PYRINNÖN FANIT JA ANTERO LEHTO PALAAVAT PYYNIKILLE

5.10.2021 | Otteluennakko, Uutiset

Pyrinnön fanit palaavat keskiviikkona Pyynikille, kun jo kauden ensimmäisessä kotiottelussa vastustajaksi saapuu BC Nokia. Odotettavissa jälleen jännittävä ja mielenkiintoinen paikallisottelu.

Viime kauden kohokohtia piti olla, kun Antero Lehto palaa keltaisessa paidassa Pyynikille, mutta yleisö joutui kummastelemaan asiaa Ruutu+ palvelun kautta televisiosta. Viimein keskiviikkona yhtälö täydentyy, kun Lehto joutuu kohtaamaan myös Pyrinnön fanit.

Pyrinnön ja BC Nokian paikallispelit ovat olleet valtaosaltaan hyvätasoisia ja tiukkoja, korisviihdettä parhaasta päästä. Vaikka Pyrintö on vienyt voitot kaikista paikallispeleistä marraskuun 2018 jälkeen (!), lähes jokainen ottelu on ollut tunnelatauksen vuoksi tasainen trilleri, johon sen hetkiset voimasuhteet eivät ole juuri vaikuttaneet.

BC NOKIALLA TAITOA JA VAUHTIA – RIITTÄVÄTKÖ KILOT?

BC Nokian valmistautuminen kauteen on ollut Pyrinnön tapaan hankala. Kansainvälinen epidemia ja siihen liittyvät varotoimet ovat osaltaan vaikuttaneet maailmanlaajuisesti ulkomaalaisvahvistuksien rekrytointiin joko suoraan tai välillisesti. Lisäksi Nokialla on ollut ongelmia loukkaantumisten vuoksi.
Joukkueen kasaaminen on jatkunut Korisliigan alkuun asti ja harjoituspelit jouduttiin pelaamaan niin Nokialla kuin Pyrinnössäkin vajailla kokoonpanoilla.

Sarja-avauksessaan BC Nokia onnistui kuitenkin kaatamaan kotikentällään KTP:n 88-86. Ensimmäinen neljännes oli näätälaumalta hurja: hyvällä liikkeellä ja hurjalla heittopelillä peräti 34 pistettä ensimmäisen 10 minuutin aikana! Niin että käsijarru päällä ei Pyrinnönkään kannata peliä aloittaa.

BC Nokian takakenttä on taitava ja tulivoimainen. Antero Lehdon lisäksi vaarallisimpia pelaajia lienevät
kanadalainen takamies Tevaun Kokko (182 cm) joka pelaa tällä hetkellä ulkomaalaisvahvistuksen statuksella, mutta miehellä on suomalaisia sukujuuria ja kansalaisuushakemus on vetämässä.
Avauskierroksella Lehto oli joukkueen pistekärki 18 pisteellään, mutta Kokko heti perässä 16 pisteellään.
Kolmikon täydentää toinen kanadalainen Terry Thomas (193 cm) jonka triplatupla heti kauden alkuun säväytti: 13 pistettä /10 levypalloa /10 syöttöä! Partansa vuoksi James Hardenilta näyttävä laituri luo peliä erinomaisesti sekä osaa ja haluaa syöttää palloa. Joukkueen ”neljäs” ulkomaalaisvahvistus Anthony Adger (185 cm), hänkin on takakentän pelaaja. Adger jäi lauantaina pienimpään rooliin uusista vahvistuksista.

Nokialaisten pitkässä päässä Arnaldo Toro 203 cm laituri vaikuttaa ensimmäisen pelin perusteella onnistuneelta hankinnalta, KTP:tä vastaan 15 pistettä / 10 levypalloa. Toinen sisäpelaaja on kokenut Matias Ojala, joka jo viime kaudella kantoi välillä yksin ison pelaajan roolia, joten hänelle tuskin on ongelma, vaikka BC Nokian haasteet lienevät juuri sisäpelissä. Senttien ja kilojen puute ei ole välttämättä ongelma hyökkäyspäässä, mutta pitkän kauden aikana puolustuspäässä voi tulla vaikeuksia.

BC Nokialla kaksi nuorta miestä, jotka alkavat lähestyä läpimurtovuottaan, seuran oma kasvatti Antti Ahonen (202 cm) sekä HNMKY:n kasvatti Max Besselink (202 cm), joilla ulottuvuutta riittää, mutta ovat kuitenkin pelipaikaltaan enemmän isoja laitureita kuin korinalusjyriä. Ahonen ja Besselink ovat kuitenkin jo nyt niin kovia pelimiehiä, että myös heidän kanssaan vastustajat saavat olla varpaillaan.


