PYRINNÖLLE TÄRKEÄ VOITTO KOBRISTA!

20.1.2022 | Otteluraportit, Uutiset

Pyrintö teki vahvan paluun koronatauolta, kun se voitti kotisalissaan Pyynikillä Kobrat 100-90 (50-47).
Voitto oli tärkeä tavoiteltaessa paikkaa ylempään loppusarjaan, mutta nämä sarjapisteet ovat myös arvokkaat, jos pudotuspelipaikka täytyykin hakea alemmasta loppusarjasta. Jos Pyrintö ja Kobrat päätyvät runkosarjassa tasapisteisiin, Pyrintö sijoittuu tällä 10 pisteen voitolla ylemmäksi.

Pyrintöläisittäin oli mukava saada Lassi Kilpinen, Eero Lehtonen ja tosi pitkään toipumassa ollut Panu Peltokangas takaisin kokoonpanoon. Kuten päävalmentaja Miikka Sopanen totesi ennen ottelua, Pyrintö on koronatauon aikana pystynyt harjoittelemaan olosuhteisiin nähden hyvin, sillä seuran akatemiaohjelma takaa, että harjoituksissa on sairasteluista ja loukkaantumisista huolimatta #aina riittävästi pelaajia.
Kobrat joutui otteluun paljon hankalammasta asemasta, sillä yksittäisten karanteenien jälkeen koko joukkue joutui eristyksiin joka päättyi vasta viime sunnuntaina.

1.neljännes

Ottelun alussa Kobrat näytti kaikesta huolimatta olevan joukkueena paremmin samalla sivulla. Pyrinnöllä oli vaikeuksia varsinkin hyökkäyspelinsä kanssa.
Muutaman minuutin jälkeen vaihtopenkiltä aloittaneet ex-pyrintöläiset BJ Raymond ja Justus Kilpinen tulivat kentälle ja kuinka ollakaan, Sopanen vaihtoi samaan aikaan kentälle Lassi Kilpisen, joten veljesten keskinäinen yhteenotto oli valmis alkamaan.
Jos joku asiantuntija epäili, ettei BJ Raymond pärjää puolustuksessa, niin tänään Devante Foster ei päässyt hyödyntämään nopeuttaan Raymondia vastaan käytännössä ollenkaan. Sen sijaan BJ:ltä nähtiin jälleen erinomainen esitys (peliaika 25 min), kun Kobrat piti vaihdot lyhyenä.

Jo Lapualla Pyrintöä rangaissut Christian Lutete oli jälleen hurjassa vauhdissa. Kotijoukkue ei löytänyt hänelle puolustajaa ja Kobrat karkasi 7 minuutissa 13-22 johtoon. Pyrinnön hyökkäys oli hyppyheittojen varassa, kunnes Lassi Kilpinen ja Ike Smith pistivät tuulemaan. Smith tasoitti viime sekunnin heitolla taukonumeroiksi 25-25.

2.neljännes

Ottelun sykähdyttävä hetki koettiin toisen jakson alussa, kun 3 kk loukkaantumisesta toipunut Panu Peltokangas haki omasta heitostaan levypallon ja paikkoheitolla nosti pallon sisään.
BJ Raymondin katkaistua Pyrinnön nopean hyökkäyksen EU-virheellä, Ike Smith nosti Pyrinnön ensimmäisen kerran johtoon 30-29.
Sen jälkeen johto vaihteli sulle-mulle tyyliin, kunnes Smith ja Pyrinnön kapteeni Osku Heinonen pussittivat peräkkäisistä hyökkäyksistä kovan korin. Näin Pyrintö viritteli hurmosta jakson loppuun (49-45) ja Kobrien päävalmentaja katkaisi rytmin aikalisällään, vaikka jaksoa oli enää 50 sek. jäljellä.
Lassi Kilpinen meni vielä tapansa mukaan kovaa hyökkäyslevypalloon ja ansaitsi itselleen vapaaheitot, joilla hän vei Pyrinnön 50-47 puoliaikajohtoon.

Joka kodin omassa Food Cornerissa, paahtoleipää voidellessa, ihailtiin Pyrinnön vaihtopenkiltä aloittaneiden pelaajien tehoja. Pyrinnön penkki johti Kobrien penkkiä 25-14, käytännössä Ike Smithin ja Lassi Kilpisen tehoilla. Juuri muuta erityistä ei puoliajan tilastossa ollut.

3. neljännes

Osku Heinonen tuli hurjassa vireessä toiselle puoliajalle. Mies tykitti kaksi peräkkäistä kolmosta ja kolmannella kerralla Kobrat rikkoi, joten Osku pussitti pisteet yksi kerrallaan vapaaheittoviivalta.
Vaikka Kobratkin sai hyökkäyspään onnistumisia niin Oskun tehoilla Pyrintö sai hönkää päälle ja Devante Fosterin nostettua kotijoukkueen 65-55 johtoon, Ville Turja kutsui joukkueensa kuulemaan käärmekeittonsa uutta reseptiä.
Kobrat yritti muutaman pisteen rynnistyksillä päästä iholle, mutta aina joku pyrintöläinen onnistui venyttämään eron takaisin kaksinumeroiseksi.
Sitten Lassi Kilpinen heitti ensin itse tylyn kolmosen, kohta jakoi palloa etu- ja takaoviin sitä tahtia, että
saranat alkoivat narista. Panu Peltokangas ja Valtteri Leppänen kiittivät ja viimeistelivät.
Kobrat ei antanut kuitenkaan periksi vaan iski jälleen päästen jo parin korin päähän, mutta sitten Ike Smith juoksi omasta levypallostaan touch downin toiseen päähän ja punanutut palauttivat eron ennen viimeistä taukoa taas 10 pisteeseen (78-68).

