PYRINNÖLTÄ LOPPUI VIRTA HELSINGISSÄ

17.3.2022 | Otteluraportit, Uutiset

Epäreiluilla jaoilla pelanneet Seagulls ja Pyrintö pelasivat voitosta ensimmäisen puoliajan, mutta sitten helsinkiläiset karkasivat helpohkosti voittoon 97-80 (38-30). Pyrinnöltä katosi hyökkäysuhka, kun vain Osku Heinonen pystyi tänään luomaan säännönmukaisesti korintekopaikkoja.

Pyrintö joutui otteluun ilman Emmanual Shepherdia, Tomas Pihlajamäkeä ja Valtteri Leppästä.
Vielä lauantaina puuttunut Heinonen oli siis kovassa iskussa, mutta varsinkin Shepherdin puuttuessa Seagullsin oli liian helppo estää muita pyrintöläisiä käyttämästä omia vahvuuksiaan.

Kun jatkosarjaa on jäljellä 4 ottelua, näyttää siltä, että Kouvot ja Vilpas pelaavat sijoista 2. ja 3.,
KTP ja Seagulls sijoista 4. ja 5. Pyrinnön on toki mahdollista vielä tavoittaa toinen tai vaikka molemmat, mutta se edellyttää ainakin kahta voittoa enemmän kuin mitä Kotka tai Helsinki saavat.
Lauantaina on hyvä aloittaa pudottamalla Kotka.

1. neljännes 

Panu Peltokangas ja Eero Lehtonen nousivat Pyrinnön aloitusviisikkoon, Ike Smith palasi vaihtopenkille, jossa oli väljää. Vain Lassi Kilpinen, Mika Nuolivirta ja Kion William pitivät hänelle seuraa.

Osku Heinonen palasi kentille hyvässä hapessa ja piti pelin tasoissa hypärillä ja kolmella vaparilla. Alussa poissaolot näkyivät etenkin puolustuksen kommunikaatio-ongelmina, Seagulls sai aika helppoja heittoja (5 min jälkeen 13-8), kun tamperelaisille ei ollut selvää kuka milloinkin menee kiinni pallolliseen.
Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen otti aikalisän 7 min pelin jälkeen, jolloin Seagulls johti 14-8.  Ja tietysti kapealla rotaatiolla pelaavan joukkueen täytyy aikalisät sovittaa myös sopiviin väleihin huilauksen kannalta, kun vaihtovälit venyivät pakostakin. Hyökkäyksessäkin oli ongelmia sillä ensimmäisen 7 minuutin (!) aikana vain Osku Heinonen oli onnistunut korinteossa.
Heti aikalisän jälkeen Panu Peltokangas tykittikin kolmosen, Osku jatkoi vahvoja esityksiä sekä Ike Smith sai pään auki, joten ensimmäiselle tauolle säädyllisissä 23-17 numeroissa.

2.neljännes 

Sitten Seagulls rykäisi heti kahdessa minuutissa 10-2 irtioton ja Pyrinnön hyökkäys näytti vaikealta.
Seagullsin toiseksi viimeisin rekrytointi Seth Allen osoittautui todella hyväksi hankinnaksi. Takamies jakoi palloa hyvin ja omaa itse vahvan korintekouhan.
Näytti ettei Pyrinnöllä riitä tänään eväät pelata voitosta, mutta vierasjoukkue ei antanut periksi.
Osku Heinonen kiskaisi keskiympyrästä kovan kolmosen ja Devante Foster haastoi itseään hitaampaa Lawsonia hyvin. Peli tasoittui taas pelillisesti, vaikka ero säilyikin 10 pisteen tuntumassa.
Lähes kellon tarkkuudella Sopanen otti jälleen aikalisän 7 min pelin jälkeen tilanteessa 38-26.
Seagulls sai Pyrinnön ajamaan päätyrajaa pitkin ja peitti sitten syöttösuunnat hyvällä käisen käytöllä. Menetyksiä alkoi kertyä.
Kun puolustus piti kuitenkin nyt hyvin, Seagulls ei tehnyt viimeisen 4 min. aikana yhtään pistettä,
Pyrintö kavensi puoliaikaeroksi 38-30.

Ensimmäisen puoliajan tilasto kertoi Pyrinnön ongelmista. Kaukoheittojen prosentti (3/17=17%) oli yhtä matala kuin Nato-vastustajien osuus suomalaisista tuoreen tutkimuksen mukaan.

Levypalloissa Pyrintö oli kuitenkin edellä 17-20, mutta pallonmenetyksissä häviöllä 7-10.
Ike Smith 5 ja Devante Foster 3 hukkasivat palloa luvattoman usein.

