolimatta Pyrintö pysyi mukana jakson puoliväliin asti.
Sopanen otti aikalisän antaakseen lepoa pelaajille.
Vielä 1990 luvulla Shawn Hopkinsin isä, Garcia Hopkins, onnistui järjestämään huilaustauon ilmoittamalla erotuomareille, että piilolasi oli pudonnut kentälle. Isä-Hopa veti henkeä, kun muut erotuomareita myöten konttasivat lattialla etsien silloin vielä tavattoman kalliita piilolinssejä.
Ei onnistu enää nykyään.

Pyrintö joutui auttamaan Kouvojen pallo-screeneissä korille ja se avasi kolmosen kaarelle vapaita heittoja. Kouvot alkoi repiä eroa, vaikka Pyrintö taisteli kyllä urhoollisesti edelleen.
Osku Heinonen kavensi vielä kolmosellaan tilanteeksi 42-34, mutta Makuach Maluach vastasi saman tien ja ottelun ratkaisu nähtiin jo tässä vaiheessa. Kouvot karkasi puoliajalle 56-40 johdossa.
Kouvot heitti 20 minuutissa 10 kolmosta (21 yrityksellä), joten isoihin pelaajiin korin alle auttaminen kostautui. Toisaalta kaikkea ei voi koskaan estää, saati vajaamiehisenä.
Pyrintöläisten peliminuutit olivat jälleen suuret ja oli selvää, ettei kovin ihmeellistä takaa-ajoa ollut tänään mahdollista järjestää.

3.neljännes 

Kouvojen monumentaalinen sentteri Hannes Pöllä on kehittynyt kauden aikana ja Kouvot on keksinyt tavan peluuttaa häntä myös puolustuksessa omilla vahvuuksillaan. Itseluottamus on kasvanut ja Pöllä viimeistelee korin alta nykyään tehokkaasti.
Pyrintö oli vaikeuksissa Pöllän kanssa jos ei auttanut, ja jos auttoi, Pöllä syötti pallon ulos ja Kouvot sai vapaita kaukoheittoja jotka Kouvot heitti tänään murhaavan tarkasti, peräti 21 kolmosta 55% tarkkuudella.
Miikka Sopanen otti aikalisän 5:00 minuutin jälkeen tilanteessa 72-49.
Kun Pyrinnön oma kolkkiprosentti jäi ottelussa 20%:iin, niin Kouvot voi keskittyä korin alustan suojelemiseen.
Mika Nuolivirta osui kuitenkin tässäkin pelissä bonusviivan takaa, joten mies on heittänyt kaikissa pelaamassaan 4 pelissä vähintään yhden kolmosen 62% tarkkuudella.
Myös Kion Williams pelasi ennakkoluulottomasti. Taitava vempautus kori kiertäen lay-back liikkeellä ja kohta perään hyvä kontaktin otto itseään isompaan puolustajaan sekä roikkuva lay-up sisään.
Viimeiselle tauolle mennessä peli oli kuitenkin selvä 84-62.

4.neljännes 

Pyrinnön valmennuksen tärkein tehtävä oli seurata tarkalla silmällä ettei kenelläkään pelaajalla menisi niin hapoille, että pelin jälkeen selvitään mahdollisimman normaalilla palautumisella. Viikosta toiseen jatkuvat ”ylityöt”, kuten Sopanen asian ilmaisi, vaativat veronsa. Pudotuspelit alkavat jo reilun viikon päästä, joten niihin valmistautuminen täytyisi saada käyntiin mahdollisimman pian.
Sopanen-Williams peluutti fiksusti ja kolmikon Smith-Shepherd-Heinonen minuutit rajoittuivat 30 min. tuntumaan. Paljon sekin, mutta ei mitenkään vältettävissä.
Kouvot esitti kotiyleisölle parastaan ja kaasutti reippaaseen 120-83 voittoon.

Nostot:

Tällaisessa ottelussa tilastoilla ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Ne vääristyvät kaikilta osin.
Mutta jos nyt jotain kiinnostaa, niin Ike Smith 33/10 ja Osku Heinonen 15/2 olivat Pyrinnön kovimmat korintekijät. David Gonzalvez (13/1) väläytteli ajoittain vanhassa kotisalissaan.

Kouvojen pistekärki oli Makuach Maluach (24/9). Hannes Pöllä (17/7) oli kuitenkin Pyrinnölle vaikein pelaaja tänään. Kouvot saa kiittää kovasta heittoprosentistaan juuri Pöllää. Valmentaja Jyri Lehtosen mieltä lämmitti varmaan eniten Henri Permannon (14/7) onnistunut paluu kentille.

Ylemmän jatkosarjan viimeinen ottelu
Pyrintö-Vilpas
keskiviikkona 30.3.2022 klo 18.30
Pyynikin palloiluhallissa

Kotiotteluiden liput ovat myynnissä Pyrinnön toimistolla (Klingendahl) tai ennakkoon Tiketissä.