PYRINTÖ TAAS VIIKON KOKENEEMPI

Jos on nokialaisten joukkue mielenkiintoinen, sitä on ehdottomasti myös Pyrintö. Vasta toista viikkoa kokonaisuudessaan harjoittelemaan päässyt joukkue on vielä ns. vaiheessa, mutta elementtejä riittää.

Tänä vuonna 80 vuotta täyttävän Pyrinnön koripallojaoston olemassaolon tarkoitus on tarjota pelaajille mahdollisuus ehjään, Suomessa ainutlaatuiseen, pelaajapolkuun mikroikäisistä #aina Korisliigaan asti. Tällä hetkellä seuran ”perustuslakia” edustavat joukkueen kapteeni Osku Heinonen, nuori lupaus Kion Williams ja viime kaudella koko Korisliigan parhaaksi 6. pelaajaksi valittu Lassi Kilpinen. He kaikki ovat pelanneet Pyrinnössä kaikkien junnuikäluokkien lisäksi myös akatemiajoukkueessa 1-divisioonassa.

Pyrintö on kuitenkin #aina ollut avoin muillekin pelaajille, joten pelaajia on tullut ja mennyt eri vaiheissa kunkin peliuraa. Panu Peltokangas (kasvattajaseura Kobrat), Valtteri Leppänen (Honsu), Eero Lehtonen (UU-Korihait) ja avauskierroksella pois ollut – nyt kokoonpanoon palaava Tomas Pihlajamäki (Tapiolan Honka) muodostavat joukkueen kotimaisen rungon yhdessä omien kasvattien kanssa.

Ulkomaalaispelaajista on David Gonzalvezia lukuun ottamatta näkemystä vasta hyvin ohuesti. Loimaalla pelatun avauskierroksen perusteella Shaquille Keith osoitti selvästi olevansa pelimies. Voimakas laituri joka pystyy voittamaan oman puolustajansa ja syöttämään palloa taitavasti, kun vastustajan on pakko auttaa. Devante Foster ja Romani Hansen ovat molemmat 203 senttisiä laitureita, joiden liikkuvuus sopii hyvin Pyrinnön pelitapaan.

Nokialaisten tapaan Pyrinnön kokoonpanossa ei ole varsinaista sisäpelaajaa lainkaan. Pyrinnön puolustus mahdollisti kuitenkin jo viime kaudella sen, ettei varsinaista mörssäriä tarvittu.
Hyökkäyspäähän syvyyttä voi luoda muillakin tavoin. Sisälle mentiin, jos match-uppien (kuka puolustaa ketäkin) puolesta jollain pelaajalla oli etu omaan puolustajaansa nähden. Tärkeämpää oli kuitenkin luoda tilaa. Tuskin arvaus menee pahasti metsään, jos sama perustavoite on pelissä edelleen.
Keskiviikkona se mahdollisesti nähdään.

Kommentit ennen ottelua:

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen:
Keskiviikkona koittaa vihdoin se päivä, juhlapäivä, kun pääsemme taas pelaamaan meille rakkaan ja tavattoman tärkeän kotiyleisön edessä. Siispä tervetuloa kaikki sankoin joukoin Pyynikille! Avausottelussa hyökkäyspelimme ei riittänyt pitämään meitä voittokamppailussa, vaikka energia ja asenne olivat kohdallaan. Tavoitteenamme siis petrata tehoja, kun pallo meidän hallussa.
Kokoonpano: Foster, Gonzalvez, Hansen, Heinonen, Keith, Kilpinen, Lehtonen, Leppänen, Peltokangas, Pihlajamäki, Williams

BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson:
Nice start to the season for us last Saturday but we have a lot of corrections that need to be made before we can get another win. It will take time but hoping to take another step forward. Defensively, we will need to be more in sync with each other and aggressive. On offense, we will really have to take care of the basketball against a Pyrintö team that gives you all sorts of different looks at that end of the floor. We know Pyrintö will be looking to be better than they were in their opening game too. Roster: Lehto, Toro, Kokko, Ojala, Hiekkataipale, Ahonen, Besselink, Sauramo, Piirtola, Thomas, Adger.

Pyrintö- BC Nokia
keskiviikkona 6.10. klo 18.30 Pyynikin palloiluhallissa

Huom!
Yleisö on erittäin tervetullutta katsomoon!
Muiden tarjoilujen lisäksi  Food Corner palaa Pyrinnön kotiotteluihin.
Avausottelussa ravintola Sitko Pizza & Bar  laadukkaita pizzasliceja.

Liput kotiotteluihin myynnissä Pyrinnön toimistolla sekä Tiketissä

Kausikortilla varmistat paikkasi Pyynikillä jokaisessa kotiottelussa, hanki omasi tästä