Pyrinnölle tappio Lapualta 83-66

13.1.2024 | Otteluraportit, Uutiset

Kobrat katkaisivat perjantaina Pyrinnön voittoputken Lapualla pelatussa ottelusta luvuin 83-66. Joulun jälkeen erinomaisessa lennossa ollut Pyrintö pelasi Kobria vastaan selkeästi heikomman ottelun ja kotijoukkue pääsi heiluttamaan tahtipuikkoa lähes koko ottelun ajan, eikä Pyrintö päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiaan juuri ollenkaan. Pyrinnön kovaan vauhtiin perustuva pelityyli saatiin passivoitettua, mikä puolestaan johti siihen, että Kobrat pääsivät tekemään juuri sitä, mitä halusivat eli pelaamaan erittäin hitaalla temmolla ja ruokkimaan kovia korintekijöitään. Pyrinnöllä oli ottelussa omat hetkensä, mutta se ei riittänyt voittoon. 

Se, että Kobrat saivat Pyrinnön passiiviseksi, näkyy myös tilastoissa ja etenkin heittoprosenteissa, jotka olivat selkeästi keskimääräistä heikommat. Pyrinnön pelaajistosta kellekään ei päässyt kertymään kovin korkeaa pistesaldoa. Kapteeni Lehto jatkoi hyvää heittopeliään ja antoi myös 7 koriin johtanutta syöttöä ja Nighael Ceaser napsi 12 levypalloa sekä 6 torjuntaa, mutta ne olivat laiha lohtu. Kobrilta kovan pelin pelasi Theo Akwuba 22 pisteellä ja 15 levypallolla. Kova suoritus oli myös Antto Nikkarisen 9 koriin johtanutta syöttöä. 

Heti ottelun alkuun Kobrat saivat repäistyä itselleen pienen eron ja piti siitä kiinni pitkään. Pyrintö pysyi iskuetäisyydellä, mutta ensimmäinen puoliaika mentiin Kobrien tasaisessa johdossa. Kolmannella erällä Pyrintö onnistui pikkuhiljaa kampeamaan itsensä tasoihin ja näin ollen viimeiselle erälle lähdettiin tasaisesta tilanteesta. Viimeisen erä ensimmäinen puolisko mentiin hyvin tasaisissa merkeissä, mutta sitten Kobrat alkoivat kääntää ottelua itselleen ja lopulta ottelu alkoi repeämään kotijoukkueen puolelle. Pyrinnöltä loppui eväät kesken ja Kobrat voittivat ottelun 83-66. 

Tämä oli Pyrinnölle hieman vaikeampi ottelu, mutta sarja jatkuu ja seuraavaa ottelu tulee jo nopeasti.

Pyrinnön seuraava kotipeli pelataan 16.1 klo 18:30 Pyynikillä, kun vieraaksi saapuu KTP-Basket.   

Ennakkoliput otteluun myy tiketti.fi            

             

Teksti: Aapeli Nurminen
Kuva: Mikko MJ Pitkänen