4. neljännes

Osku Heinonen hauskuutti luuttumiehiä ja Ruutu+ katsojia sisällyttämällä samaan liikesarjaan heittoharhautuksen, syöttöharhautuksen ja alakautta tehdyn finger-rollerin, jossa pallo rullasi kaikessa rauhassa levyn kautta koriin.
Leikki ei ollut vielä kuitenkaan ohi. Pyrinnön puolustus passivoitui ja Kobrat sai pari helppoa lay-uppia.  Sopasen huumorintaju loppui ja hän otti aikalisän 2 min jälkeen tilanteessa 80-73.
Ja tottahan jotain korjattavaa puolustuksessa on jos BJ Raymond ajaa 5vs5 pelissä lay-upin.

Tomas Pihlajamäelle alkupeli oli vähän vaikeaa, mutta miehen kovapäisyydestä kertoo, että mies tykitti kolmosellaan Pyrinnön 88-77 johtoon ja Kobrat joutuivat käyttämään aikalisän 5:30 ennen loppua.
Pihlajamäen onnistunut kolmonen palautti miehen itseluottamuksen ja Tomasilta nähtiin taas huikentelevaisia suorituksia molemmissa päissä kenttää.

Kun Pyrintö olisi voinut laittaa pelin pakettiin, se sortui vielä kummallisiin menetyksiin ja heitonvalintoihin.
David Gonzalvez oli kuitenkin mies paikallaan, jälleen kun tarvittiin. Gonzan kovilla 1 vs 1 koreilla Pyrintö
säilytti johtonsa loppuun asti ja otti arvokkaan voiton tasarahalla 100-90.

Nostot:

Vaikka pitkä pelaamattomuus näkyi ajoittain molempien joukkueiden otteissa, Pyrintö pystyi parantamaan peliään koko ottelun ajan.  Kolmannen jakson iskullaan Pyrintö repi 10 pisteen eron, jonka piti sitten loppuun asti, vaikka kyse ei välillä ollut enää kuin parista pallonhallinnasta.

Pyrinnön voiton avain oli laaja onnistujien kaarti. Osku Heinonen (20/2) heitti jälleen tarkasti ja pelasi ehjän ottelun alusta loppuun. Ike Smith (20/3) oli myös Kobrille vaikea match-up. Smithin tapaan Lassi Kilpinen (12/2/3 syöt.) käänsi ottelun uhkaavalta näyttävän kulun ensimmäisellä neljänneksellä.
David Gonzalvez (14/0/4 syöt.) nousi esiin, kun tarvittiin. Pyrinnön parhaana palkittu Tomas Pihlajamäki raatoi tapansa mukaan ja oli ratkaisuhetkillä erinomainen. Devante Foster (10/10) hoiti levypallopelin jälleen mallikkaasti.
Kobrien parhaana palkittiin Christian Lutete (30/2/4 syöt.), joka on tehnyt nyt kahdessa pelissä Pyrintöä vastaan 69 pistettä. Aika häjy äijä.

Kommentit:

Justus Kilpinen, Kobrat:
Onnittelut Pyrinnölle voitosta. Vähän nihkeä esitys meiltä, pitkän tauon jälkeen. Emme tukeneet kunnolla pallollisen puolustajaa ja välillä unohdettiin sulkea. Ei ollut helppoa olla 10 päivää sisällä, neljän seinän sisässä, sitten vetää kahdet reenit ja pelaamaan.

Tomas Pihlajamäki, Pyrintö:
Iso hatunnosto Kobrille, että pystyivät pelaamaan säästelemättä tänään. Olimme suht’ solideja tänään ja toisella puoliajalla pystyimme vähän kiristämään. Virtaa riitti ja pelaaminen oli tosi hauskaa.

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Hieno voitto, mukava tapa tulla tauolta. Olen ylpeä meidän jätkien ammattimaisuudesta, miten ovat haasteisiin suhtautuneet. Panun paluu lämmitti erityisesti mieltä. Ike Smith on tullut meillä joka peliin vaihdosta kentälle ja aina tehnyt kaksinumeroisia pisteitä heti ensimmäisessä vaihdossa. En taida vaihtaa taktiikkaa.

Ville Turja, Kobrien päävalmentaja:
Puolustimme jonkun aikaa hyvin, mutta sitten pallottomien puolustajat passivoituivat. Pyrintö haluaa pelata paljon 1 vs 1 ja me mahdollistimme sen. Hävisimme hyökkäysajan lopulla useamman tilanteen.
Ei meidän tarvitse kuitenkin päätä pensaaseen laittaa, sillä me emme pystyneet valmistautumaan otteluun käytännössä ollenkaan.

Pyrinnön seuraava ottelu on lauantaina Kouvolassa.
Kouvot-Pyrintö
La 22.1.2022 klo 17.00

Seuraava kotiottelu pelataan vasta 2.2.2022 kun Karhu Basket saapuu Pyynikille.

Kaikki Korisliigan pelit ovat nähtävissä Ruutu+ palvelussa.