3. neljännes 

Kuin tilauksesta Panu Peltokangas ja David Gonzalvez toivat kohennusta kaukoheittopeliin heti toisen puoliajan alkuun, mutta kun Seagulls vastasi, tai oli oikeastaan loistava bonusviivan takaa, ero ei kaventunut yhtään.
Kun Pyrintö ei saanut hyökkäyksistään kuin kaukoheittoja, se enteili tulevia ongelmia.
Seagulls sai pallo screen-hyökkäyksistään yllättävän hyviä heittoja, siis siinä mielessä yllättävän hyviä, että yhteisiä harjoituksia joukkueella ei voi olla vielä kovin montaa, mutta kokemus tietysti nopeuttaa oppimista ja tilanteiden lukua.
Jälleen 3 minuuttia ennen viimeistä taukoa, Pyrintö meni aikalisälle 60-46 tilanteessa.
Seagulls käytti kuitenkin jakson lopun tehokkaammin ja tamperelaiset olivat vaikeuksissa kun puolustuksessa syntyi miss-match -tilanteita, joissa esim. Lassi Kilpinen joutui puolustamaan huomattavasti isompaa Joe Lawsonia korin alla.
Seagulls karkasi jo ratkaisevan oloiseen 73-52 johtoon.

4. neljännes 

Helsinkiläisillähän ei tunnetusti ole huumorintajua ja tällä kertaa he veivät sen myös tamperelaisilta.
Ike Smith vaikutti hyvin turhautuneelta, sillä Seagulls puolusti hyvin 1 vs 1 ja lisäksi se pystyi auttamaan fiksusti, kun tamperelaisilla ei ollut riittävästi korintekouhkaa kentällä.
Panu Peltokangas auttoi joukkueen tuskassa heittämällä jo 3. kolmosensa, mutta kun hänen lisäkseen vain Osku Heinonen pystyi normaalisti korintekoon, pelaaminen kävi vaikeaksi.
Oskun pistesumalla Pyrintö kiri vielä 3 min 30 sek ennen ottelun loppua tilanteeksi 87-72, jolloin kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Laakso katkaisi hurlumhein aikalisällään.
Seagulls sai ylemmän jatkosarjan 1.voittonsa loppunumeroin 97-80

Nostot:
Seagulls voitti ottelun pelaajamateriaalinsa laadun ja leveyden avulla. Pyrintö voi haastaa Korisliigassa täydellä miehistöllään kenet tahansa, mutta tänään Seagullsia vastaan ei ollut mahdollisuuksia. Pyrinnöltä loppui yksinkertaisesti korintekouhka, kun oikeastaan vain Osku Heinonen (29/6) pystyi luomaan jatkuvasti heittoja tai hakeutumaan vapaaheittoviivalle (peräti 12/12). Panu Peltokangas (9/5) oli toinen, joka pystyi ylittämään normaalitasonsa heittopelissä.

Devante Foster (16/11) ja Ike Smith (10/8) hukkasivat pallon kaksikseen peräti 13 kertaa ja kun heittoprosentitkin olivat välttäviä, niin miesten kaksinumeroiset pisteet tulivat Pyrinnölle kalliiksi.
Heidän puolustuksekseen on kuitenkin sanottava, että Seagulls pystyi kiinnittämään puolustuksessa Smithiin ja Fosteriin tavallista enemmän huomiota.

Seagullsin parhaana palkittiin Shawn Huff (18/7).

Kommentit: 

Miikka Sopanen, Pyrinnön päävalmentaja:
Onnittelut Seagullsille! Seagulls pelasi tänään energisesti ja yhtenäisesti. Meillä ei valitettavasti riittänyt virta. Ollaan pitkään painittu poissaolojen kanssa, ja se näkyi tänään. 

Mika Nuolivirta, Pyrintö:
Ei ollut mikään erityisen helppo ottelu. Ensimmäisellä puoliajalla oli vaikeuksia scorata ja toisella puoliajalla saada stoppeja. Ei myöskään aina saatu palloa liikkeelle tarpeeksi.

Jussi Laakso, Seagullsin päävalmentaja:
Kiva palata tänne Kisahallille kokonaisen joukkueen kanssa ja vielä voittaa! On ollut aika mollivoittoista tuloksien puolesta eikä olla päästy koko joukkueella harjoittelemaan tai pelaamaan. Meidän puolustuspää oli tosi rautainen tänään, ja uskon, että se toi meille voiton tänään. Heitotkin toki osuivat tänään hyvin. 

Shawn Huff, Seagulls:
Kiva palata taas kentille pelaamaan kaikkien muiden kanssa. Ihan ok puolustus, vaikka kehitettävää on. Hyökkäyksessä onnistutaan löytämään toisemme ja pelaamaan yhteen, vaikka ei olla pelattu kaikki toistemme kanssa. 

Pyrinnön seuraava ottelu on
Pyrintö – KTP
La 19.3.2022 klo 16.00
Pyynikin palloiluhalli

Pyrinnön kotiotteluiden liput ovat myynnissä Pyrinnön toimistolla (Klingendahl) tai ennakkoon Tiketissä.